Lost
WM Aracı
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
M** A**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Merhaba,
Bir proje için C# üzerinde çalışıyorum; ancak takıldığım bir nokta var. 'Form1' isminde bir formum var ve tüm işlemleri bu pencere üzerindeki butonlarda uyguluyorum, işlem çıktılarının ise 'Ekran' ismindeki formda görünmesini istiyorum. Bazı anlatımlara baktım ama anlatımları uyguladığımda 'Ekran' isimli form yeniden açılıyor.
Çalışmamda zaten program çalıştırıldığında 'Form1' ve 'Ekran' pencereleri aynı anda açılıyor. Ben sadece 'Form1' üzerinde uyguladığım işlemlerin(Textbox'a veri girildiğinde 'Ekran' formunda görünmesi, butona tıkladığımda 'Ekran' formunda bir değer için ekleme veya çıkarma işlemlerinin yapılması vb) açık durumda olan 'Ekran' formunda görüntülenmesini istiyorum.
Özetleyecek olursam 'Form1' içerisindeki textbox ve butonlar üzerinden girilen bilgiler program çalıştırıldığında 'Form1' ile aynı anda açılan 'Ekran' formunda görüntülenebilmelidir.
Bu konuda önerisi olan var mı?
Teşekkürler
demontara
Mobil Ziyaretçi Trafik Sistemi
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
50 / E
-
Meslek
Yazılım & Sistem Mühendisi
-
-
Ad Soyad
B** D**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
OOP ile erişebilirsin form içindeki alanlara.
Form1 de textbox'a bir veri girdiğinde direk Ekran isimli formdaki textbox'a da aynı veri aktarılabilmesi için textbox'ın change eventine yada butonun click eventine
Ekran.textbox2.text = textbox1.text
burda önemli olan Ekran ve Form1'deki textbox'ların isimleri.
Ekran'dan sonra noktaya basınca zaten sana o formdaki erişilebilen alanlar listesi gelecektir.
1 kişi bu mesajı beğendi.
demontara
Mobil Ziyaretçi Trafik Sistemi
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
50 / E
-
Meslek
Yazılım & Sistem Mühendisi
-
-
Ad Soyad
B** D**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
Rica ederim,
.NET'i bırakalı uzun zaman oldu, makinadada yüklü değildi o yüzden örnek hazırlayıp yazamadım umarım yardımcı olmuştur.
edriyin
Desktop/Web Developer
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Yazılım Uzmanı
-
-
Ad Soyad
G** Ö**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
en basit haliyle text bilgisini değişkene atayıp taşıyabilirsiniz.
hıııırrrrr