Anketlere o kadar fazla güvenmeyin. Genç kesim yani AKP'den önceki dönemi görmeyen kesim şuanda AKP'yi sevmiyor. İş genç kesimde bitiyor. Genel olarak sosyal medya üzerinden muhalif şekilde hareket edildiği içinde çok fazla yönlendirme oluyor. Ben mesela oy verdiğim partiyi değiştireceğim. Bunun yanında çevremde benim gibi olan en az 20-25 kişi daha benim gibi bu kez farklı partiye oy vereceğini belirtti. Bunu birçok kişiden de duydum yani.
Kimin değiştirip kimin değiştirmeyeceğini şuanda bilemeyiz. Ama eğer partiler meclise güçlü girmek istiyorsa yok asgari ücreti 5 bin lira olacak yok 2 maaş ikramiye verilecek gibi vaatleri bırakmalı. Bunlar zaten olması gereken olağan şeyler. Daha güzel şeylerle çıkmalılar halkın karşısına.
Tüm bunları iki yıl siyaset bilimi okumuş, ülkemizdeki siyasetin gerçek siyasetle yakından uzaktan alakası olmadığını düşünüp bunun sonucunda da bölümü bırakmış biri olarak yazıyorum. Biz de partiler spor kulubünden farksız. Her seçim dönemine şampiyonluk parolasıyla çıkıyorlar ama ne yaptıkları transfeler ne de sponsorlar işe yaramıyor. Zaten ellerindeki oyuncularda yeterince çaba göstermiyor. İşleri güçleri rakibe saldırmak. Haliyle her yıl 2.liğe 3.lüğü oynuyorlar. Şampiyon hep belli. Çünkü şampiyonun taraftarı daha fazla, sponsorları oldukça yağlı ve en önemlisi gol atmasını bilen, attıkça taraftarı çoşturan çok iyi oyuncuları var ;)
Valla anketlerden başka kaynak yok, daha önce ki başarılarına göre itibar ediyorum. Zaten çok farklı sonuçlar da konuşulmuyor, tabi bir kaç düzenbaz şirket hariç onları da tanıyoruz artık Mak Orc falan filan, bunlar dışında %1 civarı farklar oluyor seçim de de aynı sonuçlar çıkıyor.
Şu an için net belli olmaz gerçi seçim yaklaşsın son haftalarda net sonuç belli olur, şu an için değişen bir şey yok gibi gibi
Hayırlısı artık