Bende Mastar'ın kitabı var. Dün programlama sınavımız vardı ordan çalıştım. Gerçi bazı yerlerde hocadan farklı kodlarla işlediği için ekstra internetten de çalışmak zorunda kaldım. Şu var benim daha önceden bir Php ile uğraşmışlığım vardı o yüzden çalışırken çok zorlanmadım, bana kitap gayet anlaşılır geldi. Ayrıca CD sinde alıştırmaların çözümleri var, o alıştırmalarda güzel sorulardan oluşuyor bence.

Ama mesela yapılar adlı kısımda kafam biraz karışmadı değil. Ama internetten sağdan soldan hallettin o kısmıda.

Şu var; Her kitabın bir eksik yanı vardır. Bence kitap bir klavuz olarak alınmalıdır, herşeyi danışacak bir kaynak olarak değil. Alırsın kitabı elinde bir konu dizilimi olur açar başlarsın ilk bölümden 1-2 bölüm anlarsın , ne oldu 3 te takıldığın bir kısım mı var? Aç interneti , yaz anlamadığın kısmı bin tane site çıkıyor, hepsi bir birinden farklı anlatmış, elbet senin tarzında anlatan biri vardır.

Mesela onu anladığın sitede başka bir konuyu anlamayabilirsin, bu seferde diğer konuyu anlatan daha iyi biri çıkar.

Böyle yani, kitap klavuzdur benim için.

Diğer kitap hakkında bir bilgim olmadığı için değerlendirme yapamıyorum.

Son olarak şu sitede işime epey yaradı çalışırken öneririm:

http://www.elektroarge.com/c-dili-dersleri/dili-dersleri-tum-dersler-okan-bilke-t159.html