37153
WM Aracı
Anonim Üyelik
-
-
Yaş/Cinsiyet
- /
-
Meslek
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
13, (%100)
SEO işlemleri düzgün ve düzenli yapılırsa domainin içinde keyword olması pek fark etmiyor. Son güncellemelerle bunun etkisi azaldı. Hatta artık site içi sayfalarda verilen keywordlerin değeri de azaldı. Artık her şey içerikte bitiyor. Bir de sosyal medya ayağına çok önem veriyor Google.
1 kişi bu mesajı beğendi.
27207
WM Aracı
Anonim Üyelik
-
-
Yaş/Cinsiyet
- /
-
Meslek
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
5, (%100)
En çok akılda kalanlar 5 harfli anlamlı olanlarmış. ama şöyle bir durumda var. Alan adı ile site sloganı, logosu bir bütünlük oluşturursa, aralarında bir bağlantı kurulursa hepten akılda kalır.
Mesela logosu güvercin olan bir firma düşün. Firmanın adı da esterabim ltd. şti. olsun. Firma ismi akılda kalmaz ama alan adı guvercin.com olursa yine bir çağrışım yapabilir ve akılda kalıcı olur. Beyin de öyle çalışıyor zaten. Zor Ölüm 4 filminin başrol oyuncusunu sorsam aklınıza ilk adamın kel kafası gelir. Gözünüzün önünde hemen canlanıverir kel kafası. Bu gibi yani :)
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
40 / E
-
Meslek
Medya
-
-
Ad Soyad
N** K**
-
-
-
Ticaret
18, (%100)
site adı kısaldıkça arama hacmi artar. çünkü kısa adların farklı ülkelerin literatüründe de karşılığı olma ihtimali yüksek olduğundan hit açısından artıdır. örneği bazı takip ettiğim domainler yeri geliyor 4 farklı ülkenin keyword listesinde oluyor.
siz google arama motoruna ne yazıyorsanız diğer insanlar da arama yaparken aynı şeyleri yazıyor. o yüzden bir domainin jenerik olması, ek alan halinden çok da fazla bir fayda sağlamıyor. bence bu olay internette şehir efsanesi. ben deneyimlediğim birçok domainde jenerik halinin, anahtar sözcük halinden daha çok hit aldığı az domain hatırlıyorum.
domain konusunda iki farklı yol izlenir. birincisi anlamlı bir anahtar sözcük domaininin üzerine giderek hit kazanmak - bu kısa vadede dönüş sağlar - , ikincisi anlamsız bir domain üzerine özgün marka geliştirmek. - bu kısmen daha uzun zaman ve emek ister ama tutarsa diğer alternatife göre çok kazanç sağlar. -
Burada ana hedef hit kazanmaksa kısa domain başta da belirttiğim gibi uluslararası hit kazanımı açısından da kar sağlar. yapılabiliyorsa multi language ya da en azından google translate eklentisi, sitede geçirilen süreyi arttırır. yurt dışında yahoo indeksi çok fazla hit kazandırır. yahoo2yu gözardı etmemek gerekir.
neticede iş tasarım ve sosyal ağ entegresinde bitiyor. üyenin yorum yapmak yerine sosyalleşebileceği sistemler üzerine inşa edilen birçok sitede domain ikinci planda kalıyor.
2 kişi bu mesajı beğendi.
riko
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
O** Ö**
-
-
-
Ticaret
21, (%100)
fify.net alan adına sahibim. -Kısa domainden açıldı madem konu burada ilanını yapalım :D- İşlerim yoğun olduğundan dolayı ilgilenemiyorum. Almak istersen mesajını bekliyorum. İyi bir alan adı :p