Değerli Arkadaşlar bilindiği üzere Sahibinden.com adlı firmaya 'Rekabet Kurumu' soruşturma başlattı. Şikayetlerimiz ve hukuki mücadelemiz, sonuç verdi. Ana konu altında konuyla detaylar mevcuttur, konu altından takip edebilirdiniz.

Saygılarımızla.



Byboo adlı üyeden alıntı

İlginiz gerçekten güzel, Eğer Mahkeme onaylarsa emsal karar olarak diğer ( n11 -gittigidiyor) mağazalarda etkilenir.

Umarım Hayırlı sonuçlar alırsınız.


AhmetCakmak34 adlı üyeden alıntı

Sömürgecilik denen illet dünyanın heryerinde var maalesef, inşallah sonuçları güzel olur. Yine buradan paylaşırsınız sonucu.


MIRILTI adlı üyeden alıntı

Bence başvurdukları durum saçma biraz neden derseniz emlakçılar bir yer sattıklarında en kötü %1.5 alıcıdan %1.5 satıcıdan para alıyorlar, kiralarken de bir kira bedeli alıyorlar hiç de acımadan alıyorlar hemde. Sahibinden.com sayesinde aylık minimum 10 tane ev kiralayıp satabiliyorlar ben Denizli'de yaşıyorum bir daire,dükkan en fazla 1 hafta boş kalıyor öyle 10-20bin aylık ücretleri yoksa tabi. Bu dünyada en son acınacak kişiler bence emlakçılardır :) ama başka iş yapan kişiler için bir şey diyemem emlakçılar ve oto galeriler için bu rakamlar az bile.


Shakedown adlı üyeden alıntı

Kimse kimseye zorla bir şey yaptırmıyor sonuçta. Adam gel illa benim sitemden ilan ver de demiyor. Benim fiyatlarım artık bu kardeşim, ilan veriyorsan ver vermiyorsan verme derdinde. Hiti ortada , üstünlüğü ortada. Milleti ise anlamıyorum madem diğer bahsedilen sitelerin fiyatlarını hala çok uygun oradan ver ilanını, oradan aç dükkanını. Ama dedim ya, adamlar markayı öyle bir oluşturdu ki, konut , araç, ikinci el elektronik gibi ana dallarda olan günlük ziyaretçi sayısı astronomik.


Roycolt adlı üyeden alıntı

Fiyatlar pahalı olabilir hak veririm. Fakat, adam gırtlağınıza yapışıp size "benim sitemde ilan alacaksın!" mı diyor? Hayır. Kaliteli, marka olmuş bir yer sahibinden. Şikayet etmenin saçma olduğunu ve hiçbir şey elde edemeyeceğinizi düşünüyorum.


eroldemirer adlı üyeden alıntı

Herkes sahibinden.com'a yükleniyor fakat emlakçı sıfatıyla ortalıkta gezinen çakal sürüsünün buna itiraz etmesi son derece saçma olmuş. Hayatımda tanıdığım en kan emici, ölü sevici meslek grubudur. Bir yere 3 kuruş fazla para verecekler diye akılları çıkmış paşaların.

O zaman Beymen Club'ı Mudo'yu da şikayet etmek lazım. Mudo bildiğin odunu, Beymen ise bildiğin don/fanilayı binlerce liraya satıyor :D Beğenmiyorsan, işine gelmezse almazsın bu kadar basit bir durum.

Aşağıdaki linkte arkadaş durumu son derece güzel özetlemiş..

https://eksisozluk.com/entry/58213808


NK1864 adlı üyeden alıntı

Bir dönem gayrımenkul sektöründe ünlü bir Amerikan firmasında çalıştım.

200 tane ilanda full kiralık satsan ortalama 140 bin TL gelir elde edersin. Tekel diye kınadığın firma senden bunun karşılığında %10 alıyor. %700 zam alıyor diye şikayet edilen paketten emlakçının yaptığı kar oranı %850 - %900. Adam böyle nimet bulmuş, hala ağlıyor. Üstelik çoğu da yurtdışında olması gerektiği gibi bu işi lisanslı olarak yapmadığı halde.

