Başlıkta bahsettiğim farklı sunucuda bulunan bir siteden bilgi aktarımı olması gerekiyor. Bunu bir iframe gibi düşünün ancak iframe'de şöyle bir sorun ortaya çıkıyor. Kaynak kodunda sadece iframe yazıyor ve veriyi çeken site çektiği veriden index alamıyor. Yani kaynak kodunda da aynı verilerin korunmasını istiyorum.
Bu işlemi asp.net'te yapabiliyorum. Php'de de yapılabilir ancak site ayrımı yapmadan kod eklendiğinde bütün platformlarda çalışması gerekli benim için. Yani asp.net'te farklı kod php'de farklı kod olunca sorun çıkıyor.
Javascript her dilde çalışıyor ancak bu işlemi farklı sunucularda yapılamadığını duymuştum. Tabi burda uzmanlar daha iyi bilir.
Son olarak böyle bir işlemin örneğini vermek istiyorum. Disqus yorum sitemi işlemi javascript ile yapmış ve aynı istediğim gibi veriler kaynak kod'da gözüküyor. Böyle bir sistemi yapabilecek arkadaşların yorumlarını bekliyorum.
Ayrıca yönetimden bir ricam var. Programlama konularının çoğu cevapsız veya boş cevaplar ile dolu. Ve kendisi yorum yaptığı zaman konu yukarıya taşınmıyor. Ticaret için yaptıkları yukarı taşı butonunu programlamada da istiyoruz.