-
-
Yaş/Cinsiyet
26 / E
-
Meslek
öğrenci
-
-
Ad Soyad
D** T**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
cumhurbaşkanımızın duyurdugu 3 yılda bir milyon yazılımcı geliştireceğiz projesi hakkında fikirlerniz neler arkadaşlar. bu iş bu kadar basit mi ? bir kişi bile 3 yılda yazılımcı oldum demesi bana cok uçuk geliyor.
bana göre bu iş bir insan için bile 3 yılda yapılabilecek bir şey değil. yazılımın ana dili ingilizce öncelikle ingilizcenin biraz da olsa iyi olması lazım. onu bırak Mantığını kavrayabilmen için matematiği adın gibi bilmen lazım. üstelik bu iş her an güncellen bir iş. gündemin gerisinde de kalmaman için kendini sürekli yenilemende lazım.
sizin fikriniz nedir arkadaşlar 3 yılda bir kişi yazılımcı oldum diyebilir mi ?
-
-
Yaş/Cinsiyet
33 / E
-
Meslek
Şantiye Şefi
-
-
Ad Soyad
E** A**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Herkes türkçe konuşuyor fakat dostoyevski olmak, nazım hikmet olmak, necip fazıl olmak, bertolt brecht olmak her babayiğidin harcı değil.
Yazılımcı olmak da tam tamına böyle bir şey.
sloganın - 3 yılda 1 milyon yazılımcı- biraz reklam, biraz kamuoyu oluşturmak amaçlı söylenmiş bir şey olduğunu düşünüyorum.
genel olarak : Yeter ki destek olsunlar. Yazılım, tasarım eğitimleri ilkokul seviyesine kadar insin. İnsanlar teşvik edilsin. Bu açıdan destek veriyorum.
endişelerim : dar pantolonlu, nargileci yazılımcıların türemesi...
10 kişi bu mesajı beğendi.
##
-
-
Yaş/Cinsiyet
26 / E
-
Meslek
Yazılımcı
-
-
Ad Soyad
M** M**
-
-
-
Ticaret
40, (%100)
Benim ortalama 2-2.5 yıllık yazılım geçmişim var.
Junior yazılımcıyım ama 2.5 yıllık geçmişim ile izmir piyasasında rahatça iş bulabileceğimi düşünüyorum.
Sizin için yazılımcı nedir? İleri seviye yazılımcılar annesinin karnından böyle mi çıkıyor? Yoksa piyasa da mı pişiyorlar.
3 yıl az bir zaman değil. Zaten yazılımcıya işin mantığını anlatırsınız kalanı insanın araştırıp kendini geliştirmesidir.
Geliştirdik dedikleri insanlar piyasada iş bulup kendilerini geliştirebilecekler ise iyi proje.
5 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
24 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
B** K**
-
-
-
Ticaret
22, (%100)
Bilmek ayrıdır uygulamak ayrıdır.
1 kişi bu mesajı beğendi.
3579
WM Aracı
Anonim Üyelik
-
-
Yaş/Cinsiyet
- /
-
Meslek
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Ben yazılımcı olacaklar hakkında endişelenmiyorum da yazılımcı olduğunu sanacak kişiler konusunda endişeleniyorum.
Adam HTML ve PHP öğreniyor, profiline "Çok ama çok full stack süper über yazılımcı grafiker şeysi" şeklinde bilgi giriyor. Gel de gülme.
Çünkü böyle insanlar yazılım serüvenini sonu olan bir şey olarak görüyorlar. Bu bir kişinin alfabenin A harfini öğrenip, kendini "iyi okuyucu" olarak görmesi gibi bir şey.
9 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
26 / E
-
Meslek
öğrenci
-
-
Ad Soyad
D** T**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
@mehmetmaşa Kimseye ihtiyac duymadan asla kendi kendini geliştiremezsin. bu işte her zaman senden daha iyileri olacaktır onlardan öğrenmen gerek bilgilerin var olduguna inanman lazım öncelikle.
ortalık zaten bir cok yazılım mühendisliği bölümü mezunu olupta iş sahibi olamayan insanlarla dolu bu insanların daha fazla kendilerini geliştirip firmaların aradıgı insanlar konumuna gelmeleri için bir proje yapılması daha işlevsel ve daha yararlı olurdu.
meraklı olan birisi zaten bu gibi projelerin gelmesinden once udemy gibi platfromlardan yeteri kadar eğitim almışlar.