lostyazilim

Böyle yatırımcı olunur mu?

31 Mesajlar 7.006 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

BuraySavasANIL BuraySavasANIL Founder & CEO Geliyoo Kullanıcı
  • Üyelik 02.09.2013
  • Yaş/Cinsiyet 46 / E
  • Meslek Mühendis
  • Konum Fransa
  • Ad Soyad B** A**
  • Mesajlar 543
  • Beğeniler 294 / 332
  • Ticaret 1, (%100)

FilmlerBizden adlı üyeden alıntı

hocam ben kısaca şunu söyleyeyim. bilsede bilmese de herkes yatırımcı, herkes internet kurdu, herkes bilmem ne... insanlar parasının kıymetini biliyor. bugün bilmediğiniz bir konu olsa yanınızda bir arkadaşınızla gidersiniz. proje ciddi gelir gelmez. adından dolayı tutmayacağına inanabilir, yazılımdan inanabilir... ve yahut o da bir yerlerden duymuştur... birde amerikayı yeniden keşfeden projeler için bu yaklaşımı (alay konusu hariç) doğru buluyorum. yeniden keşfedilen şeylere yatırım yapılmaz. para gömeceksem forexe gömerim. en azından azami kaybım kazancımın 1/3 ü olur.

Net olarak dediğin gibi olmasada evet buda bir öngörü, ancak kesinlikle kazanıcak diye yatırım yapmaz yabancı yatırımcı, ileride kazanabilir diye yatırım yapar eğer fikir hoşuna giderse para umurunda olmaz. İsrail'li yatırımcılardan gelen teklifleri duysan eğer dersin ki, aptallık etmişsiniz. Ancak her kuşun eti yenmez bu nedenle bizde bazı konularda ciddi oranda seçiciyiz. Allah sonumuzu hayırlı eylesin inşallah.

Değerli yorumlarınız için teşekkürler

Ek Olarak:

ermaneray adlı üyeden alıntı

Yandex bir arama motorudur piyasaya haritasiyla girdi
lamborghini kampanyasıyla devam etti ancak duyuldu
Farklılık şart.

Elbette farklılık şart ama Yandex'in arkasında olan şey Rusya hem devlet olarak hemde devletin içindeki şirketler olarak bu pazarda büyümeyi ve Amerika'nın elindeki gücü azaltmayı istiyor bu nedenle hediyeler reklamlar vs.. Sorun bu değil sorun kalite anlayışı Trafik haritası ile girdi piyasaya belki ama ürün kendisine ait değil, haritası var ama oda kendisine ait değil. Sonuç odaklı olucaksak eğer biz yaklaşık 15 yıl geriden geliyoruz ama günümüz teknolojisi ile bunu yakalayabiliriz.

wmaraci
reklam

FilmlerBizden FilmlerBizden Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 14.03.2013
  • Yaş/Cinsiyet 42 / E
  • Meslek SERBEST MESLEK
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 523
  • Beğeniler 263 / 82
  • Ticaret 2, (%100)

Buray Savas ANIL adlı üyeden alıntı

Net olarak dediğin gibi olmasada evet buda bir öngörü, ancak kesinlikle kazanıcak diye yatırım yapmaz yabancı yatırımcı, ileride kazanabilir diye yatırım yapar eğer fikir hoşuna giderse para umurunda olmaz. İsrail'li yatırımcılardan gelen teklifleri duysan eğer dersin ki, aptallık etmişsiniz. Ancak her kuşun eti yenmez bu nedenle bizde bazı konularda ciddi oranda seçiciyiz. Allah sonumuzu hayırlı eylesin inşallah.

Değerli yorumlarınız için teşekkürler

yapılan yatırımlarda büyük ve küçükleride dahil edip ortalama alırsak fizibilite çalışmalarında/ kar / zarar kısmında yatırımın kendini amorte etmesi ortalama 2 yıl sürmeli. 2 yıl sonra para kazandırmaya başlamalı. tabii bir otoyol, köprü vs.. almıyorsanız. onun haricinde ortalama bir yatırım için 2 yıl 1 ay bile zarardır. yatırım yapılmaz. tabii dediğim gibi bu süre yatırımın büyüklüğüyle alakalı ama ortalama alırsak bu süre 2 yıldır. çok büyük rakamlarda bu süre 8-10 yıla çıkabilir.

