Turgay Can adlı üyeden alıntı
4 senem bitti :) Bu dediklerinizin zırvalık olduğunu rahatça söyleyebilirim. Lakin elinizde lisans olmadan, spagetti kod yazıp, yazılımın y'sinden anlamayan adamlara yazılımcı kategorisine alırsanız sadece kendinizi kandırmış olursunuz.
Yazılımı öğrenen bir kişinin aç kaldığını ben görmedim. sayfaya iki output yazdıran db'ye sorgu atıp, verip çekip gösteren herkes kendini yazılımcı statüsüne koyduğundan size öyle gelmiş olabilir.
Bu işten para kazanmak istiyorsanız efendim php,html,css, java bla bla ile uğraşmayın en ba oturup, yazılım nedir, ne işe yarar, ne tür işler yapılır, niye gerekli ve ben bu işi yapabilirmiyim cevaplarını arayın.
Eğer bu sözgeçte kendiniz için yeterli olduğuna ben bu işi severek yılmadan yapabilirim diyorsanız. C yada Java ile basic kod yazmaya başlayın sadece algoritmalar, matematiksel zekanızı geliştirmeye çalışın. Sonrasında object oriented kavramını ve prensiplerini kafanıza kazanılıncaya kadar yazın. Web için php, ister .net teknolojileri, ister java , ister phyton, ister ruby & rails bunlardan birini öğrenin.
Ama bu kadar web script, prog dili var hangisine yönelmeliyim kısmında ekonomik, arz- talep, türkiye'de yada yurt dışında hangileri hangi yoğunlukta kullanılıyor cevaplarını arayın.
2013 yıl ıitibari ile dünyada en çok kullanılan dil C sonrasında Java'dır. Web tarafında tahminimce script dili olan php'dir.
Türkiye'de ise php,.ne teknoloji yazılımcıları java'cılar kadar kazanamazlar. Ben .net (c#)'ta yazmış biri olarak piyasayı az çok biliyorum. Kazandığım ücret benımle aynı tecrübedeki muadil dili yazan kişilere göre yaklaşık 1.5 yada 2 katı yada daha fazla(kuruma göre değişir).
Üniversite Lisans'ı Türkiye'de kurumsal yerlere girmek için şart!
Kesinlikle süper bir yanıt.