lostyazilim
tr.link

Ne Olacak Bu Türk Yazılımcıların Hali

32 Mesajlar 5.674 Okunma
lstbozum
tr.link

Gandak Gandak Web Master & Yazar Kullanıcı
  • Üyelik 25.08.2013
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek Web Master & Yazar
  • Konum Balıkesir
  • Ad Soyad M** K**
  • Mesajlar 230
  • Beğeniler 36 / 49
  • Ticaret 25, (%100)

mts adlı üyeden alıntı

Einstein atom'u parçalarken imla kurallarımı biliyordu yada Mark facebook'u yaparken imla kurallarımı biliyordu demiş bir arakdaş, bu isimlerin imla kuralları bilmediklerine dair kesin kanıtları var heralde. Öte yandan yazılımcıyım diyerek, kodlamada gerek iyi gerek kötü olan arkadaşlar bir iş görüşmesine gittiğinde nelerle karşılaşıp nasıl gülünç durumlara düşütüklerini gördümi zira karşıma iş için gelenler vardı. İmla, noktalama vs. anlaşmak içindir demiş arkadaş, peki sen kod yazarken bir noktalama işaretini yanlış koyduğunda bilgisayar ile anlaşabiliyormusun ? Kendi söylediği ile çeşilen kişiler yazılımcıyım, programcıyım vs. diyorlar mevzunun temeline hakim olmadan tepe noktasına odaklanıyorlar haliyle eksiklik yaşıyorlar.

Evet kardeş kanıtlarım var. Diskleksi hastalığı nedir bilir misin? İnternettende araştırabilirsin fakat ben sana yazayım.

"Disleksi, en sık rastlanan öğrenme bozukluklarından biridir. Ancak zeka ile hiç bir alakası yoktur. Asıl sorunları hafıza ve dil ile ilgilidir. Disleksi olan kişiler her şeyi unutur ve dil ile ilgili derslerde sıkıntı çektikleri bilinmektedir."

Kaynak : Wikipedia

Aşağıda da Disleksi Problemi Çeken Ünlü İlim İnsanları ve Sözleri.

Benim karşıma dar fikirlerle çıkmayın...

Ünlü Disklektiklerden Sözler

Öğretmenim sersemin teki olduğumu söylüyor, babam da aptal olduğumu düşünüyordu. Bense artık budalanın teki olduğuma karar vermiştim.
Thomas Edison /Bilim adamı

Öğretmenlerim aklımın yavaş çalıştığını, asosyal olduğumu ve ölene kadar aptal rüyalarımın peşinde sersemce savrulacağımı söylüyorlardı.
Albert Einstein /Bilim adamı

Okuma güçlüğü çeken bir bilim adamını, bilimsel becerileri olmayan bir okur-yazara tercih etmelisiniz.
Leonardo Da Vinci/Sanatcı-Bilim A.

Okul yıllarında kendimi oldukça bezgin ve cesaretim kırılmış hissederdim. Kendini sınıftan tamamen dışlanmış veya yarışın en sonunda hissetmek berbat bir duyguydu.
Winston Churchill/Devlet adamı

Ailedeki en yavaş kişi olduğumu düşünürdüm. Korkarım oldukça haklıydım ve bu gerçeği kabul etmem gerekiyordu. Yazmak ve hecelemek benim için kabustu. Yazdığım harfler asıllarından çok farklı oluyordu. Okuma ve telaffuzum da felaket derecede kötüydü.
Agahta Christie/Yazar

Dikkatimi toplamak konusunda kendimi eğitmem gerekiyordu. Daha iyisini yapabileceğimi ve aynı zamanda daha iyi okuyabileceğimi herkese göstermekti dileğim.
Tom Cruise/Oyuncu

Okulda hep kötü notlar alırdım, C’ler, D’ler ve F’ler… Sonunda okuldan kaçtım. Öğrendiğim her şeyi dinleyerek aklıma sokmam gerekiyordu. Bu da beni çok zorluyordu. Karneme hep potansiyelimi tam anlamıyla kullanamadığım notu düşülürdü…
Cher/Şarkıcı, Oyuncu

wmaraci
reklam

mcr4pisback mcr4pisback Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 22.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Seo&Webmaster
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad K** B**
  • Mesajlar 214
  • Beğeniler 23 / 61
  • Ticaret 7, (%100)
Daha cok dosya ve benzeri paylaşımlarda bulunanların sorunlarından bahsetmişsin. Programcılarla ne alaka hala çözemedim ama neyse :)

