-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
Ö** E**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Dostlar merhaba bir kaç site açmak istiyoum bunların başında kadın moda sitesi ve apk sitesi açmak var ama düşnüyorum piyasada bu kadar çok rakip varken tutunabilir miyim makaleleri kesinlikle özgün olucak ama ne kadar ayakta kalabilirim sizce tutunma imkanım var mı yoksa hiç girmeyeyim mi ?
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
amatör illüstratör
-
-
Ad Soyad
H** B**
-
-
-
Ticaret
3, (%100)
Bildiğim kadarıyla öncelikle seo optimizesi önemli, aramalarda sıralamanı yükseltiyor heralde, backlinkin de etkisi var(mış). Neyse benim anladığım kısma geçeyim :D Tabiki tasarım ve logo da önemli, googleplaydeki gibi bir tema kullanırsan kullanıcılara daha tanıdık geleceğinden hafızalara yer edebilirsin... seo ve backlink konularında konuya hakim arkadaşlardan yardım almanı ve araştırmanı tavsiye ederim.
medyabiz.net / insta: dr_shevek
-
-
Yaş/Cinsiyet
26 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
Ö** D**
-
-
-
Ticaret
9, (%100)
leaderrda adlı üyeden alıntı
Dostlar merhaba bir kaç site açmak istiyoum bunların başında kadın moda sitesi ve apk sitesi açmak var ama düşnüyorum piyasada bu kadar çok rakip varken tutunabilir miyim makaleleri kesinlikle özgün olucak ama ne kadar ayakta kalabilirim sizce tutunma imkanım var mı yoksa hiç girmeyeyim mi ?
Hocam yeterli azim,istek,çaba ve gayretlerinizle tabikide yüksek noktalara çıkmanız mümkün.
Ben bu işe başlayın derim.
2 kişi bu mesajı beğendi.
Allah hep güzel insanlar çıkarsın karşımıza.
-
-
Yaş/Cinsiyet
41 / E
-
Meslek
Bilgisayar Teknik Servis
-
-
Ad Soyad
B** Y**
-
-
-
Ticaret
5, (%100)
tek başına olmaz en az iki azimli arkadaşla olur bu iş, tek başına biryere kadar..
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
35 / E
-
Meslek
ARGE
-
-
Ad Soyad
F** Ç**
-
-
-
Ticaret
17, (%100)
Bu alanla uğraşacaklara kesinlikle söylemek istediğim şey şudur.
Eğer, vaktiniz bu alanla uğraşmaya uygunsa ilk önce ve kesinlikle olması gereken kriteri taşıyorsunuz.
Vakit probleminiz yok ise diğer iki kriter var ve bunlar tercihe bağlı.
1.'si Yapacağınız projeye göre ayrılmış bütçe(sermaye)
2.'si, eğer sıfır (bütçe)sermaye dahi ayırmadan girecekseniz, kesinlikle mükemmel seviyede ve çok ileri bilginiz olmalı web tasarım/ Grafik / Kodlama / Entegre ve biraz da yazılım konularında.
Eğer vaktim bol 7/24 bu işlerle uğraşabilirim ama bu iki özelliğin ikisi de bende yok diyorsanız birkaç ay/yıl uğraştıktan sonra sıkılıp kesinlikle bu işi bırakacaksınız; hem de bu alandaki hayallerinizi de yıkmış olarak.
Görüyorum bazı arkadaşları, düşeş, ücretsiz ve sıfır maddi kayıpla çok büyük veya çok iyi seviyelerde web sitelerinin olacağını düşünerek bu işe girişiyorlar. Hayalleri çok güzel ama gittikleri plan programı KESİNLİKLE yaş.
Not: Ayrıca, bu yazdığım şartlar günümüz için geçerli. Eğer 8-10 yıl öncesi için düşünürsek sermayesiz dahi çok güzel işler yapılabilirmiş.
2. şartta söylediğim "eğer sıfır (bütçe)sermaye dahi ayırmadan girecekseniz, kesinlikle mükemmel seviyede ve çok ileri bilginiz olmalı web tasarım/ Grafik / Kodlama / Entegre ve biraz da yazılım konularında. " şarttan sonra dahi aslında bir bütçeye ihtiyacınız olacak. Örneğin; Sunucu kiralama veya satın alma işlemleri, isim/marka tescillemeleri vb. sebeplerden. Ancak burada sermayenin o şartları taşıdığınızda gerekmemesi, o şartlarla siteyi belirli bir seviyeye kadar taşıyabilecek meblaları kendiniz çıkarabilirsiniz zaten.
Başarılar dilerim.
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
Ö** E**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Öncelikle yorumlarınız için teşekkür ederim bilgim dediğiniz gibi kendime bu bilgiler ışıgında güveniyorum sermaya olarak ise ne yazık ki kesin bir rakamım yok yani site için önemliyse bir yerden bulurum tarzında.
İkincisi ise diğer taraftan ise bir sitede okudugum makeleyi kendimce özgün olarak tekrardan yorumlayıp yazmamın bana herhangi bir zararı olur mu sizce ?
-
-
Yaş/Cinsiyet
38 / E
-
Meslek
Ticaret
-
-
Ad Soyad
S** E**
-
-
-
Ticaret
249, (%100)
Serras62 rumuzlu arkadaşımız gereken cevabı vermiş, benim de eklemek istediğim bir kaç konu var. Siteyi bir insan olarak düşünün.
Bebek doğar, doğduğu zaman ona nasıl bakıyorsun ? Harcamalar yapıyorsun ? Bezi, maması, kıyafeti, iviri ziviri ? Sonrasında ise büyüyor tabı büyüyüp kendi ayakları üzerinde durana kadar ve çalışıp ailesine bakana kadar epey bir zaman geçiyor.
Bu site açılımı da günümüzde böyle hal aldı. Eskiden olsaydı emek ve kısa bir bilgi çok iyi yerlere getirerek kazanç kapın olurdu. Ama suan sektör ne olursa olsun rakipler her zaman güçlüdür. Bir öğrenci delikanlı ile 35 yaşındaki yatırımci arasında ki farkı düşünün. Biri kit kanaat geçinir ve kazanç sağlamak ister, emek vererek bir şeyler çıkarmak ister. Diğeri ise yatırım yapar karşılığını çalışmadan alır.
Bu iş sermaye ister. Bir de şu yönü var tabi ! Diyelim ki sermaye yok bu işleri yapmayacağımız anlamına gelmez tabiki, sponsor olan bir hosting şirketi, sponsor olan bir tema yapımcısı çıkar. Azmin ile girdin bu işe ama nereye kadar yazacaksın ? Arkadaşımızın dediği gibi kısa sürede artık yazacak bir şey bulamayınca bırakmak ve aksatmaya başlayacaksın. O zaman da vermiş olduğun emekler boşa gidecek.
Bu alemde 2 şey yaparak para kazanabilirsiniz
1. TİCARET
2. UYGULAMA YAZARAK ADSENSEDEN GELİR KAZANMAK.
Bunlar dışında tavsiye etmiyorum :)
Serkan ERGÜN - Her şeyi denerim; ama yapabildiklerimi yaparım.
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
Ö** E**
-