Unyesil
Ordum.net'te Yayıncı :)
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
35 / E
-
Meslek
İnternet Yayıncılığı
-
-
Ad Soyad
O** F**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
handanerdag adlı üyeden alıntı
Haklısınız çapraz kontrol yapıp tespit etmeleri gerekiyor. Ama şunu da unutmamak lazım Google ödeyceği vergi onları mağdur etmez ama sitelerine reklam alan web masterları girişimleri etkiler. Buda olaya başka bir yerden bakmamızı sağlıyor haksız mıyım =))
Türkiye'deki vergi sistemi kadar saçma, asalaklığa neden olan bir sistem daha yoktur Dünya üzerinde. Resmen asalak yaşıyor zenginler. Mesela Hadise denilen zavallı bile Türkiye'ye vergi ödemiyor. Neden?
Ayrıca bildiğim kadarıyla Google'da Türkiye'ye vergi ödemiyor. Bu tarz ticari kazançları nasıl yürütüyorlar pek bilmiyorum ama ABD'de ödediği vergi neleri ve hangi bölgeri kapsıyor onuda bilmiyorum. Bu kadar büyük bir malvarlığının hak kazançla elde edilemeyeceği zaten malüm. Anlayacağınız biz sadece asalak yaşayanlara çalışıyoruz!
Anlayana...
1 kişi bu mesajı beğendi.
Bildirim ve AdMob özellikli Android uygulama sadece 50 TL! - Örnek Uygulama: "Ordum Mobil"
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
öğrenci
-
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
6, (%100)
Reklam şirketleriyle ilgili ;
Örnek olarak bir şirkette çalışıyorsun. Yani elemanısın. Şirket sana maaşını verirken , hem kendi kazanç vergisini keserek veriyor hem de senin vergini de keserek veriyor.
Hâl böyle olunca Google'ın reklam yayıncılarının da vergilerini ödüyor olması gerekiyor. Kaldı ki google hiç vergi ödemiyor , orası ayrı.
Ama bloga alınan reklamlardan vergi ödeme konusuna gelince ;
" Ne kazanıyosun ki , ne ödeyesin "
1 kişi bu mesajı beğendi.
Unyesil
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
35 / E
-
Meslek
İnternet Yayıncılığı
-
-
Ad Soyad
O** F**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
sistem911 adlı üyeden alıntı
Reklam şirketleriyle ilgili ;
Örnek olarak bir şirkette çalışıyorsun. Yani elemanısın. Şirket sana maaşını verirken , hem kendi kazanç vergisini keserek veriyor hem de senin vergini de keserek veriyor.
Hâl böyle olunca Google'ın reklam yayıncılarının da vergilerini ödüyor olması gerekiyor. Kaldı ki google hiç vergi ödemiyor , orası ayrı.
Ama bloga alınan reklamlardan vergi ödeme konusuna gelince ;
" Ne kazanıyosun ki , ne ödeyesin "
Aynen! Harfiyen katılıyorum...
Bildirim ve AdMob özellikli Android uygulama sadece 50 TL! - Örnek Uygulama: "Ordum Mobil"
Unyesil
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
35 / E
-
Meslek
İnternet Yayıncılığı
-
-
Ad Soyad
O** F**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
handanerdag adlı üyeden alıntı
Doğru söylüyorsunuz adaletsiz bir vergi sistemi var. Ama geçen maliye bakanının yaptığı açıklamada artık geliri fazla olandan daha fazla vergi alacaklarını söyledi. Hep beraber bunun ne uygulanıp uygulanmadığını göreceğiz
Amerika'da uygulanabilir, hatta Kenya bile uygulayabilir ama Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nde hiçbir hükümet bunu uygulayamaz! Bunlar siyasilerin küçük pembe yalanları...
2 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
44 / K
-
Meslek
Web Tasarım ve Sosyal Medya Uzmanı
-
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Hep beraber göreceğiz ne kadarının uygulanıp uygulanamadığını...
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
software developer
-
-
Ad Soyad
S** M**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Bu düşünce hem mantık olarak hem yasal olarak yanlış. Ülkemizde gelir vergisi adında bir vergi var. Gelir üzerinden alınıyor isminden anlaşılacağı gibi. Google, reklam hizmeti verdiği kişilerden gelir elde ediyor, bunun vergisini ödemek zorunda (Ödeyip ödemediğiyle ilgilenmiyorum, o ayrı mevzu) Biz de web sitelerimizden gelir elde ediyoruz, biz de veri ödemek zorundayız.
Bu arada, Google Türkiye'ye vergi ödüyor.
http://www.sabah.com.tr/Ekonomi/2011/05/31/google-yola-geldi
2 kişi bu mesajı beğendi.
React Dersleri YouTube Kanalı
https://www.youtube.com/c/reactdersleri