lostyazilim

Wp Sayfaları Derleyip Toplama ?

12 Mesajlar 1.346 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

iMonster iMonster Old Kid 🔥 Kullanıcı
  • Üyelik 28.01.2018
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Developer
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad M** Ö**
  • Mesajlar 312
  • Beğeniler 131 / 58
  • Ticaret 0, (%0)
Hocalar merhaba.
Wordpress ile yapılmış bir proje var ve projeyi baya bir çorba yapmışlar. Ben şahsen fazla bilgim yok wp hakkında ancak yapılaması gereken şeyleride az çok anladım ve yardımınıza ihtiyacım olan konuyu anlatayım..

Şimdi sitede bir çok eğitim bilgisi verilen sayfa var ve her eğitimle ilgili sayfayı tek tek açmışlar ve içlerine ilgili bilgiyi tek tek yazmışlar. Tabi bir zaman sonra bazı tasarımsal değişiklikler yapmak gerektiğinde her birini tek tek düzenlemek gerekiyor.

Ben istiyorumki tıpkı php de yaptığımız gibi tek bir sayfa olsa ve o sayfaya ilgili linke tıklandığında veri tabanında (veya başka nerden çekiyorsa) çekse ve bu tek sayfaya dodursa ardından en basitinden tasarımsal değişiklite bile her sayfaya tek tek uğraşmasak.

Bu tasarımsal olarak nitelendirdiğim bir örnekti mesela bir eğitim takvimi hazırladım ve kendi sayfasındada bu takvimle alakalı bilgileri çeksin istiyorum (php ile yapmış olsam çok kolay bir iş ama wp :( ).

Bunun gibi şeyleri nasıl yapmalıyım.
Benim önerim adamlara wp yi iptal edip kendi istetiğimiz tasarımda şekilde hem verileri dilediğimiz gibi çekebileceğimiz bir sistem yazmak ama adamlar maalesef ısrarla wp den devam etmek istiyorlar ve bende bir yazılımcı olarak bu içi olabildiğince stabil çalşacak bir hale getirmek istiyorum. Bu konu hakkında bilgi verebilirmisiniz.

www.mustafaozturk.kim
wmaraci
reklam

WMSupport WMSupport Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 03.02.2019
  • Yaş/Cinsiyet 24 / E
  • Meslek Wordpress & SEO
  • Konum Adana
  • Ad Soyad H** B**
  • Mesajlar 333
  • Beğeniler 25 / 157
  • Ticaret 26, (%92)
Wp kesinlikle iptal etmeyin. Bir çok müşterim dertli geliyor. Özel yazılım yada php kullananlar bir müddet sonra isteklerinin karşılanmadığını görünce Wordpress istiyor. Whatsapp bilgilerinizi iletin detaylı görüşelim.
iMonster

kişi bu mesajı beğendi.

CoaX CoaX AmeleMaster Kullanıcı
  • Üyelik 04.05.2013
  • Yaş/Cinsiyet 39 / E
  • Meslek CoaXSEO
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad M** P**
  • Mesajlar 1049
  • Beğeniler 216 / 667
  • Ticaret 8, (%88)
Kategorileri hiyerarşi olarak belirterek listelerseniz görünüm olarak ziyaretçinin nereye gitmek istediğini kolaylaştırabilirsiniz.
iMonster

kişi bu mesajı beğendi.

Mrtcn Mrtcn PrismaCSI Kullanıcı
  • Üyelik 06.09.2013
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Cyber Sec & Project Manager
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad M** G**
  • Mesajlar 3356
  • Beğeniler 481 / 1987
  • Ticaret 10, (%100)
Core modülleri sabit tutup üstüne projeyi yazabilirsiniz, yada laravel geçip aynısını gene yapabilirsin.

ama bence WP API ile uğraşmaya değmez...