Şimdi bu pür zeka arkadaş, kiralık ev için yüzde 10 + KDV istediği müşteride, acaba ben haddinden fazla mı kazanıyorum demeyecek ama Sahibinden aynı şekilde kendisinden %10 istediğinde bunlar tekel, bunlar kan emici olacak.

Normalde emlakçı yer gösterme ücreti alamaz, Türkiye'de alınıyor çoğunlukla. Kaparo için vekaletname gerekir, çoğu sözle geçiştiriyor. Sözleşmesiz hizmet verilmemesi lazımken, yine ahbap çavuş ilişkisiyle ortada resmi evrak olmadan satış yapılıyor. Bazı işlemlerde neredeyse emlakçıya ait tek bir imza bile olmadığı zaman oluyor. Adamın o satıştan devlete tek kuruş beyanı yok.

Hayır bir de bindiği dalı kesiyor. Sahibinden.com'un ardından gelen firmalar, Sahibinden'e bir zarar oluşsa sanıyor ki aynı fiyat politikası güdecek. Bu sefer piyasadaki boşluğu doldurmak için onlar da rakamları arttıracak.

Şu kadar basit bir matematik hesabını yapamayan adamın ticaret yapıyor olması cidden memleketin özeti.


halitkara adlı üyeden alıntı

inşallah emsal teşkil eder. ama dilekçeyi gönderdiğiniz kurumların hooopp sen vatandaşımı seviyorsunn ! diyececeğini zannetmiyorum. hangi konuda bu ülkede rayiç bedeller uygulanıyor denetleniyor ki.


brown adlı üyeden alıntı

-TOBB
-TÜSİAD
-BTSO

Bunlar devlet kurumu değil. Ayrıca adamlar zorla sattırmıyor. Beğenmiyorsanız oraya ilan vermek zorunda değilsiniz. Hem bu büyük platformdan yaralanayım, hem de fiyatı ben belirleyeyim demek bu resmen.


TRomantik adlı üyeden alıntı

Emlakçılar ve oto ilancılar aldıkları komisyonu kimseye koklatmamakta haklı sanırım.
Asgari icret maaşlı adama 600 liradan aşağıya ev vermiyosunuz, insanlar emlakcılardan uzak durmak için günlerce sokak sokak geziyo. Ama paşazade emlakcılar ellerine gelen evi müşterilerine adam akıllı gezdirmeden yüksek komisyon ile satıyor. Bence daha çok alsın. Yıllık ilan parasını bir ev yada arabadan çıkarıyorlar zaten. Az bile...


DeLi1SeY adlı üyeden alıntı

Yerel bir mahkemeye şikayet edilse "serbest piyasada fiyat özgürlüğü vardır" diye bir sonuç alınırdı ama sonucu ne olur bu şikayetlerin bilemiyorum
Ama yukarıdaki yorumlara bire bir katılıyorum "Emlakçılar sanki az mı para alıyor ? komisyon ne 1 kira bedeli" kimse size ses çıkarıyor mu bence serbest piyasa adam istediği fiyatı kendi belirlemeli mal benim ben elimdeki 1 mouse yi 50 kuruşa da satarım 1.000.000.000 tl ye de alan alır almayan başka mal tercih eder :)


Kingjames adlı üyeden alıntı

Millet mahallesinde ev arıyorum, emlakcı 1,5 kat kira bedeli istiyor! Bu yoldan yürüyebiliriz.


Ahmet adlı üyeden alıntı

Bu konuda hukuken birşey çıkmaz. Devletin bakacağı şey kâr ile vergi uyumudur. Bu değer normal çıkarsa, serbest piyasa bizi ilgilendirmez diyip davayı kapatırlar ki zaten serbest piyasa bunu gerektirir.

Kimseye zorla bir ticaret veya zorla üyelik vaadinde bulunmuyorlar. Adamların satış stratejisi belli kuralları belli. Bu şartlara uymak istemiyorsan, benim sitemden satış yapmak zorunda değilsin diyorlar.

