Hatef34
Kimlik Onayı Bekliyor
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
38 / K
-
Meslek
coder
-
-
Ad Soyad
F** K**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Bir İngilizce site yaptıktan sonra onun tıklanma oranı yaptığım günden itibaren çok hızlı yükselirken Türkçe siteler hem yavaş yükseliyor hem de yükselse de kazandırmıyor. Kazançlar hep gıdım gıdım bir de Türkçe dilinde yapılan projelerden devlet vergi alıyor zaten kazanç aşırı az. Artık Türkçe sitelerden elimi ayağımı çekmeyi düşünüyorum. Bu arada ana dilim de İngilizce yani dil sorunum yok fakat İngilizcede rekabet daha fazla diye bugüne kadar Türkçe siteler yapmıştım. Biraz kafam karıştı bu konuda
-
-
Yaş/Cinsiyet
23 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
M** Ş**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
**Mobildeyim imla**
Kimse beni yanlış anlamasın ancak ortalıkta düzgün Türkçe site bile yok. Elin adamı öyle şeyler yapıyor ki dilin tutuluyor. Sağlık sektöründe yazdığı her bir cümlenin akademik makalelerden kaynağını gösteren, basit bir konu hakkında 10 sayfa yazı yazan adamlar görüyorum ben. Başarılı siteler hem içerik hemde seo açısından başarılı.
Bizde ise başarılı site ile başarısız site arasındaki tek fark seo. Tbm, haber siteleri vs neyse tamam ama Türkiye de ciddi anlamda kaliteli bir sitenin ideal düzeydeki seo ile tutmama ihtimali kesinlikle bulunmamakta.
Kalitesiz ingilizce site yapacağınıza kaliteli Türkçe site yapın derim ben.
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
26 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
M** A**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Bence Türkçe siteye zaman ayıracağınıza fikir için daha çok düşünün ve ingilizce site açın . İlla daha kolay yapabileceğiniz rekabeti orta seviyelerde olan bir alan bulursunuz . Türkçe sitelerde adsense 0.2 kuruş bile verebiliyor . Kaç kez tıklatacaz ki daha bir 1 lira olsun
-
-
Yaş/Cinsiyet
35 / E
-
Meslek
idari işler
-
-
Ad Soyad
G** D**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Türkçe yap, sonrada aherflang çalışması yap.
Solargezi.com
-
-
Yaş/Cinsiyet
26 / E
-
Meslek
Web & Medya
-
-
Ad Soyad
T** H**
-
-
-
Ticaret
12, (%100)
Türkçe'de gerçekten kaliteli kaynak var mı? Bu biraz sert bir giriş oldu. Soruyu şöyle sormak belki daha doğru olur: Türkçe'de kaliteli kaynakları parmakla saymakta zorluk çeker misiniz?
Ben aradığım bir şeyi bulmakta gerçekten zorlanıyorum. Ingilizcem neredeyse kötü sayılabilecek düzeyde. Yinede birçok aramamı ingilizce olarak yapıp translate ile okuma zorluğunu tercih ediyorum.
Asıl soru belki de bu olabilir. Ben neden Türkçe siteler ile yetinmeyip translate in anlamsız çevirilerini anlamak için çabalıyorum?
Amaç sadece gelirse evet, e-ticaret dışında Türkçe projeye fazla odaklanılmamalı. TR'de reklamveren düşük ücret ödediği için hepimizin şevki kırılıyor. Bu konuda sonuna kadar haklısınız. Ancak kaynak eksikliğinden kitle edinme ihtimaliniz daha yüksek.
TR'de bulunan rekabet bana göre yabancı dillerden daha zor. Çünkü bencil bir yapı var bizim web yöneticilerinde. Kaynak göstermeye bile çekinen bir milletiz.
Açıkçası bende yabancı dillere yöneliyorum. Bunu inkar etmiyorum ancak Türkçe projelerinde fişini çekmemek gerek diye düşünüyorum. Burada önemli olan nokta şu eğer gerçekten kaliteli iş çıkaracaksanız TR'de bulunan avantaj muhtemelen başka hiç bir dilde yoktur.