lostyazilim

Son 15 Yılın Dolar Fiyatları

56 Mesajlar 10.397 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

Rekomedya Rekomedya Sms Onayı Gerekli Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 12.02.2012
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek Grafiker
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad C** Ş**
  • Mesajlar 1930
  • Beğeniler 1527 / 1150
  • Ticaret 25, (%100)

political adlı üyeden alıntı

Akp'yi savunan bir konuşma tarzında bulunmadım. HDP'yi kötüleyen bir tutumda bulundum. Ama tabi siz de hdpyi akpden cici gördüğünüz için ona laf edilmesini hazmedememiş olabilirsiniz. Yani biz teröristleri eskiden beri sevmiyoruz bu ülkenin vatandaşları olarak. Bazıları gibi sevmediğimiz partiyi yıkmak için hiç teröristleri cici göstermeye, savunmaya çalışmadık. Nasıl bir duygu olduğunu da bilmeyiz.

teröristlerin cici olduğunu hiç bir zaman söylemedim bunu söyleyen, apo bunları sopalarla kovalar diyen Yalçın Akdoğan gibilerine yap bu haklı eleştirini. Apo nefes almayı bile haketmeyen bir katildir benim için.

oy tercihin de senin bileceğin iş, kim hangi partiye verecekse gider sandıkta oyunu kullanır bunun da tartılışacak tarafı yok kimseyi yönlendirme niyetinde de değilim

wmaraci
reklam

political political ... Kullanıcı
  • Üyelik 26.08.2013
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad İ** A**
  • Mesajlar 428
  • Beğeniler 9 / 105
  • Ticaret 38, (%100)

LikeSend adlı üyeden alıntı

teröristlerin cici olduğunu hiç bir zaman söylemedim bunu söyleyen, apo bunları sopalarla kovalar diyen Yalçın Akdoğan gibilerine yap bu haklı eleştirini. Apo nefes almayı bile haketmeyen bir katildir benim için.

oy tercihin de senin bileceğin iş, kim hangi partiye verecekse gider sandıkta oyunu kullanır bunun da tartılışacak tarafı yok kimseyi yönlendirme niyetinde de değilim

Daha fazla uzatmaya gerek yok :) Kırıcı tutumlarım olduysa kusura bakmayın. İyi forumlar diliyorum.
Rekomedya

kişi bu mesajı beğendi.

Rekomedya Rekomedya Sms Onayı Gerekli Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 12.02.2012
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek Grafiker
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad C** Ş**
  • Mesajlar 1930
  • Beğeniler 1527 / 1150
  • Ticaret 25, (%100)

political adlı üyeden alıntı

Daha fazla uzatmaya gerek yok :) Kırıcı tutumlarım olduysa kusura bakmayın. İyi forumlar diliyorum.

est. neden kırılayım konuştuk işte ne güzel :) kötü bir şey söylediysem sen kusura bakma asıl
political

kişi bu mesajı beğendi.

Schwarz Schwarz WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 23.12.2014
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek İthalat İhracat
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad S** H**
  • Mesajlar 119
  • Beğeniler 9 / 33
  • Ticaret 2, (%50)

seotify adlı üyeden alıntı

Gündemi takip etmiyorsunuz sanırım, ben dolar çok basılıyor bu yüzden 2.90 gördü demedim. "Bu zamana kadar çok basıldı, amerika aniden dağıttığını geri toplamaya başladı." dedim. çok olan şey toplanmayla birlikte aniden azalınca doğal olarak bizim paramız değer kaybediyor. Dikkatli okuyun lütfen :)

Amerika altın karşılığı olmadan para felan basmadı. Eğer söylediğinizde iddia ediyorsanız para bastığı senelerin döviz kurlarını iyi takip edin. Para bastığı senelerde kendi paralarında büyük bir gerileme olması lazım. Tekrar söylüyorum basit mantık.

wmaraci
wmaraci

Uzmann Uzmann WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 16.11.2014
  • Yaş/Cinsiyet 39 / E
  • Meslek ..........
  • Konum Çanakkale
  • Ad Soyad A** A**
  • Mesajlar 515
  • Beğeniler 268 / 39
  • Ticaret 0, (%0)
Bırakın dolar az basılmış çok basılmış ülkede döviz kalmıyor ürettiğimiz birşey yok birde yandaşlara yaptırınca fiyat 5 katına çıkıyor. Ayriyetten ülkedeki Fuzuli harcamalar aşırı fazla Bülent arınçta aynısını söylemişti. Bknz: ankaradaki milyon dolarlık dinazor, imamın, milletvekillerinin altına milyonluk arabalar, kaçaksaray. Daha yazarsam buralara sığmaz.