Yüzlerce insan vergisini verip dükkan açıp ürün satamıyorken, X kişisi vergi vermeden -x rakam altında oradan ürününü satıp vergi veren adamın işini engelliyorken kimse sesini çıkarmıyor serbest piyasa adı altında, böyle bir durumda neden bu sesleniş? Sahibinden veya başka bir E-Ticaret sitesi üzerinden satılan ürünlerin kaç tanesine fatura kesiliyor? Kaç tanesi için vergi veriliyor? Bunu sorgulamadıysak bir defa bile, şu anda adamların yaptığı stratejiyi hiç sorgulamayalım bence...


BertuğErdem adlı üyeden alıntı

Acayip saçma :) İstediği şekilde uygularlar..


ogzcnr adlı üyeden alıntı

Bu çabanız boşuna isterse günlüğü 50.000 der kimse karışamaz.
tekrar bu çabanız BOŞUNA.


Golsime adlı üyeden alıntı

Yüzsüzlüğünde bu kadarı :) sahibinden.com dan bahsetmiyorum :)


ozulte adlı üyeden alıntı

devlet emlakçılara da tavan fiyat belirlesin o zaman.

sen malını istedğin fiyattan okuturken iyi, sahibinden.com zam yapınca kötü.

adamın sınırsız ilan hakkı var diye sahibinden.com'un 1.sayfasını ilanını silip silip yeniden koyarak güncelliyor. sahibinden'in sınır koyması, en azından bir çözüm olmuş olur.

ayrıca rekabetle falan da ilgisi yok bu firmanın saçma isteğinin.

git ilanını hürriyet emlak'a, koy. orası daha ucuz.


Kingjames adlı üyeden alıntı

brbtt Bence buradaki hiçbir yorumu kişisel algılama. kimsenin sana garezi olacagını zannetmiyorum. olay tamamen emlakcılıkla alakalı. emlakcı denilince mileltin aklına gelen: Gaspcı hırsız soyguncu çıkarcı vicdansız. belki bu söylediklerim senin için geçerli degil, ama emlakcıları biz böyle tanıdık ve tanıttılar.

Ek Olarak: emlakcı gördügümde camına bile bakmıyorum. içeride bişey oturuyor! iki eli dirseklerinden masada ve ellerini ovuşturuyor.


NK1864 adlı üyeden alıntı

Konuyla alakalı yazdığım mesaja alıntı yapılarak gelişmelerle ilgili cevap yazıldığı için aynı mesajı tekrardan ekliyorum:



Sahibinden.com'un sizden sattığı paket karşılığı kazancı, sizin sattığınız kiralık ev karşılığı kiracıdan aldığınızla aynı. Yukarıda örnekledim. Madem ülke ekonomisini bu kadar düşünüyorsanız, siz de kiracıdan aldığınız komisyon oranını, sahibinden'den talep ettiğiniz yüzdeye çekin. Yapabiliyorsanız ondan sonra gelip burada şikayette bulunun.


orknark adlı üyeden alıntı

Tekel olmuyor sahibinden kendi sektöründe lider türkiyenin en büyük sitelerinden birisi gitipte abc.com ile aynı fiyata magaza açtırmayacak illaki bence saçma bir gerekçe şikayet etmek için


Archer adlı üyeden alıntı

"Adam gırtlağına yapışmıyor" söylemi çok yanlış. Şimdi sizin yaşadığınız şehirde sadece 1 market olursa ne olur? İstediğini istediği fiyattan istediğine satmaz mı? Bunların örneklerini yıllarca görmedik mi? Gördük ama serbest piyasa dedik rekabet ortamı yaratılmadı ve hiç sorun çıkmadı.

Sonra ne oldu? BİM gibi büyük marketler geldi. (Büyük gibi duruyor olabilirler ama sanırım hala ufak tefek bakkal ve marketler piyasada yüzde 60 pazar payına sahip. Daha da büyümeleri mümkün. ) Bu marketler istese diğer ufak marketlerin bir ayda ipini çeker. Hatta birbirleriyle öyle bir rekabete girerler ki rus ruleti oynayabilirler. Ama yapabiliyorlar mı yapamıyorlar. Çünkü rekabet kanunu artık onlar için geçerli.

