-
-
Yaş/Cinsiyet
33 / E
-
Meslek
öğrenci
-
-
Ad Soyad
M** K**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Öncelikle herkese selamlar, yaklaşık 2 aydır php öğreniyorum. ardından c# dikkatimi çekti, 2-3 haftadır c#'a bakıyorum. şimdide visual basic'e bakıyorum. Yani diller arası dolaştım durdum ve bana c# ile visual basic, php'den daha sıcak ve yakın geldi. Benim amacım Web üzerinde yazılım yapmak. Visual basic ise c#'dan daha çok yattı kafama ve bende vb ile devam etmeye karar verdim. Fakat kafamı karıştıran olay ise şu:
Şimdi benim anladığım kadarıyla .net microsoftun çıkarttığı bir framework. Ben istersem c++ ile yazayım veya visual basic ile yazayım bu yazdığım kodlar .net framework'u altında compile edilip çalışacak doğru mudur ? yani benim hangi dille yazdığım önemli değil istediğim gibi microsoft dillerinden herhangi biriyle istediğim şeyi yapabilirim ?
Tamam burası böyle diyelim, diğer sorum ise şudur; Şimdi ben web yazılım öğrenmek istiyorum fakat asp.net'te anlamadığım şudur. benim direk bildiğimiz visual basic kitabı alıp videolarını izleyip mi öğrenmem gerek yoksa visualbasic.net farklı bir şey mi ?
Yani ben gidip tamamiyle visual basic öğrensem bunu asp.net olarak web sitesi hazırlayabilir miyim ?
Biraz uzun oldu fakat aklımdaki tüm sorunları yazdım şimdiden cevaplayacak olan ustalarıma teşekkürlerimi iletiyorum :)
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Bilgisayar Mühendisliği
-
-
Ad Soyad
E** S**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Ya ben şimdi uzun uzun tavsiyeler verirdim ama, başka bir forumda detaylıca hangi dil açıklaması yaptım, örnekler verdim, tavsiyeler verdim o yüzden şu konumu okumanı tavsiye ederim :
http://www.turkhackteam.org/java/1380343-programlamaya-baslangic-hangi-dil-kitap-onerisi-ihan3t.htmlDışarıdan bir link vermek yasak değildir umarım.
Şunu açıklayayım, visual basic 6.0 .net frameworke dahil değil, c++ da değil. .net framework içerisinde .net dilleri mevcut, vb.net c# j# gibi.
Bu arada sektörde vb.net kullanan bile kalmadı sanırsam artık. Varsa zaten oradan uzak dur.
Madem c# öğreniyorsun, c# ile devam etmeni tavsiye ederim. Bir adet c# kitabı, web içinde bir adet asp.net mvc kitabı almak senin için iyi olacaktır.
Ayrıca burada yorumlarımda başka bir konuya daha yazmıştım buna benzer bir tavsiye, yorumlarımdan ona da bakabilirsin.
1 kişi bu mesajı beğendi.
php, java, python - django, nodejs, vuejs, reactjs, angularjs, c# asp.net mvc...
-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
Web Master
-
-
Ad Soyad
A** A**
-
-
-
Ticaret
18, (%100)
Visual Basic artık pek kullanılmıyor. Eski bir dil olarak kaldı. c# öğrenmenizin size hem masaüstü hemde web alanında program yazma imkanı sunacaktır. Php öğrenmeniz ise sadece web taraflı program yazmanızı sağlayacaktır. Ben Php diline hakimim, zamanında c#'da denedim, Asp ile web sitesi yapmayı da fakat kafama yatan en hızlı, kullanışlı ve sade gelen Php olduğu için bunu seçtim. Sizinde kafanıza yatanı ve geleceği olan bir dili seçmenizi tavsiye ederim. Eğer ki bir seçim yapacaksanız. Mutlaka c# ile Php arasında kalmalısınız.
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
Yok
-
-
Ad Soyad
A** G**
-
-
-
Ticaret
11, (%100)
Dostum visual basic basit olduğu için hoşuna gitmiş lakin şöyle bişey var dil yazılımcıya yaklaştıkça, makinaya uzaklaşır ve daha yavaş çalışır. Visual basic bana göre gereksiz ötesi bir dil zaten kullanan yok. Eğer web tabanlı bişi yapıcaksan birini seç onda ilerle php mi yoksa asp.net mi karar ver. ıde olarak diyorsan piyasanın en iyisi tabikide visual studio onu kullan hatta php yazabilirsin. Kitap almanı tavsiye ederim bende kitapla öğrendim. Herkesin bir öğrenme şekli farklıdır.