mts mts WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 18.10.2013
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek Uykucu
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad S** U**
  • Mesajlar 473
  • Beğeniler 54 / 125
  • Ticaret 22, (%100)
Böylesine sığ bir tartışmaya girmemek adına sildim yazmış olduğum yorumumu, başarılı insanların disleksi hastası olduğundan dil ile ilgili sorunları olması bu durumun böyle olması gerektiğini kanıtlamaz, her neyse, uzatmıyorum herkes dili veya imlayı istediği gibi kullanabilir karşısındakine kendisini o çerçevede anlatabilir haliyle ona göre de muamele görebilir, belli ki arkadaşlar bi einstein seviyesinde bilim adamı yada Mark gibi başarılı ve dünya çapında kendini kanıtlamış proje sahibi ki dil konusundaki eksikliklerini (eğer varsa) kapatabilir :) Belki bir gün iş için karşıma gelirse bunu savunan birisi o zaman daha iyi anlatabilirim durumu ona :) kalın sağlıcakla.

3579 3579 WM Aracı Anonim Üyelik
  • Üyelik 30.01.2012
  • Yaş/Cinsiyet - /
  • Meslek
  • Mesajlar 2434
  • Beğeniler 686 / 1151
  • Ticaret 1, (%100)

Gandak adlı üyeden alıntı

Çok yanlış düşünüyorsunuz... Bir önceki yorumuma bir göz atın isterseniz. Ayrıca Edison kelime okumada zorluk çeken bir insandı. Bu bir hastalıktı fakat bunun onla alakası yok sadece yetenek işi. Neye yeteneğin varsa onu yaparsın. Mesela benim köyde ki nenem çok kötü Türkçe konuşmasına rağmen çok güzel yemek yapar. Sen çok güzel konuşuyorsun çok güzel yemek yapabiliyor musun?

Rec adlı üyeden alıntı

Tamamen katılıyorum,yazılım yazmakla imla kurallarının ne alakası var ?,ha evet imla kurallarına uyarsanız daha iyi olur ama,imla kurallarına uymayan yazılım yazamaz gibi saçma bir düşünce olamaz.

Onlar disleksi hastası olduğu için dil ile ilgili sorunları var diyelim. Peki ya hiçbir hastalığı olmadan dil ile ilgili sorunları olanlara ne demeliyiz? Öğrenme bozukluğuna dair raporunuz olduğunda kimse gelip "Düzgün Türkçe konuşsana" demez; çünkü raporunuz olduğunu, bir sorununuz olduğunu bilir. Öğrenme bozukluğu olmadığı halde, internetteki saçma sapan dil kurallarını sağdan soldan görerek devam ettiren kişiler asıl sorun.

Örneğin; -(e)bilmek eki ayrı yazılmaz. Fakat internetteki her 10 kişiden 7'si ayrı yazıyor. "Yapabilirim" değil de "yapa bilirim" gibi yazıyorlar. Bu adam "yapa" kelimesini mi biliyor?

Gördüğün gibi "yapa bilirim" yazıldığında bunu biz anlayabiliriz. Bunda hiçbir sorun olmayacaktır; ama bilgisayar anlamaz. Bilgisayar bunu yorumlarken "yapa" kelimesi ile "bilirim" kelimesini ayrı ayrı yorumlayıp "yapa" kelimesini "bilmek" anlamına getirir. Bilgisayar ile anlaşmak için düzgün bir Türkçe (artık hangi dil kullanıyorsanız) kullanmanız şart. İnsanlarla anlaşmak için böyle bir şeye tam anlamıyla gerek yok, ama bilgisayar için -kesinlikle- var.

Bunu bir web yazılımcısı olarak diyorum. Bilgisayarlar insanlar kadar zeki değiller. Ne dediğinizi siz düzgün anlatmazsanız onlar anlamazlar. Bu yüzden "amaan, alt tarafı bir dil. Derdimizi anlatabiliyoruz ya gerisi sorun değil" moduna girmeyin. Derdinizi anlatamıyorsunuz; biz anlıyoruz.
LeoneKG Picef

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
wmaraci

3525 3525 WM Aracı Anonim Üyelik
  • Üyelik 27.01.2012
  • Yaş/Cinsiyet - /
  • Meslek
  • Mesajlar 2967
  • Beğeniler 1073 / 440
  • Ticaret 0, (%0)
Konu daha çok edebiyata kaymış, bir kaç bir şey soracağım. Önce kimler adam gibi destek oldular, hatta hata bildirdiler? Dürüst olalım, ben mesela bir iki sefer bildirdim.

