-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Mühendis
-
-
Ad Soyad
H** M**
-
-
-
Ticaret
170, (%100)
Blog yapıp para kazanmaya çalışmaktan daha mantıklı.
-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
Editör
-
-
Ad Soyad
M** B**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Çiftlikbanka yatırmayın da :D Her "elimde para var yatırım yapayım" diyen kendine kolaylıkla bir ************** buluyor. O yüzden önce ne yapacağınıza karar verin, sonra küçük bir meblağ ile adım atın, geliştikçe harcamanızı yapın.
Örneğin internet sitesi açın, hosting+domain ilk etapta yeter, sonrası içerik. google'da üst sıralarda çıkmaya başlayınca reklam verin. Ziyaretçileriniz iyice arttığı zaman ücretli makaleler alın, aldığınız makaleleri kontrol ederek yayınlayın ve siz de yazmaya devam edin. Ha ilk etapta tabi ne sitesi açacağınızın planını iyi kurun.
Youtube için de geçerli bu. İlk başladığınızda ne kanalı açacaksınız mesela? Bir kere video platformu olduğu için, oyun tanıtımı yapmayacaksanız azami bir kamera ihtiyacınız ve onu montajlayabilmeniz lazım. Telif yememeniz için kullanacağınız müzikleri ya youtube kütüphanesinden bulmalısınız -ki iyi müzik çok zor- ya da satın almanız lazım. Yani youtube'da daha fazla para lazım.
Site mi youtube mu derseniz. Bence sizin bilgi birikiminiz, tecrübeniz, harcayacağınız para ve ayıracağınız zaman açısından düşünmek gerek. Yazarken iki kelimeyi bir araya getiremiyor ama çok iyi konuşuyor, video montajlamayı da biliyorsanız, harcayacak paranız ve istikrarlı video yükleyecek vaktiniz varsa youtube. Konuşurken iki kelimeyi bir araya getiremiyor, montaj programı görseniz virüs bulaştı sanıyor ama güzel yazı yazıyorsanız, harcayacak çok paranız yok ama yeterli zamanınız varsa site açın. Yeterli zamanınız yoksa parayı en kötü vadeli bir hesaba yatırın ve vakit buluncaya kadar daha iyi fikirler üretmeye çalışın.
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
25 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
M** D**
-
-
-
Ticaret
6, (%67)
ekip bul twitche atıl derim.
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Mühendis
-
-
Ad Soyad
H** M**
-
-
-
Ticaret
170, (%100)
Eğer sesin güzel ve güzel edit yapabiliyorsan denemeye değer. Eğer yok başkasına yaptıracağım diyorsan sermayesiz çok zor derim. Başarılar dilerim...
-
-
Yaş/Cinsiyet
25 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
M** D**
-
-
-
Ticaret
6, (%67)
Hocam 100k ya da 10k fark etmez. Ajansa bağlı olmanız gerekiyor onun için. Direkt YouTube partnerliği yerine kendinize partner bulmanız gerekiyor. Kanalınız uygunsa size ekip sağlanıyor ve bu ekip ajanslar tarafından içerik üretimine dahil ediliyor. Hazır içerikleri ve trend içerikleri de profesyonel şekilde hazırlamanızda yardımcı oluyorlar. Telif yönlendirmesini de onların başvurusu ile açabiliyorsunuz.
Coderz
/- Her şey Güzel Olacak
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
33 / E
-
Meslek
E-Ticaret & Grafik Tasarım
-
-
Ad Soyad
M** B**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Sana net bir şey söyleyebilirim.
Herkes şimdi çıkıp "yok ya öldü sektör Türkiye'de falan filan diyecekler" yok öyle bir şey.
Bu sektörde düzenli ve disiplinli olduğun sürece kazanacaksın!
Ben şahsen tam zamanlı çalışan biriyim, sırf çalışma saatim fazla diye iş değiştirdim. Kendimi bu sektöre ilerleyen zamanda inş atacağım. Edit kısmı zaten benim mesleğim.
Ekipmanların ortalama fiyatı 10-15 bin TL olduğundan birikim yapmam lazım. Ben oyun sektöründe olacağım. Hiçbir zaman ölmeyecek bir sektör fakat rakibin çok fazla, farklı olman da senin mizacına kalıyor.
Düzenli ve özgün ol, ilk 6 ay beklentin olmasın sonrasında; K a z a n a c a k s ı n ! :cool:
[COLOR="Black"]+Sosyal Medya Gücün olacak, bilmem anlatabildim mi ;)[/COLOR]
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Twitch Partner Streamer
-
-
Ad Soyad
S** İ**
-
-
-
Ticaret
20, (%90)
Şimdi nasıl giriş yapacağımı bilemedim kusuruma bakmayın lütfen hocam :) Yaklaşık olarak 4 yılı aşkın süredir YouTube ve Twitch platformu üzerinde içerik üretmekteyim dişe dokunur paralar kazandım diyebilirim burada yatırım yapacağınız alan bence çok önemli. Zira pek çok insan youtube için büyük küçük bütçeler ayırmakta. Eğer siz dee burada bir şeyler yapmak niyetindeyseniz öncelikle ne yapacağınıza karar vermelisiniz. İkinci önemli bir husus da hangi dal da iş yapmaya niyetlendiyseniz bu dalda ücretsiz faydalanabileceğiniz ara bağlantıları araştırarak en iyi işleri pas geçmemelisiniz. Zira yatıracağınız bütçelerden ziyade ücretsiz olarak faydalanabileceğiniz noktalar da size güzel ve kazançlı dönüşler sağlayacaktır. Bunu şöyle örnek verebilirim size. Örneğin oyun sektörü üzerinde bir şeyler yapmayı düşünüyorsunuz. İrili ufaklı kanallarla bağlantı sağlayarak yapacağınız çalışmalar hem sektörde isminizin hızlı yayılmasını sağlar hem de çevrenizin gelişmesini sağlar. Bunun dışında işleriniz büyüdükten sonra alacağınız sponsorluklar iş teklifleri gibi bilimum gelir sağlayacak araçların da gelirlerini zaman içerisinde ar-ge ve reklam için de kullanmanızı tavsiye edebilirim. Daha fazla yazardım fakat şuan bir iş için geldiğim şehirde otel köşelerinde sürünüyorum mesaj atarsanız elimden geldiğince bilgi vermeye çalışırım. Herkese iyi forumlar...
Sosyal olan her şey.