-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
O** A**
-
-
-
Ticaret
16, (%100)
Facebook da aynı şekilde hangi videoyu izlediğiniz bile kayıt altında. Yani ben şahit oldum buna, resmen hangi üye hangi videoyu izliyor anlık olarak kayıt ediliyor. Bizimkiler bu verileri çekmeyi başardıklarında tamam dedim artık inanıyorum.
Adamların derdi "ayşe ne izliyor" değil ki "ayşe ne izler" "ne göstersek daha işimize yarar" derdindeler, buda gayet mantıklı.
Konuya gelirsek arkadaşım bu anlaşma da var zaten, google bana daha iyi hizmet versin diye verilerime ulaşabilir izni veriyorsun. Hem bu iyi birşey yani sana kendi mahalle muhtarı adayı yerine portekiz muhtar adayını mı göstersin? Herkes her bilginin alındığının da farkında zaten, bugün yandex.metrica bi kodla ziyaretçi mouseyi sitede nerelerde gezdiriyor, hangi tarayıcı hatta hangi işletim sistemini kullandığına kadar sana bilgi veriyor.
2 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
H** O**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
İsabetli reklam gösterimi için yapılması gereken bir uygulama bence.
ers0be
new project loading...
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
38 / E
-
Meslek
PC Teknik
-
-
Ad Soyad
E** i**
-
-
-
Ticaret
8, (%100)
mantıklı bir uygulama şahsen ben klima servisi yazdığım zaman neden başka illerin reklamlarını göreyim ki buda aynı şey, direk kullanıcının ilgisini çekme amaçlı bence. şuan sizin burada paylaşmanız bile hedefi tutturduğunun kanıtı gibi duruyor.
-
-
Yaş/Cinsiyet
41 / E
-
Meslek
Desinatör
-
-
Ad Soyad
A** U**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Bu durumdan rahatsız olan kişiler tarafından açılmış bir sürü konu var bu konuda olduğu gibi. Her şeyi izlemesi kayıt altına alması demek milyonlarca kişi içinden (sahilden kum tanesi seçmekten farkı yoktur) kalkıp benim bilgilerimi alıp inceleyecek benim mahremimi okuyacak demek değildir elbette. Zaten bu tür boş işler için de kullanmıyor bu bilgileri. Hepimiz gibi sitemizdeki insanların davranışlarını merak eder ve analiz eder kullanıcılara daha iyi deneyim sunmak için kullanır bu bilgileri. Google Analytic kullanmayan kaç kişi var ?
Diyelim bu bilgileri kayıt altına almadı, diyelim ki bize rastgele reklamlar gösterdi, o zaman çıkacak sonuçları tahmin edebilecek birileri var mı ? Dini içerikler aradığınızda karşınıza hakaret sayılabilecek bir reklam çıksaydı ne yapardınız ? Yada dini konular açtığınız sitenizde kumar veya benzeri reklamlar çıksaydı ne yapardınız ? Banane be bu reklamlardan çok iyi para kazanıyorum mu diyeceksiniz ?
Bence Google amcamın bu bilgileri kayıt altına alması bizim zararımıza olan bir durum değildir. Hepimizin faydasınadır.
4 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
H** A**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Metin2 sitesine girersin onunla ilgili reklamlar çıkar, alışveriş sitesine girersin onunla ilgili reklamlar çıkar. Google doğru birşey yapıyor. Sen alışveriş sitesine girsen sana reklam olarak Metin2 Ücretsiz Oyna diye bir reklam çıksa mı iyi yoksa konu içerikli reklamlar mı ? Google reklam verenler zaten türlerine göre reklam vermekte diye biliyorum. Bu konuda bi yanlışlık yok, izlenme de yok. Sitenin türüne göre reklam çıkar.
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Freelance
-
-
Ad Soyad
İ** A**
-
-
-
Ticaret
3, (%100)
bende önemli bişey söyleyeceksin zannettim.
dediğin şeye şu cevabı vereyim google lokasyona göre reklamlar gösteriyor. rastgele reklamlar gösterse daha iyi mi olurdu? sen istanbulda yaşıyosun diyelim sana çince reklamlar gelse daha mı iyi olacak biraz kafa çalıştır
-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
Web Master
-
-
Ad Soyad
U** A**
-
-
-
Ticaret
7, (%100)
işyerimde chrome sık kullanılanlara kaydettiğim siteler, evimdeki pcde de kullandığım chrome'a otomatik olarak ekleniyor. Bu da gmailin, her adımını takip ettiği anlamına gelir.
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Gazeteci
-
-
Ad Soyad
M** T**
-
-
-
Ticaret
16, (%100)
Google reklamları mantığı şudur: sizin girdiğiniz sitelere göre hatta en son girdiğiniz sitelere göre reklam sunar yani bir siyasetçiye ilaç reklamı göstermek mantıksız olur. siz eğer bir ilaç arıyorsanız veya online alışveriş sitesi google yazdığınız andan itibaren girdiğiniz sitelerdeki adsense reklamları online alışveriiş ile ilgili reklam gösterir.
ücretsiz kullandığınız arama motorunu mu yadırgıyorsunuz
-
-
Yaş/Cinsiyet
46 / E
-
Meslek
tekniker
-
-
Ad Soyad
S** K**
-
-
-
Ticaret
4, (%100)
Buradaki amaç reklam veren firmaların , hedefi 12 den vurması , reklam veren bir firma kendine göre kriterler, kitleler belirler, reklamlarda belirtiği hedefe % 80 ulaşır. Googlenın yaptığı bu iş normal.
Ama dikkat edilmesi gereken şu , bu olayı reklam bazında ele alırsanız gayet iyi gözükmekte. Peki google ın bunu sadece reklam amaçlı kullandığını nereden biliyoruz ?
http://www.trbux.net Tıkla Kazan /Reklam ver Kazan- Joomla ücretli destek verilir.