lostyazilim

Hit Güzel Kazanç Berbat

45 Mesajlar 6.300 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

ByPowerfuL ByPowerfuL E-Commerce Manager Kullanıcı
  • Üyelik 22.05.2011
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek E-Ticaret Uzmanı - A+++ SEO
  • Konum Konya
  • Ad Soyad M** Ö**
  • Mesajlar 1575
  • Beğeniler 533 / 460
  • Ticaret 18, (%100)
Visual-Studio rica ederim ne demek :) fazla zaman kaybetmeden geçiş yapın yandexe şuan ihtiyacınız olan bilgiliyi size verecek :)

@[CafeÇevik](userid:17855) Aynen metrica servisinde bulunmakta.

N11'de Ürünlerinizi İlk Sıraya Taşıyorum. Detaylar İçin P.m Atınız.
wmaraci
reklam

BocekBasi BocekBasi WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 26.05.2013
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek Sıradan
  • Konum Kahramanmaraş
  • Ad Soyad S** T**
  • Mesajlar 2842
  • Beğeniler 374 / 374
  • Ticaret 30, (%100)
ByPowerfuL uzun zamandır kullanıyorum da neresinde tam olarak hocam.

https://dapasorgu.com

ByPowerfuL ByPowerfuL E-Commerce Manager Kullanıcı
  • Üyelik 22.05.2011
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek E-Ticaret Uzmanı - A+++ SEO
  • Konum Konya
  • Ad Soyad M** Ö**
  • Mesajlar 1575
  • Beğeniler 533 / 460
  • Ticaret 18, (%100)
CafeÇevik http://prntscr.com/9nw9h5 buyrun

N11'de Ürünlerinizi İlk Sıraya Taşıyorum. Detaylar İçin P.m Atınız.

VisualStudio VisualStudio WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 21.01.2015
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Web Master
  • Konum Adıyaman
  • Ad Soyad A** K**
  • Mesajlar 419
  • Beğeniler 0 / 62
  • Ticaret 8, (%88)
CafeÇevik Hocam sorun olmazsa fotoğraf atar mısınız merak ettim :)

wmaraci
wmaraci

hairmed hairmed WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 02.10.2014
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Full Stack Web Developer
  • Konum Antalya
  • Ad Soyad T** Ü**
  • Mesajlar 141
  • Beğeniler 14 / 66
  • Ticaret 5, (%100)
İnternete dair anlamadığım şey yok ama ben bu Adsense'den hiç anlamıyorum :) Bugüne kadar kullanmadım. Kişisel, kurumsal yüzlerce web sitesi hazırladım ama kendime ait bir tane bile sitem olmadı. Çünkü hem çok fazla vaktim yok bunun için, hem de Allaha şükür maaşlı işim yetiyor. Paranın fazlasında gözüm yok. Tabi bu bir tercih meselesi. İhtiyaçlar, beklentiler, hayata bakış herkes için farklı.

Ben sadece bu konuya Adsense kullanan arkadaşlar için bir fikir, belki bir gelir kapısı olması açısından yazmak istedim.

Bir arkadaşım var. Benden bir site hazırlamamı, aynı zamanda siteyi de bir anahtar kelimede çıkarmamı istedi. Hemen bir SEO analizi yaptım. Keywordun aylık 3,500 aranma hacmine sahip olduğunu gördüm. Adwords için değerli bir kelimeydi fakat Google arama sonuçlarında çok fazla rekabet yoktu. Daha doğrusu ilk 30 rakibi tek tek incelediğimde çok güçlü siteler olmadıklarını gördüm. Yani hiçbiri benim için rakip değildi. Hemen keywordle alakalı benzer aramaları inceledim ve arkadaşıma her biri asgari 800 kelimelik 30 ayrı makale yazmasını, her birine gerekirse 1 gününü ayırmasını istedim. Çok da güzel içerik hazırladı. Bir plan yaptım ve 3-4 ay içinde 1. sıraya geldi site. İlk sıraya geldikten 2 ay sonra Adsense başvurusu yaptı ve kabul edildi.

Arkadaşın sitesinin günlük hiti 50 ile 200 arasında değişiyor. Hostinge senelik 35 lira ödüyor. Günlük kazancı 10-15 lira arası. Çok az tıklamayla fena para kazanmıyor. Başlığı açan arkadaşımızın Adsense gelirlerini görünce üzüldüm. O yüzden anlatmak istedim.

Ben Adsense'den anlamıyorum ama şunu iyi biliyorum ki, Adsense'den para kazanmak için binlerce, onbinlerce hite ihtiyacınız yok. Doğru kelimelere odaklanmak lazım. O kelimelerdeki rekabeti, rakipleri incelemek lazım.

Arkadaşımın sitesinin ismini veremem. Sadece sizi doğru yönlendirmek için şu kadarını söyleyebilirim. Tedavisi 5.000 ile 10.000 lira arasında olan bir hastalıkla ilgili bir site.

Adsense kullanan herkese bol şans dilerim. İnşallah düşündüğünüz paraları kazanırsınız.

daralll daralll WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 09.02.2015
  • Yaş/Cinsiyet 45 / E
  • Meslek işçi
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad D** A**
  • Mesajlar 48
  • Beğeniler 2 / 15
  • Ticaret 3, (%100)
adsense ocak ayında en düşük kazancı verir.şubat ve mart da az bir yükseliş sağlar.beklemeniz gerekir.şu anda ki kazançları aralık ayıyla karşılaştırmak doğru olmaz çünkü ocak ayında en az %50 lik bir düşüş yaşanmıştır reklam gelirlerinde.

