lostyazilim
tr.link

E-Ticaret Girişimciliği

16 Mesajlar 2.198 Okunma
acebozum
tr.link

muhammedturan muhammedturan WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 28.08.2015
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek Muhasebe
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad M** T**
  • Mesajlar 21
  • Beğeniler 3 / 11
  • Ticaret 1, (%100)
creed74 bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim. B2B gibi bir proje olabilir.

wmaraci
reklam

creed74 creed74 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 30.06.2016
  • Yaş/Cinsiyet 50 / E
  • Meslek Yazılım
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad Y** T**
  • Mesajlar 977
  • Beğeniler 33 / 388
  • Ticaret 45, (%100)
muhammedturan

Hocam daha önce b2b için kodlama yaptım.. Edindiğim tecrübeler ile naçizane fikir vermeye çalışayım o halde.

Herşeyden önce vergi mükellefi olmanız gerekiyor. Verdiğiniz her hizmet için fatura kesme zorunluluğunuz var. Bu işten para kazanma niyetindeyseniz bunu yapmak zorundasınız.

b2b yi açacak olursak bir nevi tacirden tacire hizmet vermek anlamına gelir. Örneğin üreticiyle satıcıyı buluşturabilirsiniz. Buradaki en büyük zorluk arz ve talep dengesi. Yani satıcı sizin sitenize üye olmak için çok fazla üreticiyi sitenizde görmek isterken, aynı şekilde üretici de size üye olmak için çok fazla satıcı görmek isteyecektir.

Bu zorluğu bir şekilde aştığınızı ve az da olsa üye kazandığınızı düşünelim, site altyapınızın çok kuvvetli olması gerekir, sanmıyorum ki hazır scriptler ile bunu yapabilesiniz. Bir noktaya kadar ihtiyacınızı görür hazır scriptler ama buna ne kadar proje denir bilemem. Farklı bişiler bulup uygulamanız gerekir. Sonuçta hazır scriptler illa ki reel örneklere göre hazırlanmıştır ve bu işi yapan örnek alınan site varsa ki dediğim gibi muhakkak olacaktır, o zaman taklit edilen orjinali varken neden size de üye olsunlar değil mi?

Önce bol bol araştırıp inceleyin bu siteleri, sonra fikirler üretip bir adım daha ileriye nasıl taşıyabilirim ki bana yönelsinler diyin. Fikirler ortaya çıkınca özgün olarak kodlatmanız gerekecektir sitenizi. Sonrası sizin satış kabiliyetinize ve reklam bütçenize kalıyor malesef.

muhammedturan muhammedturan WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 28.08.2015
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek Muhasebe
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad M** T**
  • Mesajlar 21
  • Beğeniler 3 / 11
  • Ticaret 1, (%100)
creed74
Muhasebe mezunuyum, firma için vergi verme yükümlülüğümüz var, siteleri çok yakından takip ediyorum. Aliexpress, Gearbest gibi firmalar b2b yolu ile satıcı ve müşteriyi birleştiriyor. Bende bunlardan ilham alarak böyle bir şeyi bizim ülkemiz niye yapmasın diye düşünüyorum. Bu bağlamda çok araştırmak gerek fikirleri ileri taşımak lazım.

yilmaz70 yilmaz70 Güzel olacak Kullanıcı
  • Üyelik 03.02.2017
  • Yaş/Cinsiyet 53 / E
  • Meslek Web Tasarım
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad D** K**
  • Mesajlar 4765
  • Beğeniler 3157 / 3156
  • Ticaret 12, (%100)

tarikcansaybak adlı üyeden alıntı

Aleyküm selam, Öncelikle yapıcağın işle ilglili stok gereklidir. Müşterilerin isteği ürünleri karşılayamaz iseniz kötü bir profil çizmiş olursunuz. Kurulan e ticaret sitesine kesinlikle seo çalışılması gerekmektedir. İyi bir yazılımcıdan 0 dan bir tema almanız gerekmektedir. Yapılan işte hemen satış beklemeyin uzun bir süreden sonra satışlarınız artmaya başlar.
Sana bu iş için http://www.adlone.com/ sitesini önerebilirim.