• Üyelik 02.09.2013
  • Yaş/Cinsiyet 46 / E
  • Meslek Mühendis
  • Konum Fransa
  • Ad Soyad B** A**
  • Mesajlar 543
  • Beğeniler 294 / 332
  • Ticaret 1, (%100)

brown adlı üyeden alıntı

Gerçekten iyi projelere yatırım yapan, büyük yatırımcıların kurduğu şirketler var.
Örn: http://www.galatabusinessangels.com/

Bu siteyi bilmiyordum ancak eğer gerçekten dediğin gibi ise ve kesinlikle amaçları yatırım yapıp kalkınmaya yardımcı olmak ise o zaman onlara gerçekten beğenecekleri bir şey verebilirim. Yatırım alanlarında bu gune kadar belkide yapacakları en ciddi projeyi "Arama Motoru" kısmı değil fikir ve prototipi hazır bir çalışma. Ancak bakalım dediğin gibi kalitelimi burdan değerlendirmeyi ve yaklaşımlarını paylaşacağım.

Tekrar paylaşım için teşekkürler.

brown brown WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 28.10.2013
  • Yaş/Cinsiyet 25 / E
  • Meslek öğrenci
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad H** E**
  • Mesajlar 1748
  • Beğeniler 385 / 385
  • Ticaret 27, (%96)

Bu siteyi bilmiyordum ancak eğer gerçekten dediğin gibi ise ve kesinlikle amaçları yatırım yapıp kalkınmaya yardımcı olmak ise o zaman onlara gerçekten beğenecekleri bir şey verebilirim. Yatırım alanlarında bu gune kadar belkide yapacakları en ciddi projeyi "Arama Motoru" kısmı değil fikir ve prototipi hazır bir çalışma. Ancak bakalım dediğin gibi kalitelimi burdan değerlendirmeyi ve yaklaşımlarını paylaşacağım.

Tekrar paylaşım için teşekkürler.

Sitenin sahipleri arasında mynet,hepsiburada gibi büyük şirketlerin kurucuları mevcut.Ve gerçekten boş işlerle uğraşmadıklarına emin olun.Güzel projelere destek çıkıyorlar.
BuraySavasANIL

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
wmaraci

• Üyelik 02.09.2013
  • Yaş/Cinsiyet 46 / E
  • Meslek Mühendis
  • Konum Fransa
  • Ad Soyad B** A**
  • Mesajlar 543
  • Beğeniler 294 / 332
  • Ticaret 1, (%100)

brown adlı üyeden alıntı

Sitenin sahipleri arasında mynet,hepsiburada gibi büyük şirketlerin kurucuları mevcut.Ve gerçekten boş işlerle uğraşmadıklarına emin olun.Güzel projelere destek çıkıyorlar.

Bundan eminim kaliteli bir çalışma olmuş, dilerim ülkemizde ileri seviye çalışmalara destek olarak ülkenin daha iyi koşullarda hizmet ağını genişletmesine yardımcı olurlar. Emek verilen her çalışma değerlidir.

OiS OiS WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 13.12.2012
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek Öğrenci / Programcı
  • Konum Kocaeli
  • Ad Soyad İ** K**
  • Mesajlar 695
  • Beğeniler 92 / 79
  • Ticaret 25, (%96)
Ülkemizde doğruya güven kalmamış ne yazıkki emek veren emekçi her zaman eziliyor ancak yalan söyleyen, yalaka olan ve sürekli alavere dalavere çeviren işini alıp yürüyor.

Şu sözünüz bana "he işte tamda bunu düşünüyordum" dedim. Gerçekten haklısınız. Çevremde o kadar kişi var işi sizin belirttiğiniz söz ile yürüten ama ben hakkım neyse onu istiyorum ve halim belli. İnşallah daha iyi şekilde bu durumları görürüz.

• Üyelik 02.09.2013
  • Yaş/Cinsiyet 46 / E
  • Meslek Mühendis
  • Konum Fransa
  • Ad Soyad B** A**
  • Mesajlar 543
  • Beğeniler 294 / 332
  • Ticaret 1, (%100)

OİS adlı üyeden alıntı

Şu sözünüz bana "he işte tamda bunu düşünüyordum" dedim. Gerçekten haklısınız. Çevremde o kadar kişi var işi sizin belirttiğiniz söz ile yürüten ama ben hakkım neyse onu istiyorum ve halim belli. İnşallah daha iyi şekilde bu durumları görürüz.

