-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Webtasarım
-
-
Ad Soyad
Y** H**
-
-
-
Ticaret
40, (%100)
Evet aynen birlik olması lazım yoksa olmaz
1 kişi bu mesajı beğendi.
Vaybe
Vaybe.Net
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
36 / E
-
Meslek
Turizm
-
-
Ad Soyad
S** D**
-
-
-
Ticaret
9, (%100)
Şimdiki yeni gelen nesille beraber "Paylaşım,Paylaşmak" nedir anlamı bilmek uygulamak çok zor, Biz Türkler demenden ziyade hemen hemen bütün insan topluluğu sen dur ben yerim mantığında gelişiyor. Yeni nesillerimiz tembelleşiyor saygıdan bi haber yobaz bi toplum olma yolunda ilerliyoruz. Bununda tek bir sebebi var bana göre oda TEKNOLOJİ, insan oturduğu yerden herşeye sahip olmaya çalışırsa bu senin anlatmak istediğin olayı daha berbat bi durumlara götüreceği kanısındayım.
2 kişi bu mesajı beğendi.
https://www.vaybe.net
27207
WM Aracı
Anonim Üyelik
-
-
Yaş/Cinsiyet
- /
-
Meslek
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
5, (%100)
Bence asıl sebebi, gençlerin internet dünyası hakkında yanlış bilgilendirilmesi. Çünkü şöyle bir düşünce var. "Teknoloji bloğumu açarım. İki hafta sonra Adsense de gelir. Ooooh mis gibi. "
Ondan sonra, bizim web siteleri hem tasarım hem içerik bakımından hep birbirinin aynısı. Yabancılar üretiyor, biz kopyalayıp yapıştırıyoruz. Birkaç kelimesini değiştirince de "160 kelimelik 50 tane özgün makalem var. Ama sitem neden Google'da çıkmıyor?" diye soruyoruz.
Birde profesyonel iş yapan yok denecek kadar az. Kaliteli projelere devlet her zaman destek veriyor. Hatta 1.2 milyon TL'ye kadar 15 yıl vadeli, 0 faizli kredi. Bunun yanında 170.000 TL'ye kadar karşılıksız hibe desteği veriyor. Yani o para senin oluyor. Geri ödemiyorsun. Ama böyle kaliteli iş yapıpta KOSGEB'e başvuran var mı bilmiyorum. Bahsettiğim projeler teknoloji bloğu yada sosyal medya gibi dandik işler değil. Mesela yeni bir yazılım dili. Mesela bir CMS altyapısı. Mesela bir yapay zeka yazılımı....
Ama bence en önemlisi, amacımızın insanlara ve devletimize faydalı olmaktan ziyade kısa sürede nasıl kazanırım mantığı olması. Hemde hiçbirşey bilmeden giriştiğimiz işlerden bekliyoruz bunu.
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Web Developer
-
-
Ad Soyad
O** U**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Benim yazıda takıldığım nokta "neden türklerin değil de yabancıların kazanmasını sağlıyoruz" kısmı... İşte bu yüzden Türkiye'den düzgün bir proje çıkmıyor. Elin "gavuru" çıkıp; acaba insanların sistemde fark edemediği boşluk nerede? Bu boşluğu bulup bir proje üreteyim, insanlara yararlı olayım... Yani; hem insanlar kazansın hemde ben diyor.
Bizimkiler ise "Twitter" diye yeni birşey çıkmış, onun çakmasını yapayım da Türk malını kullanalım der köşeyi dönerim gibi "sığ bir düşünce" ile hareket ettiklerinden başarılı olamıyorlar... Siz bu tür kişilere prim verdikçe "çöp projeler" ile uğraşmaya devam ediyorlar, birkaç başarısız denemeden sonra da "devlete kapak" atmayı başarı sayan topluluğa bir kişi daha eklenmiş oluyor...
Birazcık kendinizden pay biçin. Mağazaya gittiğinizde Japon Sony ve Türk Vestel televizyonlar aynı fiyatta ise hangisini tercih edersiniz? Siz Türk malını teşvik için ettiğiniz o kadar laftan sonra Sony'i tercih ediyorsanız, sosyal medya kullanıcıları neden sizin "iki" kişilik ekibiniz ile yönettiğiniz "çakma" Twitter'ı tercih etsin?
Olay bu kadar basit aslında...
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
öğrenci
-
-
Ad Soyad
Ö** G**
-
-
-
Ticaret
8, (%100)
çekişmenin olduğu bir sektörde neden kendi elimizle bir tekel yaratalım ki.
ozergul.net/com