-
-
Yaş/Cinsiyet
35 / E
-
Meslek
Web ve Mobil Geliştirme
-
-
Ad Soyad
E** K**
-
-
-
Ticaret
3, (%100)
Arkadaşlar ben Java, PHP ve Python konularında uzmanım. Bu aralar C#'a merak sardım. Aslında üniversitede C# görmüştük ama o zamanlar çok basit seviyede gördük tabi. Ayrıca şuan var olan birçok özellik o zamanlar yoktu. Örneğin Tuple dalgası o zamanlar yoktu. Bu Tuple denen dalga ne işe yarıyor? Diğer dillerde böyle birşeye rast gelmedim. microsoft denen kapitalist şirketin yazılımcıları kendine bağlama yöntemlerinen birisi mi? Hangi problemi çözüyor bilen varsa ufak bir örnekle açıklarsa çok müteşekkir olacağım. Şimdiden saolun.
-
-
Yaş/Cinsiyet
35 / E
-
Meslek
Web ve Mobil Geliştirme
-
-
Ad Soyad
E** K**
-
-
-
Ticaret
3, (%100)
Orda yine sadece tuple'ın nasıl kullanıldığını anlatmış. Hangi problemi çözdüğünü anlatmamış. Yani hangi ihtiyaçtan dolayı doğmuş? Neden Java, PHP ve Python gibi dillerde böyle birşey yok?
Simurg
Yazılım Mühendisi
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Yazılım Mühendisi
-
-
Ad Soyad
M** C**
-
-
-
Ticaret
19, (%100)
Sen php Java Python da uzman olduğuna emin misin
Tuple, php Java ve Python da da var
-
-
Yaş/Cinsiyet
26 / E
-
Meslek
Developer
-
-
Ad Soyad
E** E**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
PHP type strong olmadığı için burada Tuple genelde array'ler oluyor. İstenirse list ve extract gibi metodlarla Tuple olayını yapmak mümkün.
C#'da birden fazla değeri array ile dönmek yerine model oluşturacaksan bir dosya oluşturup (opsiyonel) modeli yazman lazım. Ortalama 5-15 sn kadar zaman harcamamak için olayı Tuple diye bir şey yapıp kılıfına uydurulmuş. Klasik array mantığını Tuple ile modele yakınlaştırmaya çalışmışlar. Kimi dilde reserved class ile sağlanırken kiminde global metodlarla sağlanıyor. Günün sonunda aynı işi yapıyor. Burada Microsoft'un özel bir çabası yok yani.
no time for caution
-
-
Yaş/Cinsiyet
26 / E
-
Meslek
Developer
-
-
Ad Soyad
E** E**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Test için bir class oluşturup oradan yine metod şeklinde Tuple çağrılabilir veya direkt testin içine elle yazılabilir. Class zaten Tuple olarak dönüyor, geriye sadece dönen veriler kalıyor. Zorunda kalmadığım sürece test yazmadığım için (welcome to turkey) alternatif senaryolar hakkında çok derin tecrübelerim yok ama test yazma deneyimini değiştirmiyor. En azından C# için böyle.
Tuple olayını basıp geçeceğim projelerde oluyor (iş hızlı çıksın diye), model üzerinden gideceğim projelerde (özenerek yaptığım işler) oluyor. Projenin geleceği varsa modeller üzerinden gitmeyi tercih ediyorum. Sonra proje yine önüme gelirse oturup Tuple to model yapmayayım diyorum ya da sonraki yazılımcıya ekstra yük çıkmasın istiyorum.
1 kişi bu mesajı beğendi.
no time for caution
-
-
Yaş/Cinsiyet
38 / E
-
Meslek
Engineering Director
-
-
Ad Soyad
T** C**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
"Arkadaşlar ben Java, PHP ve Python konularında uzmanım" :) çok iddialı olmuş.
Senior Java Developer arıyoruz. CV'ni paylaşır mısın, yüksel ölçekli, dağıtık ortamlarda java + spring boot + tercihen hazelcast, mongodb, cassandra gibi dağıtık in memory/nosql deneyimli arkadaşlar arıyoruz.
Konuya gelince, Tuple, birbiri ile alakalı olan verileri gruplamak için kullanılır. Güzel kısmı özel sınıf oluşturmak zorunda kalmazsınız ve tuple nesnesindeki her bir veri tipleri ayrı ayrı olabilir. Immutable olması, comparable interface implement etmesi ile bazı karşılaştırma, eşleştirme fonksiyonlarını rahatça kullanmanıza olanak sağlar.
Bireysel olarak sevmediğim kısmı sıralı şekilde ilerlemesi, tuple üzerinden veri alırken array'deki gibi sıralı olarak index üzerinden çekmesidir yada set etmesidir + kod okunabilirliği anlamında pek iyi değildir. Genellikle kütüphane yazacağım zaman kullanırım. Soyut değerleri gruplamak için iyidir.
https://www.linkedin.com/in/turgaycan/
Kaliteli kod yazılır.. (Günlük/Saatlik ücreti ile)