eTrade eTrade WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 08.01.2013
  • Yaş/Cinsiyet 52 / E
  • Meslek Webmaster
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 96
  • Beğeniler 11 / 13
  • Ticaret 2, (%100)
"İşe Türk gibi başla, Alman gibi çalış, İngiliz gibi bitir" şeklinde özlü bir söz mevcut. Türkçe web sitelerinden para kazanmak zor. Bunun dışında Türk insanının keyfi alışveriş yapMAması yada dişçiye bile para vermekten kaçınması girişimcileri ister istemez para kazanamayacakları şeklinde bir ön kabule sürükleyebiliyor. Sorumsuzluk bir başka faktör. Peki bu programı kullananlar ne olacak kısmı kimsenin umurunda değil. Boşa kürek çekme hissiyatının altında yatan diğer nedenleri ben de merak ediyorum. Bu konuda derinlemesine bir araştırma yapılması lazım.

Erkekleşen pantalonlu bön kızlar, sürekli gizli feminist propaganda yapan tv/sinema'dan besleniyor.

LeoneKG LeoneKG WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 24.07.2013
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Mezun
  • Konum Kocaeli
  • Ad Soyad B** O**
  • Mesajlar 251
  • Beğeniler 55 / 74
  • Ticaret 4, (%100)
Meseleye bambu ağacı gibi bakmak lazım belkide. Bambu yetiştirilirken ilk 5-6 hafta filiz dahi vermez. Sonraki süreçte ise 27-28 metreye kadar çok kısa bir sürede uzar. Programcılığı da buna benzetiyorum. Programı yazmak kodlamak belki tamamlanacaktır ancak iyi sonuç almak için sabır ve sebat gerekir diye düşünüyorum. Zira çıkan sürüm ilk yıl indirilmezse bile başkaları için ana kaynak olarak sonraki yıllarda kullanılabilir...

Türkçe olayına gelirsek şahsi fikrim şudur ki; eğer ileride Türk Yazılımcı diye bir tabir oluşturmak isteniyorsa, Türkçe'nin esintilerini kodlamada olmasa da arayüzde mümkün mertebe kullanmak gerekir. Bunu da Türkçe imla kurallarına hakim olmadan ne derece yapabiliriz orası meçhul...

Dil anlaşmak içindir doğru. Ancak konuşmadan anlaşabilme şansımız da vardı... Dil mirasımıza sahip çıkmalıyız.

zaferkaankaraca zaferkaankaraca Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 04.07.2011
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek www.okurkafe.com
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad K** K**
  • Mesajlar 613
  • Beğeniler 5 / 66
  • Ticaret 1, (%100)
Birak ne halleri varsa görsünler. Yaptiklarina kendileri değer vermiyor , biz ne yapalim ne halleri varsa görsünler. Kalanlar bizimdir.

eTrade eTrade WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 08.01.2013
  • Yaş/Cinsiyet 52 / E
  • Meslek Webmaster
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 96
  • Beğeniler 11 / 13
  • Ticaret 2, (%100)
"Bekle başarılı olur." Beklesinler tamamda niye ve nasıl? Zaten bu sektörde başarı hikâyesi az. Başarı hikâyesinin az olması insanların durum değerlendirmelerine yansıyor. Dışarıya oranla çok küçük olan yatırım miktarları da başarı hikâyelerinin azlığıyla sektörden iyice uzak durma eğilimindeler. Bir proje işleyen gelir modeli yokken yada yatırımcı ayağıyla finanse edilmeden sürdürülebilir değildir. Yazılım ciddi zaman sermayesi ister. Yazılımcı bu zamanı neyle finanse edecek? Bu süre zarfında kirasını cep telefonunu market alışverişini kim ödeyecek? Çevresinde uzun süre zorlandığı için başarılı olmuş örnekler de yok. Yazılımcı dediğin realist olur.

Erkekleşen pantalonlu bön kızlar, sürekli gizli feminist propaganda yapan tv/sinema'dan besleniyor.

kacak41 kacak41 A Little Bit Silence Kullanıcı
  • Üyelik 02.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Kocaeli
  • Ad Soyad M** Ö**
  • Mesajlar 73
  • Beğeniler 10 / 22
  • Ticaret 0, (%0)
for(int i=0;i{
Man man=new Man(MessageSenderList[i]);

if(man.IsProgrammer)
{
MessageBox.Show("Write your program");
}
else
MessageBox.Show("Why you talking about this!");

}

Der ve geçerim...

Not:Programcılık dediğin konuşma diliyle değil programlama dili ile belli olur...
Gandak

kişi bu mesajı beğendi.

Mesajlarımı alıntı yaparak cevaplarsanız daha çabuk cevap verebilirim.
kodplus.com
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al