lostyazilim
tr.link

İnsanlara Fayda Sunun

12 Mesajlar 2.330 Okunma
acebozum
tr.link

erdalgozum erdalgozum WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 07.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 51 / E
  • Meslek Profesyonel SEO Uzmanı
  • Konum Bursa
  • Ad Soyad E** G**
  • Mesajlar 237
  • Beğeniler 112 / 91
  • Ticaret 9, (%100)
Beğenmene sevindim. Merak etme çıkarcı,menfaatçi, üçkağıtçı vs vs yöntemler ve işler temeli çürük binalara benzer uzun vadede hiç bir zaman başarı elde edemez, kalıcı olamaz. Ve hiç ummadıkları beklemedikleri bir anda dibi görürler. Kalite ise her zaman güneş gibi parlar. Siz başkalarının kalitesizliklerine, şaşaalı hallerine vs aldırmayın, takılıp kalmayın elinizden gelenin en fazlasıyla kalite sunmaya çalışın.

Khan S adlı üyeden alıntı

Duygularıma tercüman olmuş hocam yazı :) Örnek vereceğim konu gerçekten beni çok rahatsız ediyor, şöyle ki: Dabbe 5 filmi daha piyasaya sürülmemişken adam sitesine yüklüyor Dabbe 4'ü ve 1 milyon izlenme alıyor ama istenileni vermiyor. Bu nasıl bir mantıktır bu ne kadar çıkarcı ve menfaatçi bir yöntemdir, anlayamıyorum gerçekten. Daha bunun gibi yüzlerce konu ve kategori vardır örnek verilebilecek.

Profesyonel SEO Uzmanı
elektronikssl
webimgo

sorueki sorueki WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 18.07.2014
  • Yaş/Cinsiyet 47 / E
  • Meslek Memur
  • Konum Mardin
  • Ad Soyad S** i**
  • Mesajlar 1977
  • Beğeniler 639 / 720
  • Ticaret 3, (%100)
Gerçekten güzel bir yazı olmuş. Ellerinize sağlık.

Ancak kaliteli içerik üretirken bizi bazı sorunlarda bekliyor. Bunlara değinmek gerekirse;
* Geniş kapsamlı, büyük ve kaliteli içerik, okuyucuyu sıkıyor. (Parçalara ayırmak işe yarayabilir fakat bu durumda (en azından bende) makalenin bütünlüğü bozuluyormuş hissi uyanıyor.
* Google her ne kadar ilerletmeye çalışsa da; İngilizce, Çince, Almanca, Fransızca gibi çok konuşulan dillerin dışında kalan dillerdeki içeriğin kalitesini anlayabilecek algoritmalara daha az yatırım yapıyor. Bu konuda da hep Türkçe içerik kaybediyor.
* Karma konuların bulunduğu, her telden çalan web sitelerinin yayında kalması uzun sürelere yayılmaz ise; bu tür sitelerin geleceği kaliteli içerik barındırmalarına rağmen çöp oluyor. Buradaki emek bir süre sonra arşiv sayfalarından da siliniyor.
* Kaliteli içerik üretmek çok zaman gerektiriyor. (Bazen bir makaleyi üç günde bitirdiğim oluyor.) Ancak arama motoru algoritmaları yukarıda belirttiğim nedenden dolayı uzun süre harcanan bu içeriğe gereken değeri vermiyor.
* Çevrenizde bir makale için harcadığınız zamanı öğrenen, sözde webmasterlar cesaretinizi kırmak için ellerinden gelen her şeyi yapıyor.
* Kopya içeriğe arama motorlarının pirim verdiğini görmek, insanı çok üzüyor. Zaten bu duygu, kaliteli içerik üretebilen kişilerin de emeklerinden vazgeçmelerinin en büyük nedeni oluyor.

Bunlara nasıl çözüm bulmak lazım?
* Tek bir ana konu üzerine site açmak lazım.
* Kimsenin hevesinizi kırmasına müsaade etmemeniz ve siteniz belirli bir kapasiteye ulaşıncaya kadar webmaster forumlarındaki tartışmalardan uzak durmanız lazım.
* Büyük bir makaleye girişecekseniz, bunu nasıl parçalara ayıracağınızı düşünmeniz lazım.
* En az altı ay (veya 100 makale) geçmedikçe, forumlara girip benim sitem nasıl diye sormamak veya yine forumlarda çeşitli numaralar ile bunu dile getirmemek lazım.
* Çevrenizde ve forumlarda şöyle hit alıyorum böyle seo yaptım, alexa değerim şu kadarcık zamanda bu kadar oldu gibi söyleyenlerin sitelerinin en fazla iki yıl içerisinde çöp olacağını unutmamanız lazım.
* Web sitenizin hosting ve alan adını uzun süreli almanız lazım ki; internette ve beyninizde kendine yer edinsin.
* Sürekli okumanız ve araştırma yapmanız lazım.
* Sitenizi karşınıza alıp, hem içerik hem site için "bu güzel ve kaliteli olmuş" diyebilmeniz lazım.
erdalgozum

kişi bu mesajı beğendi.

Durgun sular derin akar.
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al