Yazılımcı adam için özel bir yazılım ve yapı sorun olmaz. Asıl sorun yazılımcı adamı Wordpress ile darlamak olur.
iMonster

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
wmaraci

• Üyelik 28.01.2018
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Developer
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad M** Ö**
  • Mesajlar 312
  • Beğeniler 131 / 58
  • Ticaret 0, (%0)
Mrtcn yeminle varya iş yerindekilere anlatmak istediğimi özetlemişsin hocam aynı dili konuşan insanların arasında ne kadar rahatlıyorum bir bilseniz :D
Mrtcn

kişi bu mesajı beğendi.

www.mustafaozturk.kim

wpuzman wpuzman WordPress Developer Kullanıcı
  • Üyelik 13.01.2017
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek Yazılım
  • Konum Trabzon
  • Ad Soyad B** M**
  • Mesajlar 2772
  • Beğeniler 293 / 949
  • Ticaret 33, (%100)
Wordpress gerçek bir yazılımcının elinde ise çok güzel işler başarılabilir. Hatta bazı projelerde PHP scriptten de daha iyi olabilir. Güncel olması, seo dostu, eklenti desteği, açık kaynak, rest api, media kütüphanesi vs... saymakla bitmez. Ama dediğiniz şekilde yapılınca malesef yazılımcılar için "darlanma" oluyor :D

Ayrıca siz iyi bir yazılımcı değilseniz php scrippten uzak durmanızı tavsiye edeirm. Yaptırdığınız sistemde sorun çıktığında, yazılımcı peşinde koşmanız muhtemel bir sorun.
sibelceliker iMonster

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 28.01.2018
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Developer
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad M** Ö**
  • Mesajlar 312
  • Beğeniler 131 / 58
  • Ticaret 0, (%0)
wpuzman hocam bende isterim proje stabil çalışsın ancak en basitinden her sayfayı tek tek elden geçirmek ve sürekli benzer işler yapmak da bıktırıyor. Bu arada sitede ortalama 50 kadar sayfa var :D

www.mustafaozturk.kim

enerjiveguc enerjiveguc Wordpress Destek Kullanıcı
  • Üyelik 28.05.2018
  • Yaş/Cinsiyet 52 / E
  • Meslek Street Engineer
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad B** A**
  • Mesajlar 5151
  • Beğeniler 2185 / 2187
  • Ticaret 0, (%0)
iMonster
50 sayfa ne ki, bende 100 lerce sayfadan bahsediyorsun sandım bir an. Her sayfa için yapacağın şu ki, Temanın sayfa şablonlarını kullanmak. Temalarda belirli sayfa şablonları mevcut. Ana sayfa için belirli şablon, kategori sayfaları için belirli şablon, alt sayfalar için belirli şablon seçebilirsin.

Sırayla yapman gereken (en baştan değerlendirecek olursak)
- Kategorileri oluştur
- Sayfaları ve Yazıları belirli şablonlara dönüştür
- Sayfaları veya Yazıları Kategorilere ata
- Menüye eklenecek linkleri Menülerden ilgili kategori altına ekle.

eka7a eka7a openix.io Kullanıcı
  • Üyelik 18.06.2013
  • Yaş/Cinsiyet 39 / E
  • Meslek Yazılımcı
  • Konum Bursa
  • Ad Soyad E** K**
  • Mesajlar 651
  • Beğeniler 109 / 313
  • Ticaret 2, (%100)
iMonster Takvim için eklenti ekleme sayfasında, events calendar, calendar gibi kelimeleri arayarak takvim eklentilerini kontrol edebilirsin. Senin için uygun olanı kullanabilirsin.
iMonster

kişi bu mesajı beğendi.

Openix.io | $9.90 PositiveSSL | $12.90 RapidSSL

• Üyelik 28.01.2018
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Developer
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad M** Ö**
  • Mesajlar 312
  • Beğeniler 131 / 58
  • Ticaret 0, (%0)
eka7a hocam takvim meselesini çözdüm sağolun. Şuanda bu sayfa sorunun çözmeye çalışıyorum zaten bir çözüme ulaşırsam sırf bu konu üzerine bir yazı hazırlıyacam başkalarıda benzer durumlara düşmesinler:D

www.mustafaozturk.kim
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al