Reklamların optimizasyonunu sağlayarak Adsense gelirlerinizi, gösterim ve tıklama başına aldığınız kazançlarınızı olağandan fazlası ile katlayıp daha fazla kazanmayı sağlayabilirsiniz. Bunun için başta Google Adsense'in resmi blogundan açıklanan ve yardım sayfalarında bulunan ipuçlarını değerlendirip konuay kısa bir giriş yazısı ile sizlere belli başlı kuralları ve tüyoları anlatmış olacağız. Keyifli okumalar dileriz...

Adsense Gelir Optimizasyonu nedir ?

Temel manada, sitenin / sitenizin veya sitelerinizin kalitesi ile, içeriğin oluşturulmuş olduğu alanlardaki ilişikli Adsense reklamlarının sunulması ve kullanıcılara servisi ile alakalı tüm çalışmalara kısaca Optimizasyon denilebilir. Resmi sitede yapılan tanıma göre de, sitenin kalitesine uygun reklamların değiştirilmesi olarak da tanımlanabilir.

Bir başka deyişle optimizasyon reklamların, değiştirilerek sitenizde ziyaretçi ve kullanıcılara daha stabil reklam sonuçları oluşturarak hedeflenen kitlenin reklamlarınızı kullanarak size kazanç sağlamasını oluşturması olarak da tanımlayabiliriz.

Bu kavram, yani hedefleme kavramı aslında, hem sitede yer alan reklam yerleşimlerinden tutun da sitenin kullanıcı tarafından kullanılabilirliğinden, yerleştirilen reklam boyutlarının çarpıcılığından ve gösterim oranlarına kadar çok sayıda kriterden oluşur. Ve bu kriterler kazanç yüzdenizi olumlu veya olumsuz yönde etkileyebilir. Bunun için kullanılıcak veya uyulacak tavsiyelerin doğru yönlendirmeler ve bilirkişiler tarafından hazırlanan raporlara uygun olarak siteye yansıtılması gerekmektedir.

Neden Adsense optimizasyonu yapmalısınız ?

Hedeflenen kazancın veya gösterimin doğru olarak size pozitif geridönüşünün sağlanması için, optimizasyonun gerçekçi kurgular ile oluşturulması şarttır. Aynı zamanda uygulanan optimizasyon teknikleri ile, hem kazançlarınız artmış hem de varolan trafiğinizin kulanılabilirlik site oranına göre çoğalmasını da sağlayabilirsiniz.

Yani, hem daha çok kazanıp hem de daha çok ziyaretçiye ulaşabilirsiniz.

Adsense Gelir Optimizasyonu Nasıl Yapılır ?

İleriki yazılarımızda, tr-adsense.com ekibi olarak optimizasyon işlemlerini nasıl yapacağınızı maddeler halinde ve açıklamalı bir şekilde sizlere sunacağız. Bunun için RSS akışımızı takip ederek gün aşırı güncellenen kategori ve blogumuzu takip etmenizi öneriyoruz. İleriki yazılarımızda değineceğimiz konular ;


  1. Puan kartları

  2. En çok kazandıran reklam stilleri - türleri

  3. En çok kazandıran reklam boyutları

  4. Birden fazla reklam kullanımı ve doğru reklam biçimleri

  5. Bağlantı birimleri ve zengin medya reklamları

  6. Metin Reklamlarının önemi

  7. En başarılı reklam uygulamaları

  8. Sayfa TO ve Gösterim maliyeti

  9. Tık başına kazanç arttırma teknikleri

  10. Arama için optimizasyon

  11. Özel arama motorunun kullanımı

  12. Özelleştirilen aram motorunun stillendirilerek kullanımını sağlamak

  13. Adsense politikaları çerçevesinde tıklanabilirliği arttırmak

  14. Bağlantı birimlerinin doğru kullanımı

  15. Bağlantı birimlerinden yüksek kazanç elde etmek

  16. Sitelere göre reklam yerleşimi ve stratejiler

  17. Öneriler

  18. Gelişmiş kazanç tekniklerine ilişkin tüyolar

  19. Tecrübeli Adsense kullanıcılarının anlattıkları

  20. Röportajlar


Genel olarak 20 maddelik bu seriyi, farklı kategoriler altında sizler için inceleyip herkesin kazanmasını sağlayacağız. Temel amacımız bu aslında. Ancak kazanmanın Adsense gelirlerinden yüksek pay almanın en çarpıcı noktalarını da bizler sizlere anlatırken yeniden tazeleyecek belki de sizlerin daha çok kazanmasına vesile olmuş olacağız. Bizi takip etmeye devam edin.

Herkese bol kazançlar dileriz.

Kaynak : Reklamları optimize ederek kazançlarınızı katlayınız.