Sahibinden.com hizmetlerinden istediği fiyatı talep edebilir ama elindeki güçle yüzde 700'lük bir artış yapamaz. Bu onun piyasayı domine ettiğini gösterir. Daha yeni yemeksepeti için benzer bir dava açıldı.

Gazetelere ve yazarlara da mail göndermekten çekinmeyin.
Bunlar için internette tekel yaratmak çocuk oyuncağı.
Birileri bunların tekeline çomak sokmalı.

Emlakçılık her ne kadar bana ters gelse de aldıkları komisyonları çok görmeyin arkadaşlar. Çalışmazsınız olur biter. (Sadece komisyonla değil evlere tekrar değer bitip satmaya çalışan emlakçıları kastetmiyorum) Ama emlakçıların da çok büyük giderleri var. Bence birilerine çatacaksanız yatırdıkları paranın mislini kazanan ve para kazandıkları halde emlakçıya komisyon vermeyip, müşteriden almasını ısrar eden inşaat şirketlerine söyleyin o söylediklerinizi. Emlakçılar üvey evlat mı?


saydek adlı üyeden alıntı

Ticaret yapmayan arkadaşlar ne kadar kolay atıp tutuyor, buradaki husus sitenin yüksek reklam maliyeti değil %700 zam yapılması ve tekeli olduğu piyasanın vermiş olduğu rahatlıkla dayatması, boş beleş atmayı bırakmadığınız sürece sömürülmeye mahkumsunuz.
örnek: wmaraci piyasada tekel diyelim ve ticaret alanını ücretli yapıyor hanginiz para verip orada satış yapıcaksınız haydi yaptınız 2. ci senesinde verdiğiniz ücrete %700 zam yaptı ? error


ProThemes adlı üyeden alıntı

Hocam açıkçası az saçma bulmaktayım nedeni ise;

Şikayetiniz boş olur serbest piyasa istediğini yapabilir o yüzden kimse karışamaz sen nasıl ürün satarsın istediğin fiyata koyarsın o mantığı ile devlet karışamaz yani

ve..

Sahibinden.com giderleri çok, siz sanıyorsunuz kar ediyor, ama maalesef öyle değil giderleri var serverlar makineleri, çalışanları, elektriği, alt yapıları, A-Z giderleri mevcuttur büyük bir iş yapıyor

Ve en önemlisi reklam, o kar ettiklerini çoğunlukla reklama gitmektedir, google reklamlarından bahsetmiyorum burada

İstanbul metro reklamında, Otobüs reklamında, TV reklamlarında bunlar milyarlar paralar gitmektedir.

Bu işin inanın vergileri bile çoktur o yüzden fiyat tartışmayalım, sahibinden.com araba olarak çok işime yaradı araba sattım aldım. :)

Türkiyede böyle bir site olmasa zaten ne emlakçı olurdu ne oto galerici olurdu satışlar asıl İNTERNETTEN gerçekleşiyor :)


KraLServer adlı üyeden alıntı

Emlakçılara çok saçma şekilde ithamlarda bulunulmuş ve aşağılanmış bin tane laf söylenmiş..

Ne alıp veremediğiniz var Emlakçılarla bilmiyorum ama bu ülkede kanunlar herşeyden üstün olmak zorunda.

Bu arada; o dilekçe çok daha iyi yazılabilirdi. yüzeysel yazılmış..


Aristokrat1 adlı üyeden alıntı

Hakkını ve insanların hakkını arama güzel bir şey tebrik ediyorum sizi.

bir mod. arkadaş bana DM atabilir mi bu konu bir olayı tetikler gibi site yöneticilerinde bir arkadaş lütfen bana ulaşsın.


ibobarut adlı üyeden alıntı

Burada Emlakçılara itamlarda bulunanlarda , emlakçı olup sahibinden sitesinin yaptığı haksızlıklara karşı çıkanlarda aslında aynı saftalar...

