lostyazilim

Yazı içinde bölme işlemi nasıl yaptırılır?

11 Mesajlar 1.824 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

projeyardim projeyardim WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 07.06.2013
  • Yaş/Cinsiyet 49 / E
  • Meslek Mimar
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 107
  • Beğeniler 3 / 11
  • Ticaret 0, (%0)
Merhaba wordpress de bir makale veya yazı sayfası içinde aşağıdaki gibi basit bir bölme işlemi yaptırmak için yazı içine eklenecek kod arıyorum.

1.Sayıyı Giriniz : (burada bir rakam kutusu olacak ve okuyucu istediği rakamı yazacak)

2.Sayıyı Giriniz : (burada bir rakam kutusu olacak ve okuyucu istediği rakamı yazacak)

Sonuç : (burada bir rakam kutusu olacak ve 1.sayının 2.sayıya bölme sonucu gösterek)

Böyle bir işlem için direk wordpess yazı sayfasına eklenebilecek bir kod arıyorum.Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.Teşekkürler.

www.projeyardim.com
wmaraci
reklam

yakuphoca yakuphoca WP Sever Kullanıcı
  • Üyelik 11.07.2013
  • Yaş/Cinsiyet 43 / E
  • Meslek Öğretmen
  • Konum Hatay
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 212
  • Beğeniler 2 / 51
  • Ticaret 2, (%100)
Öncelikle temanızın functions.php dosyasına
remove_filter('the_content', 'wptexturize');
kodunu ekleyin. Bu kod yazılarınızdaki tek tırnak, çift tırnak ya da sembollerin html kodlarına dönüştürülmesini engelleyecek. Bunu eklemezseniz, aşağıdaki kod çalışmayacaktır.

Ardından da bir yazı yazarken html moduna geçin (görsel editörde olmaz) ve aşağıdaki kodu yapıştırın.

1. Sayıyı Gir: 0 && document.getElementById('sayi2').value > 0) {document.getElementById('sonuc').value = document.getElementById('sayi1').value / document.getElementById('sayi2').value;}" />
2. Sayıyı Gir: 0 && document.getElementById('sayi2').value > 0) {document.getElementById('sonuc').value = document.getElementById('sayi1').value / document.getElementById('sayi2').value;}" />
Sonuç:

Yapıştırdıktan sonra kaydedip, kontrol edin.
projeyardim

kişi bu mesajı beğendi.

Bilişim Teknolojileri Hayatım
http://www.yakuphoca.com

• Üyelik 07.06.2013
  • Yaş/Cinsiyet 49 / E
  • Meslek Mimar
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 107
  • Beğeniler 3 / 11
  • Ticaret 0, (%0)

yakuphoca adlı üyeden alıntı

Öncelikle temanızın functions.php dosyasına
remove_filter('the_content', 'wptexturize');
kodunu ekleyin. Bu kod yazılarınızdaki tek tırnak, çift tırnak ya da sembollerin html kodlarına dönüştürülmesini engelleyecek. Bunu eklemezseniz, aşağıdaki kod çalışmayacaktır.

Ardından da bir yazı yazarken html moduna geçin (görsel editörde olmaz) ve aşağıdaki kodu yapıştırın.

1. Sayıyı Gir: 0 && document.getElementById('sayi2').value > 0) {document.getElementById('sonuc').value = document.getElementById('sayi1').value / document.getElementById('sayi2').value;}" />
2. Sayıyı Gir: 0 && document.getElementById('sayi2').value > 0) {document.getElementById('sonuc').value = document.getElementById('sayi1').value / document.getElementById('sayi2').value;}" />
Sonuç:

Yapıştırdıktan sonra kaydedip, kontrol edin.

İlgilendiğiniz için çok teşekkür ederim ama ben bu işlemi sadece 1 yazımda kullanacağım ve function.php dosyamın içine bir kod eklemek istemiyorum hiç.Bu işlemi yaptırabilmenin basit bir html kodu filan yokmudur hemen html modundan ekleyip devam edeyim yazıma ?

www.projeyardim.com

• Üyelik 11.07.2013
  • Yaş/Cinsiyet 43 / E
  • Meslek Öğretmen
  • Konum Hatay
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 212
  • Beğeniler 2 / 51
  • Ticaret 2, (%100)
Başka yolu yok. Çünkü ekleyeceğiniz kod yukarıda verdiğim uzun kod, ancak WordPress bu koddaki tek tırnakları ve && sembollerini dönüştürüyor ve kod çalışmaz hale geliyor. Dolayısıyla önce bu dönüşümü iptal etmek gerekiyor, bunu da yukarıdaki tek satırla yapıyoruz. Eğer o satır olmazsa verdiğim kod aşağıdakine dönüştürülüyor.

1. Sayıyı Gir: 0 && document.getElementById(‘sayi2′).value > 0) {document.getElementById(‘sonuc’).value = document.getElementById(‘sayi1′).value / document.getElementById(‘sayi2′).value;}” />

2. Sayıyı Gir: 0 && document.getElementById(‘sayi2′).value > 0) {document.getElementById(‘sonuc’).value = document.getElementById(‘sayi1′).value / document.getElementById(‘sayi2′).value;}” />

Sonuç:

wmaraci
wmaraci

• Üyelik 07.06.2013
  • Yaş/Cinsiyet 49 / E
  • Meslek Mimar
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 107
  • Beğeniler 3 / 11
  • Ticaret 0, (%0)

Başka yolu yok. Çünkü ekleyeceğiniz kod yukarıda verdiğim uzun kod, ancak WordPress bu koddaki tek tırnakları ve && sembollerini dönüştürüyor ve kod çalışmaz hale geliyor. Dolayısıyla önce bu dönüşümü iptal etmek gerekiyor, bunu da yukarıdaki tek satırla yapıyoruz. Eğer o satır olmazsa verdiğim kod aşağıdakine dönüştürülüyor.

