Öncelikle herkese selamlar, yaklaşık 2 aydır php öğreniyorum. ardından c# dikkatimi çekti, 2-3 haftadır c#'a bakıyorum. şimdide visual basic'e bakıyorum. Yani diller arası dolaştım durdum ve bana c# ile visual basic, php'den daha sıcak ve yakın geldi. Benim amacım Web üzerinde yazılım yapmak. Visual basic ise c#'dan daha çok yattı kafama ve bende vb ile devam etmeye karar verdim. Fakat kafamı karıştıran olay ise şu:
Şimdi benim anladığım kadarıyla .net microsoftun çıkarttığı bir framework. Ben istersem c++ ile yazayım veya visual basic ile yazayım bu yazdığım kodlar .net framework'u altında compile edilip çalışacak doğru mudur ? yani benim hangi dille yazdığım önemli değil istediğim gibi microsoft dillerinden herhangi biriyle istediğim şeyi yapabilirim ?
Tamam burası böyle diyelim, diğer sorum ise şudur; Şimdi ben web yazılım öğrenmek istiyorum fakat asp.net'te anlamadığım şudur. benim direk bildiğimiz visual basic kitabı alıp videolarını izleyip mi öğrenmem gerek yoksa visualbasic.net farklı bir şey mi ?
Yani ben gidip tamamiyle visual basic öğrensem bunu asp.net olarak web sitesi hazırlayabilir miyim ?
Biraz uzun oldu fakat aklımdaki tüm sorunları yazdım şimdiden cevaplayacak olan ustalarıma teşekkürlerimi iletiyorum :)