Bence asıl sebebi, gençlerin internet dünyası hakkında yanlış bilgilendirilmesi. Çünkü şöyle bir düşünce var. "Teknoloji bloğumu açarım. İki hafta sonra Adsense de gelir. Ooooh mis gibi. "
Ondan sonra, bizim web siteleri hem tasarım hem içerik bakımından hep birbirinin aynısı. Yabancılar üretiyor, biz kopyalayıp yapıştırıyoruz. Birkaç kelimesini değiştirince de "160 kelimelik 50 tane özgün makalem var. Ama sitem neden Google'da çıkmıyor?" diye soruyoruz.
Birde profesyonel iş yapan yok denecek kadar az. Kaliteli projelere devlet her zaman destek veriyor. Hatta 1.2 milyon TL'ye kadar 15 yıl vadeli, 0 faizli kredi. Bunun yanında 170.000 TL'ye kadar karşılıksız hibe desteği veriyor. Yani o para senin oluyor. Geri ödemiyorsun. Ama böyle kaliteli iş yapıpta KOSGEB'e başvuran var mı bilmiyorum. Bahsettiğim projeler teknoloji bloğu yada sosyal medya gibi dandik işler değil. Mesela yeni bir yazılım dili. Mesela bir CMS altyapısı. Mesela bir yapay zeka yazılımı....
Ama bence en önemlisi, amacımızın insanlara ve devletimize faydalı olmaktan ziyade kısa sürede nasıl kazanırım mantığı olması. Hemde hiçbirşey bilmeden giriştiğimiz işlerden bekliyoruz bunu.