1. Sayıyı Gir: 0 && document.getElementById(‘sayi2′).value > 0) {document.getElementById(‘sonuc’).value = document.getElementById(‘sayi1′).value / document.getElementById(‘sayi2′).value;}” />

2. Sayıyı Gir: 0 && document.getElementById(‘sayi2′).value > 0) {document.getElementById(‘sonuc’).value = document.getElementById(‘sayi1′).value / document.getElementById(‘sayi2′).value;}” />

Sonuç:

Anladım ancak bu tırnak işaretlerini iptal edersem başka sıkıntılarım doğacağı için bunu yapamıyorum.Peki bu kodu bir javascript kodu olarak yada başka bir şekilde kullandırtamazmıyız wordpress e ?

www.projeyardim.com

• Üyelik 11.07.2013
  • Yaş/Cinsiyet 43 / E
  • Meslek Öğretmen
  • Konum Hatay
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 212
  • Beğeniler 2 / 51
  • Ticaret 2, (%100)

projeyardim adlı üyeden alıntı

Anladım ancak bu tırnak işaretlerini iptal edersem başka sıkıntılarım doğacağı için bunu yapamıyorum.Peki bu kodu bir javascript kodu olarak yada başka bir şekilde kullandırtamazmıyız wordpress e ?

Sadece aşağıdaki kodu html modunda yapıştırın. Yapıştırdıktan sonra kesinlikle görsel editöre geçmeyin.

1. Sayıyı Gir:
2. Sayıyı Gir:
Sonuç:

<script>function yakuphoca_islem_kontrol() { if (document.forms.islem.sayi1.value > 0) {if (document.forms.islem.sayi2.value > 0) {document.forms.islem.sonuc.value = document.forms.islem.sayi1.value / document.forms.islem.sayi2.value;}}}</script>

• Üyelik 07.06.2013
  • Yaş/Cinsiyet 49 / E
  • Meslek Mimar
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 107
  • Beğeniler 3 / 11
  • Ticaret 0, (%0)

Sadece aşağıdaki kodu html modunda yapıştırın. Yapıştırdıktan sonra kesinlikle görsel editöre geçmeyin.

1. Sayıyı Gir:
2. Sayıyı Gir:
Sonuç:

<script>function yakuphoca_islem_kontrol() { if (document.forms.islem.sayi1.value > 0) {if (document.forms.islem.sayi2.value > 0) {document.forms.islem.sonuc.value = document.forms.islem.sayi1.value / document.forms.islem.sayi2.value;}}}</script>

Denedim ancak çalışmıyor bu şekilde.1.ve2. sayı hanesine rakam girişi yapılıyor ancak sonuç kısmında hiç bir şey çıkmıyor

Ek Olarak:

1. Sayıyı Gir:
2. Sayıyı Gir:
Sonuç:

Özür dilerim lütfen bir önceki mesajımı dikkate almayın görsel editöre geçtikten sonra sayfayı kaydettiğim için çalışmamış kod. Şimdi tekrar sayfayı güncelledim ve kod çalıştı.İlginiz için çok teşekkür ediyorum. Birde mümkünmüdür sonuç hanesi silinik olarak gözüktüğü için biraz zor okunuyor sonuç kısmı onun yazı rengini değiştime imkanı varmı veya tablo içindeki çıkan sonucun yazı rengini ?

www.projeyardim.com

• Üyelik 11.07.2013
  • Yaş/Cinsiyet 43 / E
  • Meslek Öğretmen
  • Konum Hatay
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 212
  • Beğeniler 2 / 51
  • Ticaret 2, (%100)
Metin kutusu içindeki yazıya müdahale edilmesi diye sonuç metin kutusuna disabled="disabled" yazdım, onu silerseniz diğerleri gibi görünür. Ancak içindeki yazı değiştirilebilir olur.

• Üyelik 07.06.2013
  • Yaş/Cinsiyet 49 / E
  • Meslek Mimar
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 107
  • Beğeniler 3 / 11
  • Ticaret 0, (%0)

Metin kutusu içindeki yazıya müdahale edilmesi diye sonuç metin kutusuna disabled="disabled" yazdım, onu silerseniz diğerleri gibi görünür. Ancak içindeki yazı değiştirilebilir olur.

Anladım o zaman bu şekilde bırakacağım.Peki o çıkan sonucun rengini kırmızı yapma imkanımız olurmu acaba ?

www.projeyardim.com

• Üyelik 11.07.2013
  • Yaş/Cinsiyet 43 / E
  • Meslek Öğretmen
  • Konum Hatay
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 212
  • Beğeniler 2 / 51
  • Ticaret 2, (%100)
Sonuç bölümünü aşağıdaki ile değiştirin.

Sonuç:
projeyardim

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al