BocekBasi BocekBasi WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 26.05.2013
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek Sıradan
  • Konum Kahramanmaraş
  • Ad Soyad S** T**
  • Mesajlar 2842
  • Beğeniler 374 / 374
  • Ticaret 30, (%100)

Visual-Studio adlı üyeden alıntı

CafeÇevik Hocam sorun olmazsa fotoğraf atar mısınız merak ettim :)

Mobilim hocam yarin atayim

ByPowerfuL hocam sadece kendi istediği sayfadaki alanı gösteriyor bu harita?
Buldum ayarları hocam.

https://dapasorgu.com

uzmanabi uzmanabi Kimlik Onayı Bekliyor Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 11.11.2015
  • Yaş/Cinsiyet 39 / E
  • Meslek İşsiz
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad M** G**
  • Mesajlar 365
  • Beğeniler 220 / 77
  • Ticaret 3, (%100)
Kardeş forumlara pek yazmam. Bu forumda yavaş yavaş yazmaya başladım. Ben bir kaç tecrübemi paylaşayım. Bir kere Türkiye'de reklam kültürü yok. İnsanlar Google'nin gücüne inanmıyor. Sadece çok güçlü firmaların reklamı varsa insanlar tıklıyor. Örneğin bir Amerika'da öyle değil. Tıklanma oranı yüzde 10'lara kadar çıkabiliyor. Hem de üç kağıt yapmadan. Türkiye'de onca reklam yerleşimi denememe rağmen yüzde TO'da 0,7'yi geçemedim.

Tabi ki üç kağıt yapılırsa bu oran yüzde 10 ile 20 arasında da değişir ama bir gün ekmeğinizden olursunuz. Böyle bir şeyin devamlı olması çok hoş bir şey.

Tbm konusuna gelirsek. Reklamlar en yüksek değere gece ulaşıyor. Çünkü bir önceki gün biten günlük bütçe bir sonraki gün yeniden başlıyor bu da haliyle tekliflerin rekabet gücünü ve tbmsini arttırıyor. Gün ilerledikçe reklam verenlerin bütçesi bitiyor tbmde düşüyor.

Esas konuya gelmek istiyorum. Esnek reklamı hiç tavsiye etmiyorum. Hiç bir zaman ne getireceği belli olmuyor. Ben sitem de tek bir tane 300x250 metin/görsel reklam kullanıyorum. 3 Bağlantı birimi. Belki bilmeyenler vardır açıklayayım. Çok reklam koymak her zaman iyi değildir. Tıklanma sayınızı ve ihtimalinizi artırabilir fakat aynı zamanda tbm'yi ve to'yu düşürebilir. Ben 3 görüntü reklamı kullandığım zamanlarda çok para kazanamadım...

Şu an sitelerimde en yüksek geliri bağlantı birimlerinden elde ediyorum. Çünkü bağlantı birimleri iki aşamalıdır ve adsense açısından en az riskli gruba girer ve to, tbm değerleri en yüksek limitlere çıkabilir.

Sebebi ise şudur: bir kullanıcı yanlışlıkla tıklasa bile ikinci aşamada tekrar tıklaması gerekeceği için bu reklamlarda en yüksek fiyatı veren reklam verenin reklamı görünüyor. Reklam birimleri geceleri 0,7 krşlara ulaşıyor gün bitiminde 0,4 krş civarı oluyor..

Neyse özetle iyi optimize edilmiş bağlantı birimi kullabilirsiniz. Rengini sitenizle uyumlu hale de getirebilirsiniz.

Benden bu kadar. Bol kazançlar

VisualStudio VisualStudio WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 21.01.2015
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Web Master
  • Konum Adıyaman
  • Ad Soyad A** K**
  • Mesajlar 419
  • Beğeniler 0 / 62
  • Ticaret 8, (%88)
uzmanabi öneri için sağolun hocam dün gece 20 tl gördü reklam yerlerini değiştirdim 336x280 kullanıyorum artık bağlantı birimi vs. anlamıyorum direk reklam oluşturuyorum belkide o yüzden bu kadar az. Yani neden bu kadar düştü bilmiyorum eski adsensede günlük 30 - 40 arası gidiyordu fakat yeni adsensede durum bu sitede toplam 2 adet reklam kullanıyorum önerdiğiniz reklam filtresi vs. var ise söyler misiniz hocam hiçbiri ayarlı değil. Teşekkürler

Kırmızı olarak işaretlediğim yer reklam yerlerini değiştirdikten sonraki kazançlar. Biraz artış oldu açıkcası.

Reklam filtresi yani url filtresi bu şekilde hiç ellemedim

Hassas kategoridekide bu şekilde

KadirKC KadirKC WORDPRESS Kullanıcı
  • Üyelik 04.11.2014
  • Yaş/Cinsiyet 24 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad K** K**
  • Mesajlar 1290
  • Beğeniler 0 / 208
  • Ticaret 27, (%100)
0,3'ü anlarımda 0.03 nedir :D
melankolia

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
Konuyu toplam 3 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 3 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al