furkannn adlı üyeden alıntı
1. Siteniz Türkiye'de engel yediği zaman, (örnekolarak afilmizle. com) google botlar yönlendirmeyi algılayarak yeni yönlenen sitenize (bfilmizle. com) iletilirler. Ancak
sitenizi sürekli ziyaret eden ziyaretçi bu değişikliği algılayamaz ve "aa kapanmış" der çıkar. Normal ziyaretçilerin bir çoğunun vpn kullanmadığını söylememize gerek yok sanırım.
Sonrasında, domain adı değiştikten sonra eğer profesyonel şekilde iş yapıyorsanız
Logo vb. sitenize özgün şeyleri yenilemeniz lazım. Eğer hali hazırda platformdan bağımsız veya custom bir script kullanıyorsanız.
Bir çok yeri yeni site adresinizle değiştirmeniz gerekir. Zaman ve para harcayacaksınız demektir.
2. Akıllı bir yazılım şuan için piyasada yok. Kendiniz geliştirmeniz lazım. Zaten eğer amacınız insanları sitenize çekmekse, arama motorlarında yükselmeniz gerekecek ve
Copy/Paste işle %0 özgünlükle arama motorunda nasıl yükselebilirsiniz?
Bu işi adam akıllı yapan insanlar, filmi kaynağından indirir "Bu film a sitesi tarafından yüklenmiştir" gibi reklamını, alt yazısını veya dublajını ekler ve tekrar upload eder. Sonrasında ya ücretli olarak ya da kendisi açıklamasını %100 özgün olarak yazar.
Upload/Download işleri için
internet bağlantınızın (özellikle upload) yüksek olması gerekir. Ya da uzak sunucu ile bu işi halledersiniz
bu da anlayacağınız üzere masraf demektir zira 1 core cpu 1gb ram ile 1 filmi yeniden renderlamanız saatler sürebilir. Biraz performanslı bir sunucunuz olması gerekir.
3. Yüksek ziyaretçili site anlamaz. Dolayısı ile banlanmazsınız. Kaldı ki neden banlasın? Zaten kopya içerikle adamı geçemeyeceksiniz. İçeriğini kopyaladığınız sitede filmin içerisinde sitenin linki olur. Ek olarak iframe olarak kopyalacağınızdan dolayı "eğer iframe reklamlı ise" adama bedavadan para kazandırmış olacaksınız.
Hem reklamını yapacaksınız hem para kazandıracaksınız.
4.
Site içeriğiniz tek bir kategoride ise gerek iç SEO gerekse dış SEO yaparak yükselmeniz daha kolay olur. Şöyle bir örnek vereyim, sadece arabaların özelliklerini paylaştığınız bir siteniz var bir de yüzlerce kategoride içerik girdiğiniz genel blog siteniz var. Her iki sitenizde de "2020 Model Audi xx Özellikleri" ile içerik oluşturduğunuz da sizce hangisi daha ön sıralarda çıkar? Kaldı ki dizi/film sitelerinde genel olarak aramalar "xx filmi izle" veya "xx dizisi 1. sezon izle" olduğundan dolayı
alan adınızda film veya dizinin olması büyük önem taşır.
Ek olarak bir dizi sitesinin tasarımı ve film sitesinin tasarımı (ergonomik olarak)
bir birinden farklı olmalıdır. İki platformu birden oluşturduğunuzda bazı özelliklerden ya vazgeçeceksiniz ya da baştan aşağı alt yapınızı ona göre yeniden yazacaksınız.
------
Sadece
Offshore hosting kullanmanız %100 görünmez olduğunuzu söyleyemez. Özellikle yurt dışında olmanız sizin için bazı durumlarda (U.S.A'de olduğunuzu varsayıyorum) kötü sonuç teşkil edebilir. Bildiğiniz üzere, piyasadaki bir çok filmin yapımcısı o ülkede. Yani davalık olmanız durumunda
deniz aşırı veya suçlu anlaşmasının olmadığı bir ülkede olanlarla uğraşmamalarına rağmen sizinle uğraşırlar. Tazminat alma durumları var.
Peki nasıl bulunacaksınız?
Eğer Whois bilgileriniz gizli ise
sanılanın aksine ilk ulaşılacak yer barındırıcı firma değil, alanadı firmasıdır. Eğer CF ya da benzeri bir içerik dağıtım sistemi kullanıyorsanız bunlara ulaşılır.
Dava açılırsa direkt olarak bu adamlar bilginizi verir.
Eğer içerik dağıtım sistemini kullanmıyorsanız,
alan adı barındırıcınıza ulaşılır. Bilgileriniz alınır. Bilgilerimi alamazlar demeyin, alırlar. Alan adını aldığınız firma ICANN'a bağlı olacağı için ve
ICANN Los Angeles, Kaliforniya, ABD'de olacağı için oranın yasalarıyla yönetilir ve ABD'den alacağınız bir dava ile bilgileriniz domain firması tarafından açığa çıkabilir.
Alan adınızı, CDN'nizi
sahte isim/soyisim le, IP adresinizi saklayarak aldığınızı ve bitcoin ile ödeme yaptığınızı varsayalım. Bu sefer
ICANN alan adınızı düşürecektir ve siteniz yok olacaktır. Neden yok olacak?
Çünkü alan adı size artık ait olmayacağından 301 vs. gibi yönlendirmeler yapamayacaksınız. Yeni bir alan adı ile
tamamen 0'dan başlamanız gerekecek.
Ek olarak,
site title'inde her offshore yazan firmaya inanmayın. DMCA ignored/Offshore birbirinden çok farklı şeylerdir ve hosting aldığınız firma ABD vb. telif haklarına saygı duyan ülkelerden birindeyse emin olun bilgilerinizi ışık hızıyla verirler. Yani kısaca
ABD. vs. merkezli Offshore hosting olamaz, gerçek OffShore hostingler'de aylık 30$ civarındadır (başlangıç paketleri).
Yani size bir filmden ihtar geldi. Sitenize yaptırımlar uygulandı, sonrasında siz aynı şekilde farklı bir domain ile yeniden açtınız ve bu işlemi yaptırımlar devam ettikçe uyguladınız. O zaman gerçekten sizinle uğraşırlar. Ya sizi bulurlar ya da sitenizi elinizden alırlar.
Dev firmaların alanında tecrübeli avukat ordusuna sahip olduğunu unutmayın.
Son söz olarak siz bu kadar Cesursanız sahneye çıkın. :)