kalemdir adlı üyeden alıntı
Bende Mastar'ın kitabı var. Dün programlama sınavımız vardı ordan çalıştım. Gerçi bazı yerlerde hocadan farklı kodlarla işlediği için ekstra internetten de çalışmak zorunda kaldım. Şu var benim daha önceden bir Php ile uğraşmışlığım vardı o yüzden çalışırken çok zorlanmadım, bana kitap gayet anlaşılır geldi. Ayrıca CD sinde alıştırmaların çözümleri var, o alıştırmalarda güzel sorulardan oluşuyor bence.
Ama mesela yapılar adlı kısımda kafam biraz karışmadı değil. Ama internetten sağdan soldan hallettin o kısmıda.
Şu var; Her kitabın bir eksik yanı vardır. Bence kitap bir klavuz olarak alınmalıdır,
herşeyi danışacak bir kaynak olarak değil. Alırsın kitabı elinde bir konu dizilimi olur açar başlarsın ilk bölümden 1-2 bölüm anlarsın , ne oldu 3 te takıldığın bir kısım mı var? Aç interneti , yaz anlamadığın kısmı bin tane site çıkıyor, hepsi bir birinden farklı anlatmış, elbet senin tarzında anlatan biri vardır.
Mesela onu anladığın sitede başka bir konuyu anlamayabilirsin, bu seferde diğer konuyu anlatan daha iyi biri çıkar.
Böyle yani, kitap klavuzdur benim için.
Diğer kitap hakkında bir bilgim olmadığı için değerlendirme yapamıyorum.
Son olarak şu sitede işime epey yaradı çalışırken öneririm:
http://www.elektroarge.com/c-dili-dersleri/dili-dersleri-tum-dersler-okan-bilke-t159.html
Dostum öncelikle yorumun için çok teşekkür ederim, Allah razı olsun. Bilmiyorum aynı bölümde miyiz ama sınava çalıştım derken bende belirtmek istedim. Eğer aynı bölümsek paslaşırız, birbirimize yardımcı olabiliriz. Ben Bilgisayar Programcılığı bölümünde okuyorum. C++ üzerinden bir dönemlik eğitim alıyoruz. Bölümlerimiz aynı olmasa bile sizinle herhangi bir durumda mesajlaşmayı isterim. Yazım biçiminiz, anlatım tarzınız ve fikirleriniz hoşuma gittiğinden dolayı. Başka bir nedenim yok yani :)
Onun dışında zaten yukarıda belirttim; fikirleriniz gerçekten hoşuma gitti. Size bu konuda hak veriyorum ve zaten bende sizin gibi düşünüyorum. Ancak kılavuz olsa bile faydalı olsun ki, öğrenciyiz; fazladan maddi açık bırakmayalım. Kafamda ikisinide almak vardı ancak 1 haftalık benzin param yattığı için şu anda böyle bir şey yapamıyorum açıkçası :)
Yorumunuz için tekrardan teşekkür ederim. Verdiğiniz siteyide inceleyeceğim. Bende size ve sizlere birkaç site vererek yardımcı olayım;
İlk başlarda bu işleri, sadece bu işler değil Photoshop olsun, HTML olsun, DreamWeaver olsun sürekli takip ettiğim bir site vardı. Büyük ihtimalle biliyorsunuzdur baya yaygın ve isim yapmış bir site.
www.sanalkurs.net
Bunun dışında yine KodLab yayıncılıkta yazar olan ve önerdiğim kitabın yazarının bir blogu var. Orayı sürekli takip ederim ve derslerini izlerim. Çok düzenli ve açıklayıcı bir anlatımı var. Sitenin adı :
www.muhammedmastar.com
:) :)