tolhur adlı üyeden alıntı

Türkçe'de gerçekten kaliteli kaynak var mı? Bu biraz sert bir giriş oldu. Soruyu şöyle sormak belki daha doğru olur: Türkçe'de kaliteli kaynakları parmakla saymakta zorluk çeker misiniz?

Ben aradığım bir şeyi bulmakta gerçekten zorlanıyorum. Ingilizcem neredeyse kötü sayılabilecek düzeyde. Yinede birçok aramamı ingilizce olarak yapıp translate ile okuma zorluğunu tercih ediyorum.

Asıl soru belki de bu olabilir. Ben neden Türkçe siteler ile yetinmeyip translate in anlamsız çevirilerini anlamak için çabalıyorum?

Amaç sadece gelirse evet, e-ticaret dışında Türkçe projeye fazla odaklanılmamalı. TR'de reklamveren düşük ücret ödediği için hepimizin şevki kırılıyor. Bu konuda sonuna kadar haklısınız. Ancak kaynak eksikliğinden kitle edinme ihtimaliniz daha yüksek.

TR'de bulunan rekabet bana göre yabancı dillerden daha zor. Çünkü bencil bir yapı var bizim web yöneticilerinde. Kaynak göstermeye bile çekinen bir milletiz.

Açıkçası bende yabancı dillere yöneliyorum. Bunu inkar etmiyorum ancak Türkçe projelerinde fişini çekmemek gerek diye düşünüyorum. Burada önemli olan nokta şu eğer gerçekten kaliteli iş çıkaracaksanız TR'de bulunan avantaj muhtemelen başka hiç bir dilde yoktur.


Evet yazdığınız her şeyde haklısınız fakat zaten Türkçe dili 3 kuruş kazandırıyorken interneti Türkçe dilinde değiştirmek adına teşvik beklerken bir de karşımızda vergi engeli var. Yahu zaten 3 kuruş kazandırıyor bir de vergi varsa neden Türkçe site yapsın insanlar.