lostyazilim
tr.link

Blogger, Adsense ve Google News hakkında acemi sorular.

6 Mesajlar 1.022 Okunma
lstbozum
tr.link

RolandDeschain RolandDeschain Sağlık Makalecisi Kullanıcı
  • Üyelik 24.02.2015
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek Genetik
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad O** T**
  • Mesajlar 141
  • Beğeniler 21 / 18
  • Ticaret 4, (%100)
Arkadaşlar merhaba benim Adsense için iki sorum olacaktı.

1. Adsense kodlarının değiştirilmemesi gerektiği söyleniyor ama Blogger'da yazı içinde reklam yayınlamak için kodları convert etmek gerekiyor. Bu "değiştirme" ye girer mi, ban sebebi olur mu?

2. Adsense gösterim başına da ücret ödüyor ama ben gün içinde kontrol maksatlı belki elli kez giriyorum siteme. Sonuçta gösterimi arttırmış oluyorum, bu da ban sebebi olur mu?

Bir diğer sorum Google News üzerine

3. Google News'e sadece tek bir kategorimle girebilir miyim? Site mesela sağlık sitesi ve ben sadece sağlık haberleri kategorisini dahil etmek istiyorum.

4. Bumerang'tan gelen reklam tekliflerini yayınlamak ne kadar mantıklı? Sonuçta aynı içeriği bir sürü kişi paylaşıyor, bu da copy paste demek. 9-10 lira için değer mi? Yoksa her 20-30 özgün yazıda bir bu şekilde içerik girilmesi Google'ı çok fazla etkilemez mi?

Ve son sorum

5. Ben çoğunlukla kaynak gösteriyorum yazıların altında. Her yazının sonunda ilgili kaynağa başlığı üzerinden nofollow link veriyorum. Bu siteler hep yabancı siteler. Bu iyi bir şey mi? Arada bir saygın sitelere dofollow link vermem nasıl olur?

Kafamı uzun bir süredir kurcalayan şeyler bunlar. Cevaplayan arkadaşlara çok müteşekkir olurum :)

wmaraci
reklam

exp1239 exp1239 Kimlik Onayı Bekliyor Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 16.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek Bilgisayar Proğramcılığı
  • Konum Gaziantep
  • Ad Soyad Ş** G**
  • Mesajlar 283
  • Beğeniler 57 / 55
  • Ticaret 7, (%100)
1 - Ban sebebi değildir.
2- Sen istersen 100 kez gir ama aynı ip olduğu için artmaz
3- Google newse görebilirsin tek kategoriyle ama 2 tane olması daha sağlıklı
4- kullanmadım
5 - içeriği ve başlığı değiştir kendine göre % 80 özgün yap kaynak belirtmene gerek kalmaz
RolandDeschain

kişi bu mesajı beğendi.

Nysme Nysme Özgün İçerik Yazarı Kullanıcı
  • Üyelik 21.05.2014
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Bursa
  • Ad Soyad R** I**
  • Mesajlar 69
  • Beğeniler 1 / 24
  • Ticaret 1, (%100)
Konu hakkında görüşlerini bir makale haline toplaman güzel , yer kaplamamış :)

1. Convert zaten Google kendi içerisinde oluşturdugu bir etkileşim açık kodlaması olduğu için bunu istedigin yerde istedigin nitelikte ve ölculendirmede kullanabilirsin.

2. Senin girdiklerin sadece sayfa görüntülenmesini arttırır, adsense üzerinde bunun hiçbir etkisi yoktur. Dilediğin kadar girebilirsin. Gösterimden gelir elde etmek için farklı IP girişleri gelir getiricektir.

3. Bu konu yine özgün icerige kalmıştır. 3 kategoriylede girsen içerik sağlamsa ben fazla sorun olucagini zahnetmiyorum.

4. Kullanmanı tavsiye etmiyorum. Bumerang gibi bir siteye güvenmek yerine adsense güvenir kendi elimle yazar sitemin hitini arttır, ilerleyen zamanlarda kat kat 9-10 lira kazanırsın..

5. 10 kelimede olsa Copy gerek yok. %80 düzenle vallan taraftarı degilim. Yazıcaksan tam yaz. yazı içerisinde örnegin ... sirketi derken ... alanina o şirketin url ekleyerek okuyucuların siteye dogrudan erişimini saglayabilirsin. Bunu sana zararı degil yararı olucaktır.
RolandDeschain

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 24.02.2015
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek Genetik
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad O** T**
  • Mesajlar 141
  • Beğeniler 21 / 18
  • Ticaret 4, (%100)
Teşekkürler arladaşlar, aydınlandım, korkarak siteye giriyordum yemin ediyorum. Sağolun. Google news içinse girebilecek tek kategorim var, belki birkaç tane daha çıkarırım. Yazılar özgün, kendim yazıyorum, İngilizce'sini okuyup bir nevi çeviriyorum ama yazarken çoğu şey de yorumlarımla değişebiliyor. Google News'i tek kategori için deneyeyim olmazsa bir iki tane daha oluştururum. Teşekkürler yeniden.

wmaraci
wmaraci

madalyon madalyon Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 23.07.2015
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad K** Ç**
  • Mesajlar 618
  • Beğeniler 52 / 142
  • Ticaret 0, (%0)
bumerang tekliflerini boşver derim. nadiren geliyor ve 50 tl olmadan alamıyorsun parayı. tuzak bir sistem.
RolandDeschain

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 24.02.2015
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek Genetik
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad O** T**
  • Mesajlar 141
  • Beğeniler 21 / 18
  • Ticaret 4, (%100)
Evet çok mantıklı gözükmüyor bana da.

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al