-
Üyelik
21.05.2017
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Blogger
-
Konum
Azerbeycan
-
Ad Soyad
S** Q**
-
Mesajlar
159
-
Beğeniler
29 / 28
-
Ticaret
0, (%0)
Mərhəba arkadaşlar...
Ben yalnızca CSS ve HTML dillerini biliyorum.
Bundan sonra hangi dili ögrenmeliyim onun bilmiyorum
Hem web hem de mobil kodlamayı ogrenmek istiyorum. Bazıları Javascripten başlamalı olduğumu söyledi. Java'ni tavsiye edenler de oldu. Kafam iyice karıştı.
Bilgisi olanlar yardımcı olursa sevinirim.
Ən Gözəl Sözlər
-
Üyelik
20.10.2016
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
Bilgisayar Programcılığı
-
Konum
Kayseri
-
Ad Soyad
M** Y**
-
Mesajlar
335
-
Beğeniler
24 / 56
-
Ticaret
0, (%0)
Valla benim kafam senden daha karışık. Hem çift üniversite okuyorum hemde kendimi web yazılım alanında geliştiriyorum. Tam bilmiyorum ama javascript ile mobil ve masaüstü (pc) uygulaması programı yapılabiliyor. Bu yüzden javascripten yoluna devam et. Ben öyle yapacağım.
1 kişi bu mesajı beğendi.
" Kimse senin dalgalarla nasıl boğuştuğuna bakmaz. Gemiyi limana getirip getirmediğine bakar. "
emreyvz
.NET Core & Angular & PHP
Kullanıcı
-
Üyelik
19.04.2016
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Bilgisayar Mühendisi
-
Konum
İstanbul Anadolu
-
Ad Soyad
E** Y**
-
Mesajlar
691
-
Beğeniler
110 / 250
-
Ticaret
24, (%100)
Öncelikle şunu belirtmek isterim Javascript veya Java gibi betik-programlama dillerinin her ikisi ile de masaüstü, web veya mobil geliştirmeler yapabilirsiniz. Ancak platformlar farklı olduğundan geliştirme ortamları, kullanılan araçlar aynı dilde olsa bile bambaşka. Yani Web'de geliştirme yaparken kullanırken Java ile mobil ortamda geliştirme yaparken kullandığınız Java birbirinden çok farklı. Size tanıdık olarak gelecek tek şey Java Basic'i ve Java Syntax'ı olacak. Daha önce programlama dili tecrübeniz yoksa (HTML,CSS betik dilidir. Programlama dili değil.) Java'dan başlamanız daha kolay olur. İngilizceniz okduğunuzu anlamaya yeterliyse kaynak konusunda Java'da muhtemelen sıkıntı yaşamazsınız. Başlangıç olarak Java ile uzun uzun basit şekilde çalışmalar yapabilirsiniz. Kolayca masaüstü veya mobil uygulama geliştirebilirsiniz. Java ile mobil geliştirme yaparken Android Studio gibi IDE'leri kullanmak sizi birçok zahmetten kurtaracaktır. Yalnız Javascript kullanacaksanız belli bir aşamadan sonra framework kullanmak durumunda kalacaksınız. MVC yapısı hakkında bilginiz yoksa bu durumun yeni başlayacak birini yorabileceğini düşünüyorum.
Kişisel tercihim Javascript yönünde. Önyüz yazarken (Angular, React , Vuejs) gibi dünya devi şirketlerin geliştirdiği framework'ler ile dinamik websiteleri yazabilirsiniz. Bu javascript framework'lerinin kurumsallık bakımından Java'dan herhangi bir geri kalır noktası yok. Ayrıca kendi fikrim olarak belirtmek istiyorum; insanlar zamanla Java ile statik web sayfaları yazmak yerine Javascript ile dinamik sayfalar oluşturacaktır. Java Web servis olarak back-end'de kullanabilir ancak javascript'te de NodeJS kullanırsanız yine Java'dan eksik kalır bir noktası olmayacaktır. Ayrıca Javascript kullanarak frameworkler ile cross-platform geliştirme de yapabilirsiniz.
Tecrübeniz yoksa Java'dan başlamanızı öneriyorum. Belli seviyeye geldikten sonra memnun olmazsanız kararınızı değiştirebilirsiniz. Kararınızı belli süre sonra değiştirmenizin size herhangi bir zararı olmayacaktır. Aksine belli bir tecrübeye ulaştığınız için olayları kavramak konusunda daha az zorlanacaksınız.
