-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Öğretmen Adayı
-
-
Ad Soyad
M** Ü**
-
-
-
Ticaret
5, (%100)
Kitap okumayı seviyorsan öğrenirsin şahsen domain benim olsa ağır eleştiri ve bilgi paylaşabileceğim bir siteye çevirirdim :)
Hayat seni yıkabilir ama önemli olan yıkıldığın zaman daha sağlam ayağa kalka bilmektir.
Kaplan
ahmetkaplan.net
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
User Interface Designer
-
-
Ad Soyad
A** K**
-
-
-
Ticaret
4, (%100)
Ben olsam, sanırım sosyal yardım sitesi olarak tasarladım.
Örnek; Kızılay, Tomurcuk Vakfı, Çocuk Esirgeme Kurumu, vb. gibi sosyal yardım derneklerine bağış sistemi kurardım. Bunu da şu şekilde ayarlardım. 1lik paketler adı altında paketler hazırlardım. Mesela, 30 tane 1lik gibi. Bu paketi bağış yapan kişinin makbuzuna karşılık ona bir şey hediye edebilirdim.
Mesela bir fidan dikebilirdim. Küçük bir kupa gönderebilirdim. Düşününce bir sürü şey çıkacaktır elbet.
Hediye, ödüller 1lik paketlerin büyüklüklerine göre düzenlenebilir tabii ki.
Benim aklıma gelen bu, ve bunu gerçekleştirmeye çalışırdım. Hukuksal açıdan da parayı toplayan siz olmayacaksınız. Siz sadece aracı olacaksınız tanıtım ve bağış linklerini paylaşacaksınız. Bağış yapan kişi size makbuzu göstermesi yada iletmesi yeterli olacaktır.
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
40 / E
-
Meslek
seo ve adwords
-
-
Ad Soyad
F** K**
-
-
-
Ticaret
14, (%100)
kardeş aklıma şu fikir geldi. "1lik.net - 1 TL ile ne yapabilirsiniz" tarzı bir blog kurabilirsin. haftada üç beş yazı yazabilirsin. 1 TL masraf ederek yapılabilecek hobi çalışmaları yayınlayabilirsin.
ayrıca yine bu site üzerinden satış da yapabilirsin. Blog yazılarının yanında ayrı bir bölüm oluşturup "Ne alırsan 1 TL" köşesi oluşturup satışa yönelebilirsin. Mesela 2. el kitaplar olur tanesi 1 TL den satarsın.
bu da böyle bir fikrimdir :)
Kaplan
ahmetkaplan.net
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
User Interface Designer
-
-
Ad Soyad
A** K**
-
-
-
Ticaret
4, (%100)
Tabii ki son paragrafımda buna değinmek istedim zaten az da olsa. Eğer ciddi düşünülürse bu proje o kısımları iyice araştırmak ve bir avukattan yardım almak faydalı olacaktır.
Kişisel düşüncem, ben projeyi yaparken bağışı kendim toplamazdım. Yani sitemde mesela "Tomurcuk Vakfı" bölümü olurdu. Giren kullanıcı vakıf hakkında bilgiler, fotolar, videolar, vb bilgileri inceler. Sitenin belirli bir bölgesinde ki paketleri inceler "5li 1lik Paket", "10lu 1lik Paket", "20li 1lik Paket", vb. ve bağış butonunu koyarım. Bu bağış butonu Tomurcuk Vakfının kendine bağış sayfasına yönlenir.
Ve altına notumu düşerim. Her yapacağınız birlikte paket değerinde ki bağışlarınızın makbuzunu bize ilettiğiniz takdirde hediyelerinizi ileticez vb gibi.
Adam 5li 1lik Paket olarak 5TL bağış yapacak. Tomurcuk Vakfı'nın adama vermiş olduğumu yada göndermiş olduğu makbuzu size iletmesi yeterli olacaktır. Saat, tarih ve bilgiler zaten makbuzda olacaktır.
Tabii ki bu sadece taslak ve düşünce. Bunun dediğim gibi iyi düşünmek ve tasarlamak gerekli.
Kaplan
ahmetkaplan.net
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
User Interface Designer
-
-
Ad Soyad
A** K**
-
-
-
Ticaret
4, (%100)
Tabii ki, böyle bir proje de eğer güzel planlama ve organizasyon yaparsanız güzel sponsorluklar ve destekler göreceğiniz aşikar. Zahmetli ama yararlı. :)
Rica ederim, güzel projeler dilerim. :)
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Youtuber
-
-
Ad Soyad
M** M**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
canyalos adlı üyeden alıntı
Aslında demek istediğini anladım, o kadar çok forum sitesi kurulup kapandı ki hiçde parlak görünmüyor aslında ama Hani birlik denince aklına forum geliyor insanın :) Teşekkürler yorumun için..
Ben teşekkür ederim. Blog,yazı tarzı şeyler bence isme uygun olur.
Her kim bize karşı ayaklanırsa kendisini ölü kabul etmelidir.