-
-
Yaş/Cinsiyet
25 / E
-
Meslek
Girişimci
-
-
Ad Soyad
M** K**
-
-
-
Ticaret
30, (%100)
Arkadaşlar kendime ait bir canlı yayın uygulaması yapmak istiyorum. Ancak nereden başlayacağım hakkında bir fikrim yok bu yüzden sizden yardım istiyorum. Canlı yayın hakkında bildiğiniz kaynaklar var mı? Kendi sunucumu vs. kullanmak istiyorum basit olarak periscope gibi bir uygulama yapmak istiyorum bunun için bana önerebileceğiniz kaynaklar var mı?
dump3cz
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
25 / E
-
Meslek
Yazılım
-
-
Ad Soyad
O** Ç**
-
-
-
Ticaret
3, (%67)
Hocam O İşler biraz karışık yani ama yapıldığında efsane paralar kazınılabilir. PHP + HTML + AJAX + MYSQL bilginiz olsun 75%'i tamamlanmıştır geri kalanı için paket sistemi kullanacaksınız.
-
-
Yaş/Cinsiyet
38 / E
-
Meslek
Yazılım Uzmanı
-
-
Ad Soyad
H** B**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
Bu tip uygulamalarda, yazılım bilgisinden ziyade sermayen önemli. Türkiye ortamında periscope tarzı bir app yayınlamak ciddi bir maliyet gerektirir. Sunucu maliyeti, bant genişliği, yayın yapacak sunucu yazılım vb.
Nereden başlamalısın kısmına gelirsek, öncelikli olarak
1- Wowza dan başlayabilirsin. Free olan versiyonu ile birlikte birçok özellik kullanılabiliyor. Hatta kendi demo uygulamasıda var. Kendi sunucuna kurduğun takdirde denemeler yapabilirsin.
2- Google Media Solutions araştırmanı öneririm, ciddi aşmış bir hizmet verdiklerini taahhüt ediyorlar fakat henüz deneme fırsatım olmadı. Cloud ortamında olduğu için streamming kısmının sorunsuz olduğundan şüphem yok. Aynı zamanda realtime encoding decoding te yapıyorki tadından yenmez. Tabi bunlara göre para ödeyeceksin.
3- Red5 uzun zaman önce bir kaç projede kullanmıştım, fakat web ortamındaydı. Mobile için SDK varmıdır bilemiyorum.
Uzun lafın kısası, öncelikli olarak mimariyi tasarlamalısın. Uygulama yazılımı-tasarımı en son iş
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
ögrenci
-
-
Ad Soyad
D** K**
-