Şimdi mantıkmıdır bir yılda %500lere varan zamlar yapmak? Emlakçı adam 100.000 tl lik bir ev sattığında 3 ile 4 bin arasında bir komisyon alır (toplamda)
kimse demesin bana %3+%3 diye... bu aldığı 3 ile 4 bin arasındaki komisyonun %50si masraflarına gitmektedir.En Kolay örneği ayda min 1000 tl , max 3000 tl bu siteye vermektedir.Daha bunun kirası v.s'sini saymıyorum.Yılda 2 veya 3 ay işler iyi dediğinde 2 ev satar , diğer aylarda 1 ev satsa şükür eder. sabah 9 da dükkanı açar akşam 9da dükkanı kapar.

Şimdi açıkçası eskiden yılda 1000 tl verdiği siteye şuan ayda 1000 tl veren bir emlakçı nasıl olsunda 100.000 tl lik evden 3 ile 4 bin arası komisyon almaya yetinsin.Mecburiyetten ya alıcıdan ya satıcıdan bir kere %3 alacak daha sonra diğer taraftanda %2 yi alacakki bu paraları çıkarsın.

Kimi arkadaşlar yaşadığı şehirlere göre yorum yapıp , burada 1 ev 1milyon tl ama diye yorumlarda bulunabilir.Fakat emin olun yaşadığınız o şehirdeki emlakçılarda her ay 1milyonTL lik ev satamıyordur...Eğer öyle iş yapıyorsa saten bir süre sonra emlakçı olmaz.. veya her ay düzenli 1m'lik satış yapacaksa dükkanının olduğu yer ve kirası en aşağı 10-20bin tl olmalıki bu işi yapabilsin...

İşte sıkıntı burda doğuyor arkadaşlar.İlanların fiyatları girilen ilan ile doğru orantılı olmalı...

Ben Ispartadan 90.000 tl lik ilanada 19 tl veriyorum , adam istanbulda 1m'lik ilanada 19 tl veriyor. Ben %6 komisyon alsam 5400 tl ederken 1m'lik satışı yapan kişi %2 alsa 20bin tl yapıyor...

Buradaki Yukarda konuyu açan ve şikayette bulunan arkadaşta eminimki bu adaletsiz sistemden ötürü şikayette bulunmaktadır...

Arkadaşı tebrik ediyor ve sonuçları 4 gözle bekliyorum.


Ozi adlı üyeden alıntı

Araba piyasası mahfoldu mahfoldu, araba alamıyoruz artık.




ReLaX2 adlı üyeden alıntı

Alışveriş sitelerinden en iyisi bence sahibinden.com
Adamlar ücretsiz listeleme hakkı da veriyor. GET ilanlarında alıcıyı en iyi koruyan alışveriş sitesi.
Firma onların, fiyatları siz mi belirleyeceksiniz? Onlar belirleyecek tabi.


724SATINALCOM adlı üyeden alıntı

sahibinden.com kiralık yada satılık için ilan veriyorsun sabah erkenden emlakçılar aramaya başlıyor daha kahvaltı yapmamışsın birde fırça atıyor cevap vermeyeceksen neden ilan verdin diye.. site sahibinden.com , emlakçıdan.com değilki ne diye beni günde 10larca kez rahatsız ediyorsun demi




ReLaX2 adlı üyeden alıntı

Konu sahibi inşallah haksız bulunur. ki haksızda zaten.
Fiyat artırıldı diye bu kadar yaygara yapılıyorsa, sistemi kullanmak zorunda olduklarını görüyorlarsa demekki sahibinden.com üzerinden kazanç sağlıyorlar. Kazandığınız bir sistemi kullanıyorsanız bedelini de ödüyceksiniz tabi. Kazanılmasa fiyatı o kadar artırabilirler mi?


numlockk adlı üyeden alıntı

Niye bütün emlakçılara laf atarsınız ki herkes bu işten o kadar para kazanmıyor. Bir tane emlakçı biliyosunuz o da kötü cıkmıs burada gelip konusuyorsunuz. Ayrıca bütün emlakçılara kan kusulmus burada, tamam iyisi de olduğu gibi kötüsü de var ama bu her meslekte var biz de o işi yapıyoruz ama bizimde illallah ettiğimiz durumlar oldu bunlar yüzünden. Ama hepsi bir değil. Sizin mesleğinize böyle bir laf edilse ağzınıza geleni söylersiniz. Memurlar hep yatıyor ticaret yapan insanlar hep kazıklıyor desek hoşunuza gider mi


