-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
Yazılım geliştiricisi
-
-
Ad Soyad
E** K**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
.Net' e bağlı kalınmadan demiş arkadaş. Ama C# tavsiye edilmiş. Benim bildiğim C# .Net platformunda çalışan bir dil. C++ için görsel arayüz geliştirmek istediğimde Qt Creator kullanıyorum ben. C için de kullanılabilir sanıyorum. Bir araştır istersen. Qt Designer diye de geçer.
Microsoft' un peşinden gitmemekle çok iyi yapıyorsun. Açık kaynak zamanı. Böyle devam. :)
edit: Önceki cevaplara bakılırsa C ile arayüz hazırlanamıyormuş. @Referee' in tavsiyesine uy bence, Python çok güzel bir dil. Ve Linux, Windows demeden çalışır. Örnek bir kod:
#!/usr/bin/env python
#-*- coding: utf-8 -*-
import os
if os.name == "posix":
print "Linux işletim sistemi kullanmaktasınız."
if os.name == "nt" or os.name == "dos" or os.name == "ce":
print "Windows işletim sistemi kullanmaktasınız."
if os.name == "mac":
print "Macintosh işletim sistemi kullanmaktasınız."
if os.name == "os2":
print "OS/2 işletim sistemi kullanmaktasınız."
Hepsi bu. :)
Ek olarak:
Python ile yapılmış bir programı çalıştırmak için Python kurulması gerekir demişsin. Doğrudur. Java' nın ya da .Net' in bir farkı var mı peki bundan diye sormak gerekir. Üstelik Python Java' ya göre çok daha seri çalışır. C/C++ ın derlenme zamanına göre de acayip zaman tasarrufu sağlar. Çünkü Python derlenmeyen, direk çalıştırılan bir dil. Python kurmadan da Python programlarını çalıştırmak mümkün. exe uzantısına çevrilebiliyor program. Örnek vermek gerekirse, Sublime Text. :)
1 kişi bu mesajı beğendi.
[freenodeIRC]
PHP = #laravelTurkiye
C++ = #qtTurkiye
Python = #pythonium
likloknet
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Üniversite
-
-
Ad Soyad
G** Ç**
-
-
-
Ticaret
8, (%88)
Bu yüzden mi büyük projelerde c++ kullanılıyor kardeşim sen benim ne demek istediğimi bi türlü anlamıyıcaksın yada anlamamazlıktan geliyosun benim amacım programlamanın kolayına kaçmak değil python c++ ile yaratılmış bir teknıloji teknoloji yaratmak istiyosan c++ c gibi alt dilleri öğrenmen gerekir.amaçlarımız farklı sanırım anlaşamama sebebimiz bu konumuzdan uzaklaşıyoruz bu arada.
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
Yazılım geliştiricisi
-
-
Ad Soyad
E** K**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
likloknet adlı üyeden alıntı
Bu yüzden mi büyük projelerde c++ kullanılıyor kardeşim sen benim ne demek istediğimi bi türlü anlamıyıcaksın yada anlamamazlıktan geliyosun benim amacım programlamanın kolayına kaçmak değil python c++ ile yaratılmış bir teknıloji teknoloji yaratmak istiyosan c++ c gibi alt dilleri öğrenmen gerekir.amaçlarımız farklı sanırım anlaşamama sebebimiz bu konumuzdan uzaklaşıyoruz bu arada.
Bu cevabı kime yazdın bilmiyorum ama bir programlama dilini seçmek bir amaç doğrultusunda olur zaten. Sana illa şunu yap diyen yok. Öneri, tavsiye veren var. Büyük proje küçük proje fark etmez. Önemli olan kullanacağın kütüphanelerin yapacağın işe en uygun olması. Çoğu büyük yazılım şirketleri C++ ile programı yazıp, ekleme yapacağı zaman Python ile yapıyor. Yani tek bir dil kullanmak da zorunda değilsin. Yapacağın işe hangisi uygunsa onu kullanırsın. Büyük projeden kastın nedir? İşletim sistemi yazmak mı?
[freenodeIRC]
PHP = #laravelTurkiye
C++ = #qtTurkiye
Python = #pythonium
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
Yazılım geliştiricisi
-
-
Ad Soyad
E** K**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
likloknet adlı üyeden alıntı
Mesela işletim sistemi yazmak için python mu kullamalıyız.tabikide değil benim anlatmak istediğim bu ben hangisiyle daha iyi yazılır bunu sormuyorum benim tek sorduğum c dili ile arayüz windows api ile ilgili elinde kaynak olan var mı bu .İşletim sistemi yazıcak bilgim yok ama ben hangi dille yazıldığını hangi kodların kullanıldığını merak ediyorum bu ısrarımın sebebi de bu.
Haklısın, konu baya sapmış. Windows Api ile çalışmayı pek önermiyorlar, sebebini bilmiyorum ama bunu güzel bir tercih olarak görmüyor çoğunluk. Sana Qt' yi önermek isterdim, güzel özelliklerinden dolayı. Ama C ile uyumlu değilmiş. Onun yerine GTK+ kullanabilirmişsin.
Eli Bendersky' nin dediğine göre. GTK+ görsel başarısına da
buradan bakabilirsin.
1 kişi bu mesajı beğendi.
[freenodeIRC]
PHP = #laravelTurkiye
C++ = #qtTurkiye
Python = #pythonium
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-