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
Üyelik
15.10.2016
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
FreeHuman
-
Konum
Samsun
-
Ad Soyad
V** B**
-
Mesajlar
422
-
Beğeniler
103 / 141
-
Ticaret
3, (%100)
HTML-CSS yanına Javascript yakışır. Javasriptten sonra framework olarak ilk önce jQuery öğren. Sonra CSS framework'ü olarak Bootstrap ve Semantic-ui bakabilirsin.
En sonunda ise ReactJS bunun peşine React Native öğrenmelisin.(Mobil uygulama için ve hızlı web siteleri için.)
HTML-CSS ve BOOTSTRAP-JQUERY,
PSD döküm,
Tema editleme.
Temayı responsive hale getirme.
-
Üyelik
14.01.2018
-
Yaş/Cinsiyet
52 / E
-
Meslek
Programcı
-
Konum
İzmir
-
Ad Soyad
S** S**
-
Mesajlar
319
-
Beğeniler
4 / 111
-
Ticaret
0, (%0)
Java, uzun vadeli kodların dilidir. Yani sen çalışırsın 6 ay gidersin yerine başkası gelir. Falan olur filan olur, evlenirsin çoluk çocuğun olur, bişi olur döner gelirsin yine aynı proje vardır. çalışırsın.
Yani var sayalım, falan termik stantralin bilmemne sistemini java ile yazmak istersin. Çok açıklayıcı bir dil olduğu için uzun vadeli projelerde, yazılımın bakım onarımını çok kolaylaştırır.
Yazılım sadece kod yazmak değildir. Aynı zamanda o koda bakım onarım yapıp güncellemek demektir. işte java buralarda çok önem kazanan bir dil.
Tabi aynı zamanda öğrenmesi daha meşakkatli bir dil. Java ile keyifli şeyler yazmazsın, dayanıklı şeyler yazarsın.
Web programcılığı için javascript öğrenmen şart. Ancak Angular, Ract vb front end frameworklere dikkatli yaklaş. Nodejs ve avanesi, ortamı boş bulduğu için aldı başını gidiyor, lakin çok sürmez ruby on rails gibi çakılmaları yakındır. O yüzden enerjini o tarafa fazla harcama sen. yinede buralara hevesin varsa, ayran gönüllü olmanı, iyi ingilizce bilip sürekli döküman okumanı ve o proje senin bu kütüphane benim zıplamayı sevmeni tavsiye ederim.
Yinede ben senin yerinde olsam python öğrenirim ve düzgün öğrenirim. Şu anda iyi kötü web projeleri yapan bütün şirketler biriken datalarını AI vasıtası ile analiz edip sonuç çıkarma hayalinde, bu tarafta raconu python keser önümüzdeki dönemde buralarda talep patlar.
Lakin, öyle udemy, video falan onlar yetmez, iyi ingilizce ile döküman okuman lazım. Yoksa zor...
Kolay gele.
3 kişi bu mesajı beğendi.
-
Üyelik
02.08.2019
-
Yaş/Cinsiyet
23 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
Konum
İstanbul Avrupa
-
Ad Soyad
M** H**
-
Mesajlar
91
-
Beğeniler
26 / 20
-
Ticaret
1, (%100)
Hocam kotlin dilini bir deneyin bence, öğreneceklerimin arasında 2.sırada.
-
Üyelik
13.02.2017
-
Yaş/Cinsiyet
41 / E
-
Meslek
Melaturji ve Malzeme Mühendisi
-
Konum
Çanakkale
-
Ad Soyad
Ö** Ş**
-
Mesajlar
1154
-
Beğeniler
747 / 748
-
Ticaret
3, (%100)
On numara yorumlar gelmiş, kendi adıma ayrıca teşekkür ederim.
Benim kişisel görüşüm,
Bir çok kurs aldım temel düzeyde, pyton temeli tamam ama ne yapacağım? Bot, uygulama, program, veri analizi her biri başlı başına ayrı sektör.
Javascript başladım, uzun bir yol var, ne yaparım?
Api (şuan js ile yazılmış api alma scripti kullanıyoruz mesela) dinamik web sayfası? Mevcut web sayfalarının iyileştirilmesi
Css iyi bir front end olmazsa olmaz zaten. Css ve js harika işler çıkarır.
Şuanlık hızlı olması açısından js ye karar kıldım. Hızlı derken 6 ayda konuları bititir başlangıç seviyesinde iş çıkartırım sanıyorum. Sonra zaten öğrendikçe sektörel bilgide gelişir.
Tabi bunların hiç birini bir işletmeye girmek için değil kendi işlerim için kullanmayı düşünüyorum.
Örnek vereyim bir arkadaş php ile bir kütüphaneyi editleyerek hesap açma botu yazdı. 2 ayda 20k kazandı. Gerisini siz düşünün.