iskorpita adlı üyeden alıntı
Sana önerim öncelikli C# üzerine yoğunlaş zaten ardından asp.net'i yarılamış olacaksın sonrada asp.net MVC'ye yönelmeni öneririm. .Net Framework kullanıldığı için sadece windows tabanlı olarakta düşünme, proje .net framework sisteme kurulu olduğu sürece çalışacaktır. Tabi en iyi verimi Windows'dan alıyorsun.
Java'ya gelecek olursak bir ara sarmıştım javaya android için ve her sistemde çalıştığı için öncelikle Visual Studio gibi bir derleyicin yok, javada kullanılan derleyiciler yazarken bile kasmalar yaşadım(bu benim sistemimle ilgili olabilir) ki bildiğim kadarıyla sistemide yoruyor biraz java öğreneceğine C++ öğren o da her sistemde çalışıyor yazman biraz uzun sürer ama hız bakımından iyidir.
Hangi java IDE'sini kullanırken bu sorunu yaşadınız birde ne tür uygulama yazdınız.(Sistem bilginizi RAM ve İşlemcinizi paylaşırsanız sevinirim).
VS çok iyi bir derleyicidir şahsen çok kullanmışlığım var ve windows kurulu makinemdede vardır. Fakat bunu IntellijIDEA'yı kullanana kadardı ;)
C++ yazmak, mimarisi açısından hem öğrenilmesi zordur hemde ui tarafında kullanacağınız kütüphane sayısıda kısıtlıdır. Zamanınız bolsa öğrenin ama embeded bir şey yazacaksanız, diğer türlüsü gereksiz zaman kaybı olur.
Bu arada sorunun genel sorulması itibari ilede pek makul değil. Dil yada programlar bir araçtır hepsine hakim olmak gibi bir saçmalığa hayatta inanmam. Hepsini öğrenmekte gereksiz bir enerji ve zaman tasarrufudur. Birini seçiniz o da çalışmayı düşündüğünüz alan olsun. Ben Java ve JavaEE 'yi seçtim ve bu alanlarda kendimi geliştiriyorum. Hem benim kendimi geliştirmem hemde açık kaynak kütüphaneler tarafından community'sinin çok iyi olması ve istediğim platformlara kod yazmamı sağlıyor. Ekonomik olarakta getirisi diğer dillere göre çok iyi.
Siz web developer olmak istersiniz ve bu alandaki alternatifleri incelersiniz, yada embeded sistemlere kod yazıp makinelere hakim olmak istersiniz C++ tercih edersiniz yok ben masaüstü yazacam derseniz, yazmayın derim artık pek bir cazibesi yok.
Biri çıkıpta ben hem python hem c# hem javayı çok iyi biliyorum derse, bi tarafıma gülerim.