-
-
Yaş/Cinsiyet
23 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
A** Ç**
-
-
-
Ticaret
3, (%100)
Merhabalar herkese,
Wordpress tabanlı bir site kurdum, wordpress hakkında çok bilgim yok. Dolayısıyla kafama takılan bazı soru işaretleri mevcut.
Bunlardan biri de, sitenin google'a indexlenmesi.
Örnek veriyorum " siteadi.com/kategori/KATEGORİADI "
Bu sayfanın google'a indexlenmesi için benim her yaptığım işlemde sitemap'ımı güncellemem mi gerekir? Her etiket için google'da indexim olsun istiyorum mesela, yada yayınladığım yazılar için de geçerli. Bunun için neler yapılıyor?
Konu hakkında biraz eksiklerim var, detaylı anlatabilecek biri çıkarsa çok mutlu olurum. Şimdiden çok teşekkür ederim, iyi forumlar..
-
-
Yaş/Cinsiyet
39 / E
-
Meslek
Webmaster, Blogger
-
-
Ad Soyad
G** İ**
-
-
-
Ticaret
21, (%100)
Sitemap'i güncellemenize gerek yok. Eklediğiniz her içerikte sitemap otomatik güncellenir. Eğer Google Search Console'a kayıt yaptırıp site haritanızı tanıttıysanız, Google botları aralıklarla haritanız vasıtasıyla sitenizi tararlar.
Her etiket için Google'da indexiniz olmasını tavsiye etmem. Hatta etiketlerinizi indexe kapatın. Seo için hatalı bir işlemdir.
Index ve seo adına detaylı anlatımları ünlü WordPress ve Seo bloglarında bulabilirsiniz. Wpmavi, Ayhan Karaman, Timur Demir gibi bloglarda bu konular hakkında güzel anlatımlar bulabilirsiniz.