haliltas63 adlı üyeden alıntı
Bana diyen bakın sen bu Türkçe'yle buralarda sürünüyorsunuz dostum. Bu arada sen de okuma var bu büyük bir başarı siz için bide yazılanın anlayabilsen mükemmel olacak. Oda sen çok zor gibi.
Hocam yanlış anlama fakat bir dizi çekiyorsanız okumuş bilgi birikimi olan kişilerden bir ekibe ve donanıma sahip olmanız gerekir.
Cümlelerinizi defalarca kez okuyup ancak anlayabiliyor insanlar. Siz daha yazarak derdinizi anlatamıyorken, bir dizi ile nasıl kitleleri harekete geçirip elde edeceksiniz? Eleştiriye açık olun bence. Madem bir dizi çekeceksiniz, bu eleştirilerden daha çok gelecek.
Misal bu mesajınızdaki hataları yazayım.
Bana diyen bakın sen bu Türkçe'yle buralarda sürünüyorsunuz dostum. Bu arada sen de okuma var bu büyük bir başarı siz için bide yazılanın anlayabilsen mükemmel olacak. Oda sen çok zor gibi.
Bakından sonra virgül gelecek
Sen ve sürünüyorsunuz :) bu da hata. Sen kimsiniz der gibi olmuş. Biri tekil biri çoğul
Bide değil bir de olacak.
Yazılanın değil yazılanı olacak.
Oda sen çok zor gibi nedir ya? 2 ay Türkiyede kalmış Rus Türkçesi gibi,
O da senin için zor gibi. Olacak
Ülkedeki okuduğunu anlama oranı zaten yerlerde, biraz dikkat lütfen. Doğru okuyan doğru yazar. Siz sadece yanlış yazmakla kalmıyorsunuz ayrıca okuduğunuz cümleleri de yanlış anlıyorsunuz.
Buradan da bu konuyu okuyan arkadaşlara bir not düşeyim. Kendi dilini düzgün okuyup yazamayan bir insan, bir başka dili öğrenemez. Misal konu sahibi arkadaş İngilizce öğrenemez. Öncelikle kendi dilinizi iyice bilmeniz ve doğru bir şekilde konuşup yazmanız gerekir.
Türkçe'ye dikkat!
Mobilden yazıyorum genellikle lakin buna karşın oldukça dikkat ediyorum. Size de tavsiye ederim. Bilmemek değil öğrenmemek ve öğrenmemekte ısrar etmek ayıp!