İnsanların doğru fikirleri paylaştığında yada dile getirdiğinde bir çok ortak fikirde buluştuğu bir gerçek ortaya çıkıyor. Bazen bu konumda bizi görenler olabilir, bazende bizim gördüklerimiz. Ancak hayat farklı bir döngüye sahip, baktığımız tek bir pencere olduğunda bir darcığı görüyoruz. Ancak baktığımızda dünyaanın öbür ucunu hatta evreni görebilicek yeteneğe sahip olduğumuz gerçeğini unutuyoruz. İnsan'ın istedikten sonra yapamayacağı hiç bir şey yoktur. Allah'ın izniyle her işin üstesinden gelir. Yeterki inansın.

ermaneray ermaneray proje danışmanlığı Kullanıcı
  • Üyelik 18.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 42 / E
  • Meslek satınalma/proje danışmanlık
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad E** Ç**
  • Mesajlar 2627
  • Beğeniler 77 / 644
  • Ticaret 12, (%100)

İnsanların doğru fikirleri paylaştığında yada dile getirdiğinde bir çok ortak fikirde buluştuğu bir gerçek ortaya çıkıyor. Bazen bu konumda bizi görenler olabilir, bazende bizim gördüklerimiz. Ancak hayat farklı bir döngüye sahip, baktığımız tek bir pencere olduğunda bir darcığı görüyoruz. Ancak baktığımızda dünyaanın öbür ucunu hatta evreni görebilicek yeteneğe sahip olduğumuz gerçeğini unutuyoruz. İnsan'ın istedikten sonra yapamayacağı hiç bir şey yoktur. Allah'ın izniyle her işin üstesinden gelir. Yeterki inansın.

Dün aksam bu tarz bir konu açtım güzel ve amacı olan sosyal
Sorumluluk projesi malum aramızda iyi işler yapabilen yardımsever ve bir amaca hizmet verip işin bir tarafından tutabilecek birileri vardır diye düşündüm ama daha ne gelen var ne giden
toplum olarak böyle olmuşuz topluma yardım edebileceğimiz imkan var iken aman deyip gülüp geçiyoruz ama yarın öbür gün canımız yandığında aklımız yerine geliyor.
BuraySavasANIL

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 02.09.2013
  • Yaş/Cinsiyet 46 / E
  • Meslek Mühendis
  • Konum Fransa
  • Ad Soyad B** A**
  • Mesajlar 543
  • Beğeniler 294 / 332
  • Ticaret 1, (%100)

ermaneray adlı üyeden alıntı

Dün aksam bu tarz bir konu açtım güzel ve amacı olan sosyal
Sorumluluk projesi malum aramızda iyi işler yapabilen yardımsever ve bir amaca hizmet verip işin bir tarafından tutabilecek birileri vardır diye düşündüm ama daha ne gelen var ne giden
toplum olarak böyle olmuşuz topluma yardım edebileceğimiz imkan var iken aman deyip gülüp geçiyoruz ama yarın öbür gün canımız yandığında aklımız yerine geliyor.

Değerli erman konuyu görmedim, ancak görmüş olsaydım en azından fikirlerimi ve elimden gelen bir şey olursa elimden geleni yapmak için gayret gösterirdim, ne yazıkki kısıtlı zamanlarda foruma girebiliyorum olabildiğince yardımcı olabileceğim konularda insanlara yardım olmak ve paylaşımlarda bulunarak en azından bir kaç kişinin sorununu çözerek faydalı olmaya çalışıyorum. Burda bulunma amacım diğer doslarımız gibi sadece "İşe Yaramak" faydalı olmak bunun dışında farklı bir amaç düşünmüyorum. Maddiyatı hiç düşünmedim, maneviyat daha ağır basıyor sanırım. Dilerim herkez olumsuzlukları yaşamadan destek olmayı öğrenir ve gereken özeni gsterir.

CETINKAYAM CETINKAYAM Akupunktu Freze :D Kullanıcı
  • Üyelik 05.02.2014
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek swp
  • Konum Rusya
  • Ad Soyad M** Ç**
  • Mesajlar 189
  • Beğeniler 116 / 60
  • Ticaret 0, (%0)
düzeltme...

wmaraci
Konuyu toplam 5 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 5 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al