-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
U** V**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
10 milyar üstü olmadığı sürece maliye bakanlığının ilgisini çekmiyor şimdilik eğer 10 milyar üzeri kazandığınız bir durum olur sizde kendinizi uzaktan çalışan ve vergi ödeyen biri olarak kanıtlayamazsanız, büyük bir vergi cezası yiyebilirsiniz.
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Halı Yıkama
-
-
Ad Soyad
H** T**
-
-
-
Ticaret
6, (%100)
reklam firmaları üzerinden kazanıyorsanız ve firma yabancı veya adsense ise ödemeleri dolar olarak alırsanız size kimse karışamaz üstadım,yurtdışından gelen paralarada böyle karışamıyorlar :)
ahmtkfl
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
44 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
A** K**
-
-
-
Ticaret
43, (%100)
Aylık 10.000 TL sınırı var diye biliyorum fakat ticari firmaların hesaplarından alınan bazı ödemeler de takılabiliyor vergilere...
-
-
Yaş/Cinsiyet
33 / E
-
Meslek
Grafiker
-
-
Ad Soyad
G** K**
-
-
-
Ticaret
21, (%100)
hmttatar46 adlı üyeden alıntı
reklam firmaları üzerinden kazanıyorsanız ve firma yabancı veya adsense ise ödemeleri dolar olarak alırsanız size kimse karışamaz üstadım,yurtdışından gelen paralarada böyle karışamıyorlar :)
Insecta adlı üyeden alıntı
10 milyar üstü olmadığı sürece maliye bakanlığının ilgisini çekmiyor şimdilik eğer 10 milyar üzeri kazandığınız bir durum olur sizde kendinizi uzaktan çalışan ve vergi ödeyen biri olarak kanıtlayamazsanız, büyük bir vergi cezası yiyebilirsiniz.
ahmtkfl adlı üyeden alıntı
Aylık 10.000 TL sınırı var diye biliyorum fakat ticari firmaların hesaplarından alınan bazı ödemeler de takılabiliyor vergilere...
İnternetten ya da reel hayatınızdan 1 kuruş bile kazansanız takır takır vergi vermek ile yükümlüsünüz :)
Yurtdışından gelen ödemeler içinde kuruşu kuruşuna vergi ödemek zorundasınız.
Vergiye şikayet edilmemeye çalışın ve takılmamak için aşağıdaki özel noktaları anlamaya çalışın ..
- İnternet üzerinden ödeme alırken " AÇIKLAMA " kısmına kesinlikle iş adı yazmayın. Borç, kitap parası, bağış, adak ödemesi vs. gibi açıklamalar yazın.
- Yüklü miktarda ödeme alacaksanız 3 hesabınıza pay edin.
- 5 tl * 10 tl gibi rakamları sürekli alıyorsanız farklı alternatifleri deneyin. ( Sürekliliği bozun )
- Hesap ve IBAN numaralarınızı öyle rastgele yerlere yazmayın. Müşterilerinize mail yolu ile iletin ya da web sitenize parola ile çalışan bir hesap numaraları kısmı oluşturun.
- Bu liste akıla geldikçe yenilenir, takipte kalın ;)
1 kişi bu mesajı beğendi.
Profesyonel Tasarım & Wordpress Tema / Eklenti hizmeti - http://whatsappla.com/@gokhankaraofficial
-
-
Yaş/Cinsiyet
26 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
T** Ç**
-