-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
E** Y**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Merhaba Arkadaşlar,
Bir oyun blogum var. Ve bu oyun blogunda sistem gereksinimleri ve bazı oyunlar hakkında inceleme yazıları yazıyorum. Yazı yazdığım tüm oyunlar benim oynadığım ve satın aldığım oyunlar. Bazen yazılara oyun içi görsellerde ekliyorum. Fakat öncelikle oyunlar hakkında yazılar yazmam ve görsel kullanmam telif hakkı ihlaline girer mi? Eğer sorun oluşturursa nasıl devam etmemi önerirsiniz ?
btnaslan
Bilinen Hayatı Kodlayın
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
24 / E
-
Meslek
WebMater, Seo, YouTuber
-
-
Ad Soyad
B** A**
-
-
-
Ticaret
16, (%100)
Yazılar özgün ise telif haklarına girmez ancak görseller için de özgün olmanız gerek çünkü bazı şirketler telif atabiliyor
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
E** Y**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Cevabınız için teşekkürler.
Yazıları kendim özgün olarak yazıyorum. Oyunu oynarken aldığım ekran görüntülerini kullanabilirim sanırım doğru mudur? Eğer öyleyse zaten başka görsel kullanmıyorum yazılarımda.
zedme
Farkındalık Peşinde
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
Grafiker
-
-
Ad Soyad
Y** İ**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Görsel kullanabilirsin bence sakınca olcağını sanmıyorum lakin telif hakkı olsa ilk uyarırlar kaldırman için
1 kişi bu mesajı beğendi.
Gopher
We Love Google!
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
Yazılım Mühendisi
-
-
Ad Soyad
H** K**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Eğer oyunları kötüleyecek yazılar ve satın alınmalarını engelleyecek warez linkler paylaşmıyorsan hiçbir firmanın sana sıkıntı çıkaracağını sanmam. Sonuçta oyunları tanıtıyor ve aynı zamanda reklamını yapıyorsun. Şahsen benim oyunum olsa ve tanıtımını yazıp görsellerle süslesen aksine benim hoşuma giderdi :)
2 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
40 / E
-
Meslek
Diğer
-
-
Ad Soyad
A** P**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Film afişleriyle ilgili de soruluyor bu soru.
Neden afiş yapıyorlar? İnsanlar görsün, paylaşsın, reklamı olsun diye. Bunun için billboard'lara para bile ödüyorlar. Fragman çekiyorlar ve dağıtıyorlar falan.
Oyun sektöründe de oynanabilir 4-5 dakikalık demo dağıtıyorlar ücretsiz. Bütün amaç tanıtım yapmak. Bırakın telif istemeyi, eğer siteniz popüler olursa size ücret bile öder yapımcılar.
Oyun içi görsel kullanmak oyunun değerini düşürmez ama yine de bir sorumluluk reddi sayfası hazırlayın derim.
Burada görsellerin düşük çözünürlüklü olduğunu ve tanıtım amacıyla eklendiğini yazın. Telif hakkı ihlali için bir uyarı formu koyun. Bunlar sitenizin ciddi görünmesini de sağlar.