Son zamanlarda herkeste şöyle bir düşünce ortaya çıktı; Neden biz yabancı sitelere girerek yabancılara prim veriyoruz? Neden kendi sitelerimizi kurup kendi işimizi kendimiz halletmiyoruz? Benim düşüncem; Biz türklerde kendi sitelerimizi kuruyoruz fakat bazıları bu sitelere destek vermek yerine aynı siteyi kendi de açıyor maksat rakip daha yükselmemişken ondan önce yükselmek, bazıları ise kurulan siteler hiç kaliteli değil. Yabancı sitelerde işimi 5 dakikada hallederken kurulan sitelerde işimi bile halledemiyorum. Ah be kardeşim sen kendin diyorsun kurulan site diye daha yeni kurulmuş senin işini nasıl halletsin iletişime geçip bir işin ucundan da sen tutsana? Projeyi bitirdiğinizde yabancılarda 5 dakikada yaptığın işi ken sitenizde 2 dakikada yap. Bu da türkün farkı. İlk düşüncemize gelelim rakip küçük ben onu kısa zaman da geçerim düşüncesinden kurtulun lütfen. Neden yeni bir site açıp projenin özgünlüğünü bozuyorsun madem o projeyi gerçekleştirmek istiyorsun o siteyle iletişime geç ortaklık teklif et beraber geliştirin? Atalarımızında dediği gibi "Bir elin nesi var, iki elin sesi var."
Kaynak;
Biz Türklerin Proje Geliştirme İkilemi