Google seo'nun Önemi http://www.adlone.com/google-seo-hizmetleri

Yanlış anlaşılmasın, niyetim konuyu baltalamak değil ancak tavsiyede bulunduğunuz site e-ticaret sitesinde Opencart alt yapısı kullanmış referans listesinde gördüğüm kadarı ile.

İyi bir yazılımcı dediğinizde, sanki kendileri yazılımcı gibi bir algı oluşuyor.

İnsanları doğru bilgilendirmek olmalıdır görevimiz.

Ayrıca referans sitelerine bakınca analiz değerleri oldukça zayıf durumda.

Herkes bunları bilemeyebilir, bu yüzden lütfen tavsiye konusunda dikkat edelim diyorum.

İyi forumlar herkese.

wmaraci
wmaraci

tarikcansaybak tarikcansaybak Sitemi Ziyaret Et. Kullanıcı
  • Üyelik 09.01.2017
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek Grafik Tasarım/MakaleYazarlığı
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad T** Ş**
  • Mesajlar 156
  • Beğeniler 73 / 46
  • Ticaret 1, (%100)
yilmaz70 Merhaba, analiz değeri düşük dediğiniz site şuanda bu tarz işler için sıraya girmiş müşterileri bekletiyor yoğunluktan, kendim bir yazılımcı değilim arkadaşın iyi bir sonuç alması için öyle bir deyime dokundum.
Ben burada yanlış bir bilgilendirme yaptığımı düşünmüyorum ki verdiğim referans da illa gidip oraya yaptırmasına gerek de yoktur. Örnek olarak verdiğim bir yerdi.
Tavsiyem de bir sıkıntı olduğunu görmüyorum site üzerinden kurucu kişeye ulaşıp gerekli bilgileri aldığında ve kişinin verdiği vaatler ve referansları gördüğünde işini yaptırcağınada eminim.

İyi forumlar.

https://linktr.ee/tarikcansaybak

yilmaz70 yilmaz70 Güzel olacak Kullanıcı
  • Üyelik 03.02.2017
  • Yaş/Cinsiyet 53 / E
  • Meslek Web Tasarım
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad D** K**
  • Mesajlar 4765
  • Beğeniler 3157 / 3156
  • Ticaret 12, (%100)

tarikcansaybak adlı üyeden alıntı

yilmaz70 Merhaba, analiz değeri düşük dediğiniz site şuanda bu tarz işler için sıraya girmiş müşterileri bekletiyor yoğunluktan, kendim bir yazılımcı değilim arkadaşın iyi bir sonuç alması için öyle bir deyime dokundum.
Ben burada yanlış bir bilgilendirme yaptığımı düşünmüyorum ki verdiğim referans da illa gidip oraya yaptırmasına gerek de yoktur. Örnek olarak verdiğim bir yerdi.
Tavsiyem de bir sıkıntı olduğunu görmüyorum site üzerinden kurucu kişeye ulaşıp gerekli bilgileri aldığında ve kişinin verdiği vaatler ve referansları gördüğünde işini yaptırcağınada eminim.

İyi forumlar.

''Örnek olarak verdiğim bir yerdi'' derken; kendi çalıştığım yer dese idiniz daha iyi olurdu.

En azından daha önce gereksiz yere yazı yazmazdım.
Ben çalıştığınız yeri örnek verdiğinizi bilsem, inanın yazmazdım.

Belli ki öğrencisiniz, ve ekmeğinizi kazanmanın peşindesiniz.
Bana da hayırlısı olsun demek düşer.

Nezaketinizden ötürü teşekkür ediyorum.

İyi forumlar.

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al