UNKEF adlı üyeden alıntı

İnşallah bu sömürgeci ve tekelleşmiş piyasa mafyalarının sonları gelir. Adamlar istedikleri gibi at koşturuyor. Tamam yaptılar iş onların emek onların ama bu kadar da abartılmaz.


ReLaX2 adlı üyeden alıntı

Emlakçı meselesi değilki. Benim anlatmak istediğim mesela sizden makale alacağım bunun üzerinden kazanıcam diyelim, bu makalelerim fiyatını ben belirleyebilirmiyim? Bana şu fiyatı diyorsun, bu fiyattan vereceksin diyebilirmiyim?

Sahibinden.com bu işten kazandırıyorki rahatça fiyat belirleyebiliyor, kullanacak olan olmayacak olsa nasıl yükseltsinler o kadar.


numlockk adlı üyeden alıntı

Yok sahibinden konusunda demedim o konuda sahibinden istedigi fiyatı koyabilir ben insanlara karşı edilen laflara sinirlendim hocam




W1L3D4 adlı üyeden alıntı

ilanyurdu.com var adamlar 5 kuruş para istemiyor. sizde alternatif alanlara yönelin.

davanızda başarılar inşallah kazanırsınız...


ibobarut adlı üyeden alıntı

Sahibinden.comun yaptığı tamamen hukuksuzluktur.Kimse serbest piyasa demesin...Eğer bir malın ikamesi yoksa ve o mal tekeldeyse fiyatlar 1 yılda %700 arttırılamaz.Arttırılırsada devlet bu işe el atması gerekir...

sahibinden.com adlı sitenin son 10 yılda yaptıklarını sırası ile yazayım....

1)isminden ötürü alıcıları sürekli yanıltıp , sanki sahibinden satılıklarmış gibi lakse ettirdi.
2)yine isminden ötürü ve arama motorlarının alt yapısındaki , arandıkça ün kazanma sistemi yüzünden , diğer sitelerin herzaman önünde oldu.
3) açıldığı zamanlarda ilk 5 yıl mağaza paket v.s yoktu.İsteyen istediği kadar ilan verir , para ödemedi.
4)daha sonrasında mağaza sistemi getirdi.Biz kurumsal kullanıcılar buna birşey söylemedik.Haklarıdır alsın dedik.Hatta ozamanlarda bizi arayan müşteri temsilcileri '' üye olmamız '' adına her türlü imkanları 1 telefon ötesinden bizlere sunuyorlardı.Yıllık 1000 tl gibi bir ücret sonsuza kadar haklarıdır diye düşündüğümüzden destek olduk.
5)Geçen seneye kadar herşey güzeldi.Geçen sene sistem üzerinden , fiyatlarda aşırı bir artışa giderek biz kullanıcıları mağdur etti.Piyasada güçlü emlak firmalarını destekledi fakat sermayesi gücsüz olanların batmasına sebeb oldu...

Getirdikleri sistem güzel bir sistem ama adaletsiz ve rekabete uymayan bir sistem.... Sonuçta emlakçılarda galericilerde sattıkları ürünlerinden %lik olarak bir kar sağlamaktadırlar.

Örneğin ben genelde 70.000 ile 100.000 tl arasında bir gayrimenkul satıyorum ve bu sattığım gayrimenkullerden 2 ile 3 bin arası komisyon alıyorum.Şehrimde bulunduğm mahallede gayrimenkul fiyatları bu...

Fakat Bakıyorum büyükşehirlerde gayrimenkul firmaları 500.000 ile 5.000.000 arasında satış yapıyorlar. aldıkları komisyonu şahsen ben bilmiyorum daha önce böyle bir mal satamadığım için...