altinzen altinzen http://www.altinzen.com/ Kullanıcı
  • Üyelik 29.06.2015
  • Yaş/Cinsiyet 39 / E
  • Meslek eticaret
  • Konum Adana
  • Ad Soyad I** Y**
  • Mesajlar 237
  • Beğeniler 36 / 15
  • Ticaret 10, (%100)
Doların Dünya Piyasalarındaki Önemi

Dolar, Amerika Birleşik Devletleleri'nin resmi para birimi olup dünya üzerinde en çok kullanılan döviz cinsi araçtır. Ayrıca dolar ABD dışında Kanada, Avusturalya, Malaysia ve Jamerika gibi bazı ülkelerinde temel para birimi olarak kullanılmaktadır. Doları simgeleyen işaret $, Uluslararası para kodu ise USD'dir. (United Stated Dollar)

Dolar, ilk başta İngiliz kolonilerde askeri alandaki giderleri karşılamak için banknotlar şeklinde 1690 yılında basılmıştır. 1785 yılında ise ABD kongresinde alınan bir kararla dolar para birimi olarak kullanılmaya başlanmıştır. ABD’nin güçlü siyasi otoritesi sayesinde dolar (USD) dünyaca ün kazanmış, birçok ülkede kullanılmaya başlanmıştır. Avrupa ülkelerinin kullandıkları Euro USD karşısında her zaman değerini korusa da dünyada birçok devlet ve özel şirketler USD kullanmak durumunda kalmıştır. Dünya borsasında yaşanan tüm olumlu ve olumsuz gelişmelerden, ülke ekonomilerinin pozitif ya da negatif olarak etkilendiğini söyleyebiliriz. FED, ülkelerin siyasi gelişmelerini, ithalat ve ihracat durumlarını ve turistik olanakları gibi ülke içerisinde yaşanan tüm gelişmeleri belli aralıklarla denetler ve bu denetimler sonucunda bu durumlara uygun ekonomik tavsiyelerde bulunur. FED, dönemsel olarak yukarıda belirtilen etmenlere karşın her ülkeye belli bir not verir. Bu notlar sayesinde ülkelere yatırım yapmak isteyen iş adamları, kararlarını belirler. Tabi ki verilen bu notlar, sadece yatırım yapılması konusuyla değerlendirilmemelidir. Başta turizm sektörü olmak üzere bir çok sektörü etkilemektedir. Zira ekonomide yaşanan tüm iç ve dış gelişmeler, o ülkenin bilhassa dünyanın belli bir ekonomik dengesinin olmasını sağlar.

Dünyada Dolar Rezervi oldukça fazladır. Hemen hemen her şirketin ve devletlerin kasasında mutlaka dolar bulunur. Bulunan bu dolarlar ekonomik krizin olması, cari açık ve o ülkenin kullandığı paranın dolara karşı değer kaybetmesi gibi durumlarda ekonomik dengeyi sağlamak için kullanılmaktadır. Bu yüzden dengesiz dolar rezerve edilmesi ekonomiyi uçsuz bucaksız bir yola sürükler. Aslında bu durumu dolar için değil, ülkenin para birimi için de düşünebiliriz. Özellikle gelişmiş ülkelerde fazla para basımı bazen dünya ekonomisini bile zora sokabilir.

Doların dünyaca değerli olması durumunu düşünürsek, dolar yatırımı yapmak da bize belli oranda bir kazanç sağlayacaktır. Çoğunlukla dolar yatırımı kısa vadeli olarak tavsiye edilmektedir. Günümüzde bile 1$ yaklaşık olarak 2.90kr gibi bir tutara denk düşer. Ülkemizde dolarla ödeme kabul etmeyen hemen hemen hiç firma kalmamıştır. Hatta, TL kabul eden bazı firmalar aldığımız hizmeti dolar üzerinden çevirip TL olarak bize sunmaktadır.
Bu yüzden dolar Türk lirası karşısında her geçen gün daha da artan büyük bir değer elde etmektedir. Bu durumun asıl nedeni Türkiye’nin çok büyük bir oranda dış dünyaya bağımlı olması ve bu ülkelerin ürettiği ürünlerin karşılığını genelde USD olarak talep etmeleri konusundan kaynaklanmaktadır.

Aslında dolar dünya ülkelerinin ortak para birimidir denilebilir. Dünya piyasasında en çok kullanılan para birimi dolardır. Bir çok ülke ithalat/ihracatını dolar üzerinden yapmaktadır. Ayrıca bir çok ülke dolar üzerinden borçlanmaktadır. Gelişmiş ülkeler merkez bankalarında altın rezervinin yanında dolar rezervi de tutmaktadır. O nedenle dolar dünya genelinde çok önemli bir para birimidir. Dolar kurlarındaki hareketlilik piyasalarda önemli etkiler yapmaktadır. Ülkemizde de merkez bankası dolar rezervi tutmaktadır.
Kaynak : http://www.altinzen.com/2015/08/dolarin-dunya-piyasalarindaki-onemi.html

wmaraci
Konuyu toplam 2 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 2 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al