Arkadaşlar merhaba benim Adsense için iki sorum olacaktı.
1. Adsense kodlarının değiştirilmemesi gerektiği söyleniyor ama Blogger'da yazı içinde reklam yayınlamak için kodları convert etmek gerekiyor. Bu "değiştirme" ye girer mi, ban sebebi olur mu?
2. Adsense gösterim başına da ücret ödüyor ama ben gün içinde kontrol maksatlı belki elli kez giriyorum siteme. Sonuçta gösterimi arttırmış oluyorum, bu da ban sebebi olur mu?
Bir diğer sorum Google News üzerine
3. Google News'e sadece tek bir kategorimle girebilir miyim? Site mesela sağlık sitesi ve ben sadece sağlık haberleri kategorisini dahil etmek istiyorum.
4. Bumerang'tan gelen reklam tekliflerini yayınlamak ne kadar mantıklı? Sonuçta aynı içeriği bir sürü kişi paylaşıyor, bu da copy paste demek. 9-10 lira için değer mi? Yoksa her 20-30 özgün yazıda bir bu şekilde içerik girilmesi Google'ı çok fazla etkilemez mi?
Ve son sorum
5. Ben çoğunlukla kaynak gösteriyorum yazıların altında. Her yazının sonunda ilgili kaynağa başlığı üzerinden nofollow link veriyorum. Bu siteler hep yabancı siteler. Bu iyi bir şey mi? Arada bir saygın sitelere dofollow link vermem nasıl olur?
Kafamı uzun bir süredir kurcalayan şeyler bunlar. Cevaplayan arkadaşlara çok müteşekkir olurum :)