hayatim53
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
41 / E
-
Meslek
insan tamiri ediyor
-
-
Ad Soyad
E** A**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Dmoz aslında Türkiye hariç diğer ülkelerde bitmedi Google'nin evladı bir deyimle:) ama Türk editörleri dmozu DOMUZ yaptı ve çöp siteden beter yaptı artık paran varsa siten orda yoksa normal karşıla :)
-
-
Yaş/Cinsiyet
42 / E
-
Meslek
Ticaretle uğraşıyorum
-
-
Ad Soyad
B** B**
-
-
-
Ticaret
27, (%100)
Dmozun kimin gözünde bittiği önemli.Bizim gibi sitesini DMOZ'a bir türlü kaydettiremeyenler ve Türk Editörlerin bu işi kendi çıkarları için kullanmaya başlamasıyla bizim açımızdan DMOZ bitmiş ve saygınlığını yitirmiş olabilir belki.Ama en büyük etken Google DMOZ'a ne kadar önem veriyor.1-2 Hafta önce Google Forumlarda ingilizce bir soru cevap okudum.Google editörüne sorulan soru backlink vs.gibi dış etkenlerle ilgili.Editörün verdiği cevap en önemli backlink kaynağı bizim için hala DMOZ demiş ;)
-
-
Yaş/Cinsiyet
33 / E
-
Meslek
Öğr, Bilgisayar Mühendisliği
-
-
Ad Soyad
L** Y**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
DMOZ açık dizin projesinin önemini yitireceğini düşünmüyorum, Dmoz'da listelenen siteler Dofollow backlink elde etmektedir. Dmoz gibi kaliteli, otoriter bir siteden backlink’i elde etmek önemlidir. DMOZ Türkiye'de bilinçsiz olarak kullanılmaktadır. DMOZ Açık dizin projesine katılım sağlayan gönüllü Türk editörler kendi çıkarları doğrultusunda iş yaptığı gözlemlenmiştir.
Yurtdışında yaşayan yabancı arkadaşlarımdan DMOZ hakkında konuştuğumuzda nedenli önemli bir dizin projesi olduğundan sık sık bahseder üzerinde konuşuruz, bu insanlarda web siteleri ile uğraşan ekmeğini sitelerden yiyen insanlar. Onlar iyi biliyor ki, DMOZ internet kullanıcılarına bir çöplük yerine temiz hava sahası sunuyor, DMOZ Türkiye cephesine baktığımızda işler tamamen tersine işliyor gibi, bu gönüllü editör arkadaşlarımızın kişisel menfaat,çıkar ve duygularını işlerine karıştırmasından dolayıdır.
Türk lokasyonlu çöplük olan sitelerde Dmoz'a eklenmeye başlandı. DMOZ değerini kaybetmedi, Türk Web Developer ve Seocu arkadaşların gözünde bir değer kaybetti. Çünkü, onlar dönen oyunların farkındalar, gönüllü editörlerin ne yaptıklarını biliyorlar. DMOZ'un devamlılığını koruması gerektiğini düşünüyorum,Dünya'nın şuan en büyük dizin projesi ve olağanüstü bir web kaynağı sunuyor böyle devasa bir projenin içeriği temiz hava sahası dolu ve insanlara çöplük yerine temiz şeyler sunmak önemlidir. Google'nin ve diğer arama motorlarının DMOZ'a verdiği değer ortadadır. DMOZ'un devamlılığını koruması gerekir, işinini iyi yapan editörlerin alınmasıyla Türkiye'de DMOZ'a duyulan güvende aynı doğrultuda artacaktır.
1 kişi bu mesajı beğendi.
keep it simple
-
-
Yaş/Cinsiyet
38 / E
-
Meslek
öğretici
-
-
Ad Soyad
A** H**
-
-
-
Ticaret
32, (%94)
dmoz bence bitmedi lakin bizimkiler üçkiyatcı ellerinin degdigi yeri maf ediyorlar yeminle dün degil ondan önceki gün bana mail geldi 300 ver seni kaydedek dediler 300 veririm lakin 300 edmez 75 100 dese verecem valla
işte buu
-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
Web Tasarım - Seo
-
-
Ad Soyad
E** S**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Yok artık çöp dediğiniz Dmoz mu? çok şaşırdım gerçekten. Site ekleyemediğimiz için böyle söylemek çok yanlış bence. Geçenlerde yine forumda okumuştum, neden kayıt olamıyoruz diye bir arkadaşımız foruma yazmıştı
https://wmaraci.com/forum/webmaster-genel/dmoza-kayit-olamiyoruz-260288.html buyrun okuyalım ve Dmoz'a çöp derken bir kez daha düşünelim...
Bugünü yaşayın, yarın tarih olacak.
Cyn
WM Aracı
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
42 / E
-
Meslek
Eticaret
-
-
Ad Soyad
C** M**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
DMOZ olarak da bilinen Open Directory Project (ODP) ya da Türkçesiyle Açık Dizin Projesi, internetteki web sitelerinin konularına göre sınıflandırılarak ve gönüllü editörlerce incelenerek yayımlandığı bir web dizinidir. Birçok arama motoru DMOZ'daki siteleri direkt olarak izler ve özgür bir lisansla yayınlanan DMOZ verilerini kullanılır. Oldukça güvenilir bir altyapısı vardır. Yasa dışı, problemli ve kalitesiz sitelerin listelenmesine izin verilmez. Projenin sahibi AOL'dir. İlk kurulduğunda directory.mozilla.org alan adını kullandığı için adı Directory Mozilla sözcüklerinin kısaltılmasından oluşsa da bugünkü Mozilla Vakfı ve Mozilla projeleriyle bir ilişkisi yoktur.
DMOZ, insanlar tarafından sınıflandırılmış Web içeriğini barındıran en geniş kapsamlı veritabanıdır. İnternet kullanıcılarından oluşan editör kadrosu, Web'deki kaynakların keşfini sağlayan kolektif beyni oluşturur. DMOZ, Web'in en büyük ve en popüler arama motorlarının ve portallarının dizin hizmetlerini güçlendirmektedir. Bunlara Netscape Search, AOL Search, Google, Lycos, HotBot, DirectHit ve daha yüzlercesi dahildir.
Alıntı vikipedia
(11/HÛD-6: Yeryüzünde rızkı Allah'a ait olmayan hiçbir canlı yoktur.)
-
-
Yaş/Cinsiyet
48 / E
-
Meslek
sevkiyat
-
-
Ad Soyad
M** Ö**
-
-
-
Ticaret
5, (%100)
benim kategorinin editörü yok 4 yıldır başvuru yapıyom editör yok eğer parayla falan yapacak olan bulsam hemen yaptıracam ama gerçek olanı yazayım benim hiç dmozum olmadı ama google amca sağ olsun dmozun varmı diye sormadı verdi trafiği :)