Merhabalar. 17 yaşında, Web Tabanı Programlama ve Grafikerlik bölümünde okuyan, ikinci dönem C++ ile Asp.net öğrenecek birisiyim. Kendi kendime öğrendiğim HTML sayesinde 100 üzerinde 73'le kapatttık ilk sezonu. :)
Kendimi bu işte çok genç görüyorum. 24-25 yaşlarında çok profesyonel kişiler var. Kendimi onların seviyesinde görmek istiyorum. Düşük hitte yeni açılmış destek - webmaster içerikli bir sitem var. Bir nevi WmAracı.Com gibi diyebiliriz. Daha az detaya sahip. MyBB hakkında profesyonel derecede bilgim var. vBulletin çok pahalı olduğu için ve satın, lisans alımı konusunda fikir sahibi olmadığım için vB'ye el atamadım. SEO'suyla çok ünlü diyorlar. Sizce değer mi ? vB kullandığım zaman oraya vereceğim parayı tekrar kazanabilir miyim ? Döngüyü nasıl kurarım ?...
Bu sitede araştırma yaparken birkaç hocam "İyi fikir" sahibi olmak istemiş. Konuya gelen yorumlarda "İnsanların iyi fikirleri olsa yazmaz" demiş.. Bu konuda bana vereceğiniz fikirler sizi düşürmeyecektir. İnşallah anlatabilmişimdir. :)
Daha önceden yapmak istediğiniz ama yapamadığınız yada yaptığınız ve iyiki yapmışım, öğrenmişim dediğiniz konuları benimle, bizimle paylaşırsanız çok sevinirim. Kendimi bu konuda çok çabuk öğrenen birisi olarak görüyorum. C# 'ta zorluk çeksemde ondada az şeyler biliyorum. Mesela bir bloga sahibim. Ama PHP bilmiyorum. Birkaç ders veren siteler var. Onların yardımıyla PHP öğrenmeli miyim ? Okulda hocamız PHP'yi atlayıp direk Asp.net öğretecek. Amacı kötü değil tabii ki ama bilmiyorum eksik bir yanım olmasın..
Forumum da; MyBB Forum Script'iyle devam etmeli miyim ? Çünkü grafiksel yönden ve eklentileri bakımından çok zengin ve güncel bir script. Ortalama her iki ayda bir yeni güncelleme geliyor. Kısacası MyBB'yi seviyorum ve biliyorum. Ancak insanlara gerekli desteği verebilmem için en iyisine sahip olmam gerekiyor. Siz olsanız nasıl bir forum olsun isterdiniz ? Veya diğer fikirleriniz :)
Sitem normalde 22 Kasım'da kuruldu. Ancak Aralık ayında bakıma aldım ve hem alt yapı çalışmaları hemde okul yüzünden siteyi açmam Ocak'ın 3'ünü buldu. O günden beri özgün içerik paylaşmaya çalışıyorum. Adsense veya Google reklam olayından hiç anlamıyorum. Sizce reklam verirler mi ? Hiti düşük, konu sayısı az.. Bu reklam işleri neye göre oluyor ? Detaylı bilgi verirseniz sevinirim.
Ayrıca son olarak, "Kardeşim şunu şunu şunu öğrenmelisin" diyebileceğiniz konular var mı ? Sanırım gelecekte; gelecekten kastım önümüzdeki birkaç yılda nelerin popüler, nelerin değerli olacağını görebiliyoruz. En azından sürekli değerli olacakları biliyoruz :) Önerdiğiniz kodlama dili, program.. her türlü tavsiyelerinize açığım. 7/24 öğrenime açık bir genç, sizleri bekliyor...
Yardım ve yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim, saygılarımla..