-
-
Yaş/Cinsiyet
36 / E
-
Meslek
Tasarımcı
-
-
Ad Soyad
V** Ö**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Eklenti Adresi :
http://wordpress.org/extend/plugins/wp-smushit/
Ne mutlu bize yıllar sonra tekrar Yahoo ‘nun ismini ağzımıza alıyoruz. Daha öncede bahsettiğimiz gibi Yahoo web geliştiricileri için Smush.it çevrim-içi isimli görsel sıkıştırma hizmetini yayınlamıştı.
Bu araç görselin içerdiği renk ve tonlamalara göre gayet iyi bir oranda optimizasyon oluşturuyordu. Sırf test etmek için birçok fotoğraf üzerinde bu aracı kullandım ve hiçbir bozulma görmedim.
Eklenti hakkında
Başlamadan önce wp-content/uploads ve wp-content/themes klasöründeki tüm görselleri yedek almanızı öneririm. İki adet WordPress sitemde bu eklentiyi denedim. Hiçbir sorun yaşamadım. Ayrıca eklenti sayfasında hata alan kimseciklere de rastlamadım fakat her zaman risk vardır.
Yukardaki adresten eklentiyi kurun. Aktif ettiğinizde wp-admin alanında eklentiye dair hiçbir menü göremeyeceksiniz. Çünkü bu araç siz resim yüklediğinizde otomatik olarak işleyecektir.
Daha önce sitenize yüklediğiniz görselleri sıkıştırmak için Ortam > Bulk Smush.it alanına gidebilirsiniz. Bu işlem biraz uzun sürebilir. İşlem esnasında ESC tuşuna basmayın, sayfayı kapatmayın.
İşlem bittiğinde web sayfanızın boyutu ortalama olarak %20 oranda küçülecektir. Dolayısıyla hızı da buna yakın bir oranda artacaktır. Tabi bu rakamlar görsel kullanımız ile orantılı olarak oynayabilir.
Notlar
- Görsellerinizi Photoshop ile kendiniz hazırlıyorsanız Save for Web aracını etkili olarak kullanmalısınız. Bu konuyla alakalı buradaki makalemi okuyabilirsiniz.
- Eklentiyi bozmak için biraz uğraştıktan sonra sonuca ulaştım Cache eklentileriyle birlikte çalıştığında minik problemler oluşabiliyor. Fakat cache eklentiniz Smush.it ‘i tanımladığında sorun ortadan kalkıyor.
- Bu eklentiyi şiddetle öneriyoruz.
Kaynak : http://www.adobewordpress.com/wp-smush-it-ile-gorsellerinize-hukmedin/
4 kişi bu mesajı beğendi.
adobewordpress.com ~ “güncel tasarım okulu”
-
-
Yaş/Cinsiyet
36 / E
-
Meslek
Pöh
-
-
Ad Soyad
B** A**
-
-
-
Ticaret
11, (%100)
İşe yarayan bir eklenti teşekkürler
HoRoZz
www.horozz.net
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
44 / E
-
Meslek
Serbest
-
-
Ad Soyad
A** D**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
hata olarak tek bir sorun var.. Fancybox gibi eklentilerle çakışma durumu oluyor ve resimleri popup değilde direk açma gibi bir sorunsalı oluşabiliyor..
www.horozz.net - www.mekan.me - www.icsel.net
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
3D Sanatçı
-
-
Ad Soyad
F** T**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
Kendi sitemde kullanıyorum eklentiyi ancak nedense GTMetrix'te siteyi kontrol ettiğimde, Photoshop'ta kaydettiğim JPEG resimlerde yine de sıkıştırma öneriyor. Herhalde Save for Web seçeneğinden kaydetmediğimden olsa gerek.
Bu arada kaynak link 404.
-
-
Yaş/Cinsiyet
40 / E
-
Meslek
Çevre Mühendisi
-
-
Ad Soyad
B** A**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Photoshop'ta save for web için olarak kayıt etsem bile "http://ypoweb-01.experf.bf1.yahoo.com/ysmush.it/" adresine resmi yüklediğimde yine %10'luk bir sıkıştırma yapıyor. Eklentiyi kullanıyorum ve çok memnumun.
Yeşil Aşkı - Herşey Sevmekle Başlar.
-
-
Yaş/Cinsiyet
41 / E
-
Meslek
işletme
-
-
Ad Soyad
N** Ç**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
bu eklentide böyle bi hata alıyorum
Warning: file_exists() [function.file-exists]: open_basedir restriction in effect. File(/home/paucafe/public_html/wordpress/wp-content/uploads/2008/12/haber1.jpg) is not within the allowed path(s): (/home/erotoman:/usr/lib/php:/usr/php4/lib/php:/usr/local/lib/php:/usr/local/php4/lib/php:/tmp) in /home/erotoman/public_html/wp-content/plugins/wp-smushit/lib/class-wp-smushit-admin.php on line 260
birde Smushing yaparken 340 ta duruyor ilerlemiyor nedendir bilen var mı?
-
-
Yaş/Cinsiyet
41 / E
-
Meslek
işletme
-
-
Ad Soyad
N** Ç**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
kullanımı nasıl bu eklentinin kolay mıdır
-
-
Yaş/Cinsiyet
52 / E
-
Meslek
uzman
-
-
Ad Soyad
V** K**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
kullanımı kolay, ilk kurulduğunda sitedeki tüm resimleri aratıp sıkıştırmasını sağlayabiliyorsunuz, bu işlemden sonra ister otomatik ister manul sıkıştırma olarak ayarlayabilirsiniz.