Einstein atom'u parçalarken imla kurallarımı biliyordu yada Mark facebook'u yaparken imla kurallarımı biliyordu demiş bir arakdaş, bu isimlerin imla kuralları bilmediklerine dair kesin kanıtları var heralde. Öte yandan yazılımcıyım diyerek, kodlamada gerek iyi gerek kötü olan arkadaşlar bir iş görüşmesine gittiğinde nelerle karşılaşıp nasıl gülünç durumlara düşütüklerini gördümi zira karşıma iş için gelenler vardı. İmla, noktalama vs. anlaşmak içindir demiş arkadaş, peki sen kod yazarken bir noktalama işaretini yanlış koyduğunda bilgisayar ile anlaşabiliyormusun ? Kendi söylediği ile çeşilen kişiler yazılımcıyım, programcıyım vs. diyorlar mevzunun temeline hakim olmadan tepe noktasına odaklanıyorlar haliyle eksiklik yaşıyorlar.
Evet kardeş kanıtlarım var. Diskleksi hastalığı nedir bilir misin? İnternettende araştırabilirsin fakat ben sana yazayım.
"Disleksi, en sık rastlanan öğrenme bozukluklarından biridir. Ancak zeka ile hiç bir alakası yoktur. Asıl sorunları hafıza ve dil ile ilgilidir. Disleksi olan kişiler her şeyi unutur ve dil ile ilgili derslerde sıkıntı çektikleri bilinmektedir."
Kaynak : Wikipedia
Aşağıda da Disleksi Problemi Çeken Ünlü İlim İnsanları ve Sözleri.
Benim karşıma dar fikirlerle çıkmayın...
Ünlü Disklektiklerden Sözler
Öğretmenim sersemin teki olduğumu söylüyor, babam da aptal olduğumu düşünüyordu. Bense artık budalanın teki olduğuma karar vermiştim.
Thomas Edison /Bilim adamı
Öğretmenlerim aklımın yavaş çalıştığını, asosyal olduğumu ve ölene kadar aptal rüyalarımın peşinde sersemce savrulacağımı söylüyorlardı.
Albert Einstein /Bilim adamı
Okuma güçlüğü çeken bir bilim adamını, bilimsel becerileri olmayan bir okur-yazara tercih etmelisiniz.
Leonardo Da Vinci/Sanatcı-Bilim A.
Okul yıllarında kendimi oldukça bezgin ve cesaretim kırılmış hissederdim. Kendini sınıftan tamamen dışlanmış veya yarışın en sonunda hissetmek berbat bir duyguydu.
Winston Churchill/Devlet adamı
Ailedeki en yavaş kişi olduğumu düşünürdüm. Korkarım oldukça haklıydım ve bu gerçeği kabul etmem gerekiyordu. Yazmak ve hecelemek benim için kabustu. Yazdığım harfler asıllarından çok farklı oluyordu. Okuma ve telaffuzum da felaket derecede kötüydü.
Agahta Christie/Yazar
Dikkatimi toplamak konusunda kendimi eğitmem gerekiyordu. Daha iyisini yapabileceğimi ve aynı zamanda daha iyi okuyabileceğimi herkese göstermekti dileğim.
Tom Cruise/Oyuncu
Okulda hep kötü notlar alırdım, C’ler, D’ler ve F’ler… Sonunda okuldan kaçtım. Öğrendiğim her şeyi dinleyerek aklıma sokmam gerekiyordu. Bu da beni çok zorluyordu. Karneme hep potansiyelimi tam anlamıyla kullanamadığım notu düşülürdü…
Cher/Şarkıcı, Oyuncu