skoc
WM Aracı
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
S** K**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Selam herkese ,
C# da timer kullanmaya çalışıyorum ancak tam istediğimi yapamadım. 60 dakikadan geriye sayan bir sayaç yapmaya çalışıyorum 60:00 dan başlıcak şekilde nasıl yapabilirim yardımcı olur musunuz.
Teşekkürler.
-
-
Yaş/Cinsiyet
39 / E
-
Meslek
.Net Developer - İng Öğretmeni
-
-
Ad Soyad
Ö** Ç**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
bunu google da yazsan br ton cevabı örneği var ama armut piş ağzıma düş yapıyorsunuz.
burada kimse kimse için kod yazmaz sen kodunu yaz sonra buraya kodunu yapıştır ve öyle sor eksiğim nerede diye. Birde timer temel c# konusudur o yüzden buda demektir ki baştan öğrenmeye başlaman lazım C# yi.
iyi forumlar
2 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
39 / E
-
Meslek
.Net Developer - İng Öğretmeni
-
-
Ad Soyad
Ö** Ç**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
hatta kendi algoritman ile timer kullanamdan bile iç içe for döngüsü ile yapabilirsin. yeterki kafanda o algoritmayı kur.
-
-
Yaş/Cinsiyet
22 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
B** Ö**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Visual basic için yazıyorum... sen kodu çevirirsin converter larda ya da aynı mantıkla yapabilirsin zaten cok kolay
Materyaller:
1 Timer
1 Label veya TextBox farketmez
Form1_Load
----
Timer1.interval = "1000" / Ya da direkt timer1 in properties kısmından İnterval ı 1000(1 saniye) yapabilirsin
-End Sub
Timer1_Tick
--
Label1.Text = Label1.Text - "1"
If Label1.Text = "0" Then
MsgBox("Süre bitti!", vbInformation, vbYes)
Timer1.Stop()
End If
-End Sub
----- Mantık: Label1.Text e baslangıc sayını yazıyorsun . örn 5 - Timer interval i 1 saniye yani 1000 ms yapıp baslatıyorsun timer her 1 saniye label dan 1 çıkarıyor 5 ise 4 ise 3 gibi 0 olunca İstedigin bir komutu,işlemi timer a yaptırıyorsun . MsgBox ı düzenleyebilir, ya da Geri sayım yerine ileri saydırmak için - "1" yerine + "1" de yapabilirsin. / If yerine oraya For Each ile kontrollü bir döngü de ekleyebilirsin.
edıt: 5 saniye yerine 60 dakikanın Saniyesini yazar. String ile çevirerek aktarabilirsin label'a veya bir text'e
WebmasterSozluk.com - Moderatör & Visual Basic Beginner Coder.
-
-
Yaş/Cinsiyet
22 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
B** Ö**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
ozmencelik Hocam bence bunu bile bilmiyorsa For each ı hiç yapamaz...
WebmasterSozluk.com - Moderatör & Visual Basic Beginner Coder.