lostyazilim

Oyun Programlama Hakkında

8 Mesajlar 1.611 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

Ogulcan Ogulcan (K)af(S)in(K)af Kullanıcı
  • Üyelik 28.01.2011
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek -
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad O** T**
  • Mesajlar 2185
  • Beğeniler 165 / 388
  • Ticaret 13, (%100)
Merhaba arkadaşlar.

Game Dev Tycoon oyununu oynuyordum ve aslında çok basit göründü gözüme. Bu tip oyunlar neyle nasıl kodlanıyor, geliştiriliyor acaba?

Teşekkürler.

wmaraci
reklam

BrutalStar BrutalStar Yazılımcı Kullanıcı
  • Üyelik 26.02.2013
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Yazılımcı
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad U** C**
  • Mesajlar 697
  • Beğeniler 149 / 137
  • Ticaret 0, (%0)
Unity3D bakabilirsin gayet basit ve yeterince Türkçe tutorial var.

BLOG | http://safkaninsan.blogspot.com/

roadscrat roadscrat WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 02.06.2013
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek 5
  • Konum ABD
  • Ad Soyad S** Ö**
  • Mesajlar 193
  • Beğeniler 33 / 42
  • Ticaret 8, (%100)
O basit dediğiniz oyunlara ne kadar uğraştıklarını tahmin bile edemezsiniz.Unity3D basittir ama sizin gördüğünüz seviyede basittir başlangıç seviyesini adamlar kolay tutmuş biraz orta seviyeye çıkın inspector ve menüler işe yaramamaya başladığında bakın bakalım basit mi geliyo... O yüzden oyun programlamayı küçümsemeyin en basiti kaç tane oyun studyosu var ülkemizde madem bu iş bu kadar basit ? Sabırlı değilseniz yıllarınızı harcamakda niyetiniz yoksa bulaşmayın masaüstü yazılım geliştirin daha çok gelişirsiniz.
isousluer ImSorry saygilihosting

kişi bu mesajı beğendi.

ImSorry ImSorry Verimek Telekomünikasyon Kullanıcı
  • Üyelik 26.08.2012
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek Software Engineer
  • Konum Bursa
  • Ad Soyad S** A**
  • Mesajlar 73
  • Beğeniler 25 / 25
  • Ticaret 1, (%100)

roadscrat adlı üyeden alıntı

O basit dediğiniz oyunlara ne kadar uğraştıklarını tahmin bile edemezsiniz.Unity3D basittir ama sizin gördüğünüz seviyede basittir başlangıç seviyesini adamlar kolay tutmuş biraz orta seviyeye çıkın inspector ve menüler işe yaramamaya başladığında bakın bakalım basit mi geliyo... O yüzden oyun programlamayı küçümsemeyin en basiti kaç tane oyun studyosu var ülkemizde madem bu iş bu kadar basit ? Sabırlı değilseniz yıllarınızı harcamakda niyetiniz yoksa bulaşmayın masaüstü yazılım geliştirin daha çok gelişirsiniz.

Ne güzelde anlatmış meslektaşım..
roadscrat

kişi bu mesajı beğendi.

Verimek Telekomünikasyon
wmaraci
wmaraci

• Üyelik 28.01.2011
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek -
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad O** T**
  • Mesajlar 2185
  • Beğeniler 165 / 388
  • Ticaret 13, (%100)

Kızacak birşey yok, basit deme sebebim küçük ölçekli bir oyun diğer oyunlara göre. Yani grafiksel ve teknik anlamda daha kısıtlı içeriğe sahip olduğu için merak ettim.

Kızmanız bittiyse sorum, oyun programlamak için hangi programlama dili ve uygulama kullanımı gereklidir?

ImSorry ImSorry Verimek Telekomünikasyon Kullanıcı
  • Üyelik 26.08.2012
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek Software Engineer
  • Konum Bursa
  • Ad Soyad S** A**
  • Mesajlar 73
  • Beğeniler 25 / 25
  • Ticaret 1, (%100)

Oğulcan adlı üyeden alıntı

Kızacak birşey yok, basit deme sebebim küçük ölçekli bir oyun diğer oyunlara göre. Yani grafiksel ve teknik anlamda daha kısıtlı içeriğe sahip olduğu için merak ettim.

Kızmanız bittiyse sorum, oyun programlamak için hangi programlama dili ve uygulama kullanımı gereklidir?

Android için bahsediyorum.
Java diline giriş seviyesinde veya ileri seviyede sahip olmanız gerekiyor.
C de gerekiyor fakat java diline hakim iseniz zaten diğeride ona çok yakın oldugundan kavraması daha kolay olacaktır.

Verimek Telekomünikasyon

roadscrat roadscrat WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 02.06.2013
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek 5
  • Konum ABD
  • Ad Soyad S** Ö**
  • Mesajlar 193
  • Beğeniler 33 / 42
  • Ticaret 8, (%100)

Oğulcan adlı üyeden alıntı

Ben size kızmadım yukarda arkadaş Unity gayet basit bir motor dediği için bunu yazmak istedim.

Hiç bilmiyorsanız heves ettiyseniz etmeyin sonu hüsranla bitecek :) Defalarca tanık oldum hemde defalarca 50 kişiden belki 5 - 6 tanesi projesini tamamlamıştır.Oyun programlama yerine masaüstü programlama ile başlayın emin olun sizin daha yararınıza olacak inanın bana kolay gelsin :)

• Üyelik 28.01.2011
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek -
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad O** T**
  • Mesajlar 2185
  • Beğeniler 165 / 388
  • Ticaret 13, (%100)

Ben size kızmadım yukarda arkadaş Unity gayet basit bir motor dediği için bunu yazmak istedim.

Hiç bilmiyorsanız heves ettiyseniz etmeyin sonu hüsranla bitecek :) Defalarca tanık oldum hemde defalarca 50 kişiden belki 5 - 6 tanesi projesini tamamlamıştır.Oyun programlama yerine masaüstü programlama ile başlayın emin olun sizin daha yararınıza olacak inanın bana kolay gelsin :)

Bakın Yazılım Mühendisiymişsiniz, ne güzel. Ben de Makine Mühendisliği öğrencisiyim, 3. sınıf.

Mühendis dediğiniz yollar açmanın, ÇÖZÜMÜN çalışanı değil midir? Aynı zamanda yapıcı ve üretici değil midir? Size birkaç soru sordum.

Nasıl yapılabilir?
Hangi dil kullanılır?

Bu sorularla ilgili bir yanıtınız NE YAZIK Kİ yok. Sizden ricam konuya cevap atarken 'olmaz yapamazsın sadece bi heves' demek yerine bana bunları açıklamanız. Zaten devasa bir oyun firması kurmak niyetinde değilim, kendimce boş zamanlarımı değerlendirmek istiyorum.

Ha ola ki bu mesajdan sonra, sen olsan ne derdin diye merak ederseniz lütfen AutoDesk ürünleri hakkında bir soru konusu açın :)

wmaraci
Konuyu toplam 8 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 8 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al