Bu olay şahin doğan ( 5 ile 15 bin tl ) satan galerici ile bmw mercedes satan galerici içinde aynı...

Şimdiben bu siteye soruyorum bu adaletmi? 5Milyonluk bir gayrimenkulun verildiğinde ödenen ücret 19 tl iken ben 70.000 tl lik gayrimenkul ilanı içinde aynı parayı ödüyorum...

peki şahin satıp 300 500 tl kar eden adam ile , mercedes satıp 5 10 bin tl arası kar eden adamın attığı ilanın üretinin aynı olmasımı adalet?

daha Traji komik 300 tl lik kiralık daire ilanı atamıyorum siteden. Korkuyorum atacağım 2 ay kiraya verilmese bana 40 tl zarar verecek.Kiraya versem alacağım komisyon 200 tl...

Sahibinden.com u adaletli olmaya ve uyguladığı bu yanlıl politikadan geri dönmeye davet ediyorum... Yoksa açıkçası 2 yıl sonra başına gelecekler şimdi yazacaklarımdan başka değildir...

2 yıl içersinde Birçok gayrimenkul ve galeri firması sahibinden.com sitesi yerine bunların ikameleri olan emlakjet hurriyetemlak v.b sitelere geçecektir...( ki geçmeye başladılar bence)

açın bulunduğunuz mahalledeki ilanlara bakın. sahibinden.com daki tüm ilanlar diğer ikame sitelerde mevcut iken , bahsi geçen diğer ikame sitelerdeki tüm ilanlar asla sahibindende mevcut değil...

açıkçası bir kişi hem hurriyetemlak hem sahibinden.com kullanıyor ise 100 tane ilanı hurriyetemlakta varken bunlardan 20 tanesi sahibindende var...


catlakkorsan adlı üyeden alıntı

hoca emlakçılar acımıyorsa sahibindende emlakçıya acımasın. Sahibinden.com'u destekleyenlerdenim :)


medyapena adlı üyeden alıntı

Ben fazla sonuç çıkacağını sanmıyorum. Çünkü zorunlu ilan diye birşey yok. Aylık 265 TL en küçük paket adamlar o paket sayesinde belkide 2560 TL kazanıyor yada kazanamıyor karışamayız ama birşey çıkacağını düşünmüyorum. Çünkü zorunulluk yok umarım iyi sonuçlar alırsınız.




impjix adlı üyeden alıntı

Herkesi tebrik ederim. Rekabet kurumu soruşturma açmış. Bugün gazetede okudum tam 1bucuk sene önce açılan konuyu hatırlayıp tebrik etmek için geldim buldum.


gorkemaslan adlı üyeden alıntı

Valla ülkede iş yapan nadir kurumlardan biri Rekabet Kurumu. Daha öncede Aral Game ve Türk *******'a ceza kesmişlerdi.


musbay adlı üyeden alıntı

Birçok arkadaşın gözden kaçırdığı bir nokta var. Önemli olan kimin ne kadar ücret/komisyon aldığı değildir. Devlet, burada istenen ücretlere değil, sahibinden.com'un tekel olup olmadığını sorgulayacaktır.

Eğer sahibinden.com tekel haline gelmiş ve sektörde diğer rakiplerinin kendisiyle rekabet edememesinden faydalanarak TEKEL niteliğinde fiyat belirliyorsa, Rekabet Kurumu buna müdahale edecektir.

Yoksa, piyasada GERÇEK alternatifler varken, sahibinden.com dilediği gibi bir fiyat politikası uygulayabilir.

Yapmaması gereken, müşterilerinin diğer benzeri sitelerle ilişkilerine müdahale etmek, diğer sitelerle gizli anlaşmalar yapmak ve fiyat belirlerken muhatabının zor durumundan faydalanmaktır.

Bunlara göre bir karar verileceğini düşünüyorum. Unutmayın, Rekabet Kurumu fiyatın düzeyine değil rekabetin ihlal edilip edilmediğine dair inceleme yapar.


demircanuzer adlı üyeden alıntı

Adam zorla sitemde ilan ver demiyor ki.
Alternatifleri canlandırın.