PHP type strong olmadığı için burada Tuple genelde array'ler oluyor. İstenirse list ve extract gibi metodlarla Tuple olayını yapmak mümkün.
C#'da birden fazla değeri array ile dönmek yerine model oluşturacaksan bir dosya oluşturup (opsiyonel) modeli yazman lazım. Ortalama 5-15 sn kadar zaman harcamamak için olayı Tuple diye bir şey yapıp kılıfına uydurulmuş. Klasik array mantığını Tuple ile modele yakınlaştırmaya çalışmışlar. Kimi dilde reserved class ile sağlanırken kiminde global metodlarla sağlanıyor. Günün sonunda aynı işi yapıyor. Burada Microsoft'un özel bir çabası yok yani.
C#'da birden fazla değeri array ile dönmek yerine model oluşturacaksan bir dosya oluşturup (opsiyonel) modeli yazman lazım. Ortalama 5-15 sn kadar zaman harcamamak için olayı Tuple diye bir şey yapıp kılıfına uydurulmuş. Klasik array mantığını Tuple ile modele yakınlaştırmaya çalışmışlar. Kimi dilde reserved class ile sağlanırken kiminde global metodlarla sağlanıyor. Günün sonunda aynı işi yapıyor. Burada Microsoft'un özel bir çabası yok yani.
Mantıklı şekilde açıkladığın için teşekkür ederim. Ben kendimi bildim bileli herşeyin en temel mantığını anlamaya çalışırım. Herşeyi olduğu gibi kabul eden birisi değilim. Mantığını anlamadığım şeyi beynim almaz ve kullanmaz. Bu yüzden böyle bir soru sordum. Şimdi senin açıklamana bakarsak bu durumda şöyle bir soru akla geliyor. Tuple denen yöntem test yazarken sorun çıkarmaz mı? Örneğin test yazarken klasik yöntemlerde dönen değerin bir class olup olmadığını test etmek yeterli. Fakat tuple yönteminde dönen değerin bir tuple olduğunu ve şu şu propertylerinin set edilip edilmediğini ayrı ayrı test etmek gerekiyor. Bu daha çok vakit almaz mı? Yani test yazarken tuple işleri zorlaştırmaz mı?
Belki de bu soruların cevaplarını bir algoritmayı hem C#'ta tuple ile ve Java'da class ile yaparak bulabilirim ama şuan onun için vaktim yok. Bu konuyu daha önceden tecrübe etmiş olan birisi varsa cevaplarsa herkes istifade edecektir. Cevaplayan olmazsa artık müsait bir zamanımda bununla ilgili bir makale falan yazarım inşallah.