lostyazilim
tr.link

Web Programcılığı için nasıl bir yol izlemeli.

34 Mesajlar 4.964 Okunma
lstbozum
tr.link

mehmetokmen mehmetokmen Yaşasın web dünyası Kullanıcı
  • Üyelik 08.02.2013
  • Yaş/Cinsiyet 39 / E
  • Meslek Tekstil
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 69
  • Beğeniler 45 / 6
  • Ticaret 0, (%0)
java programını kasdediyorum javascript zaten öncesinde öğrenicem arkasından da java programlama dilini

wmaraci
reklam

harun128 harun128 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 29.10.2013
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Web Yazılım
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad H** Ç**
  • Mesajlar 139
  • Beğeniler 33 / 22
  • Ticaret 0, (%0)

Süha Mete adlı üyeden alıntı

Hocam ben hobi olarak yapacağım ve aşırı ilgim var tasarıma bana kodlamayı nasıl öğreneceğimi anlat dediğimde ne dersin? Aynı cevabı mı? Üniv. notlarımda iyi stajdır vs de yapıyorum inşallah işimi de bulurum desek senin bu heves kırıcı cevabın yanlış anlaşılabilir mi? O yüzden dediğin cümlelerin kimlere karşı söylendiğini de belirt. Şahsıma alınmıyorum geleceği bilmiyorum ama asıl paramı bu işlerden kazanmaya niyetli değilim ama bir wp tema nasıl tasarlanır kodlar nasıl okunur aşırı merak ediyorum. Ne yapacağım? Ben de uzak durayım mı?

Sitem olarak algılamazsanız sadece iletişim kalitemizi arttırmak adına bu yorumu yaptığımı bilin.

Tüm yazdıklarım sizin iyiliğiniz için. Ancak hobi olarak yapıcaksanız zevkli iştir ben makale okuyarak öğrendim. İlk olarak Front-end yani arayüz kodlamayı öğrenmelisiniz bunun için html/css öğrenmelisiniz daha sonra veritabanına işiniz düşecektir Mysql öğrenmelisiniz ve en sonunda php öğrenebilirsiniz.
Hobi olarak yapmıyacaksanız söylediklerimin arkasında duruyorum.

• Üyelik 23.11.2024
  • Yaş/Cinsiyet - /
  • Meslek
  • Ticaret , (%)
önce programlama mantıgını öğren çözümleyici algoritmalar yapabildigin zaman phpye dalabilirsin.

w3place w3place WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 16.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek Yazılım
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad U** K**
  • Mesajlar 57
  • Beğeniler 17 / 8
  • Ticaret 0, (%0)

Turgay Can adlı üyeden alıntı

4 senem bitti :) Bu dediklerinizin zırvalık olduğunu rahatça söyleyebilirim. Lakin elinizde lisans olmadan, spagetti kod yazıp, yazılımın y'sinden anlamayan adamlara yazılımcı kategorisine alırsanız sadece kendinizi kandırmış olursunuz.

Yazılımı öğrenen bir kişinin aç kaldığını ben görmedim. sayfaya iki output yazdıran db'ye sorgu atıp, verip çekip gösteren herkes kendini yazılımcı statüsüne koyduğundan size öyle gelmiş olabilir.

Bu işten para kazanmak istiyorsanız efendim php,html,css, java bla bla ile uğraşmayın en ba oturup, yazılım nedir, ne işe yarar, ne tür işler yapılır, niye gerekli ve ben bu işi yapabilirmiyim cevaplarını arayın.

Eğer bu sözgeçte kendiniz için yeterli olduğuna ben bu işi severek yılmadan yapabilirim diyorsanız. C yada Java ile basic kod yazmaya başlayın sadece algoritmalar, matematiksel zekanızı geliştirmeye çalışın. Sonrasında object oriented kavramını ve prensiplerini kafanıza kazanılıncaya kadar yazın. Web için php, ister .net teknolojileri, ister java , ister phyton, ister ruby & rails bunlardan birini öğrenin.

Ama bu kadar web script, prog dili var hangisine yönelmeliyim kısmında ekonomik, arz- talep, türkiye'de yada yurt dışında hangileri hangi yoğunlukta kullanılıyor cevaplarını arayın.

2013 yıl ıitibari ile dünyada en çok kullanılan dil C sonrasında Java'dır. Web tarafında tahminimce script dili olan php'dir.

Türkiye'de ise php,.ne teknoloji yazılımcıları java'cılar kadar kazanamazlar. Ben .net (c#)'ta yazmış biri olarak piyasayı az çok biliyorum. Kazandığım ücret benımle aynı tecrübedeki muadil dili yazan kişilere göre yaklaşık 1.5 yada 2 katı yada daha fazla(kuruma göre değişir).

Üniversite Lisans'ı Türkiye'de kurumsal yerlere girmek için şart!

Kesinlikle süper bir yanıt.

w3place
wmaraci
wmaraci
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al