Öncelikle temanızın functions.php dosyasına remove_filter('the_content', 'wptexturize'); kodunu ekleyin. Bu kod yazılarınızdaki tek tırnak, çift tırnak ya da sembollerin html kodlarına dönüştürülmesini engelleyecek. Bunu eklemezseniz, aşağıdaki kod çalışmayacaktır.
Ardından da bir yazı yazarken html moduna geçin (görsel editörde olmaz) ve aşağıdaki kodu yapıştırın.
Öncelikle temanızın functions.php dosyasına
remove_filter('the_content', 'wptexturize');
kodunu ekleyin. Bu kod yazılarınızdaki tek tırnak, çift tırnak ya da sembollerin html kodlarına dönüştürülmesini engelleyecek. Bunu eklemezseniz, aşağıdaki kod çalışmayacaktır.
Ardından da bir yazı yazarken html moduna geçin (görsel editörde olmaz) ve aşağıdaki kodu yapıştırın.
Yapıştırdıktan sonra kaydedip, kontrol edin.
İlgilendiğiniz için çok teşekkür ederim ama ben bu işlemi sadece 1 yazımda kullanacağım ve function.php dosyamın içine bir kod eklemek istemiyorum hiç.Bu işlemi yaptırabilmenin basit bir html kodu filan yokmudur hemen html modundan ekleyip devam edeyim yazıma ?
Başka yolu yok. Çünkü ekleyeceğiniz kod yukarıda verdiğim uzun kod, ancak WordPress bu koddaki tek tırnakları ve && sembollerini dönüştürüyor ve kod çalışmaz hale geliyor. Dolayısıyla önce bu dönüşümü iptal etmek gerekiyor, bunu da yukarıdaki tek satırla yapıyoruz. Eğer o satır olmazsa verdiğim kod aşağıdakine dönüştürülüyor.
Başka yolu yok. Çünkü ekleyeceğiniz kod yukarıda verdiğim uzun kod, ancak WordPress bu koddaki tek tırnakları ve && sembollerini dönüştürüyor ve kod çalışmaz hale geliyor. Dolayısıyla önce bu dönüşümü iptal etmek gerekiyor, bunu da yukarıdaki tek satırla yapıyoruz. Eğer o satır olmazsa verdiğim kod aşağıdakine dönüştürülüyor.
Anladım ancak bu tırnak işaretlerini iptal edersem başka sıkıntılarım doğacağı için bunu yapamıyorum.Peki bu kodu bir javascript kodu olarak yada başka bir şekilde kullandırtamazmıyız wordpress e ?
Anladım ancak bu tırnak işaretlerini iptal edersem başka sıkıntılarım doğacağı için bunu yapamıyorum.Peki bu kodu bir javascript kodu olarak yada başka bir şekilde kullandırtamazmıyız wordpress e ?
Sadece aşağıdaki kodu html modunda yapıştırın. Yapıştırdıktan sonra kesinlikle görsel editöre geçmeyin.
Özür dilerim lütfen bir önceki mesajımı dikkate almayın görsel editöre geçtikten sonra sayfayı kaydettiğim için çalışmamış kod. Şimdi tekrar sayfayı güncelledim ve kod çalıştı.İlginiz için çok teşekkür ediyorum. Birde mümkünmüdür sonuç hanesi silinik olarak gözüktüğü için biraz zor okunuyor sonuç kısmı onun yazı rengini değiştime imkanı varmı veya tablo içindeki çıkan sonucun yazı rengini ?
Metin kutusu içindeki yazıya müdahale edilmesi diye sonuç metin kutusuna disabled="disabled" yazdım, onu silerseniz diğerleri gibi görünür. Ancak içindeki yazı değiştirilebilir olur.
Metin kutusu içindeki yazıya müdahale edilmesi diye sonuç metin kutusuna disabled="disabled" yazdım, onu silerseniz diğerleri gibi görünür. Ancak içindeki yazı değiştirilebilir olur.
Anladım o zaman bu şekilde bırakacağım.Peki o çıkan sonucun rengini kırmızı yapma imkanımız olurmu acaba ?