lostyazilim
tr.link

Ne Yapayım Bilmiyorum

6 Mesajlar 652 Okunma
acebozum
tr.link

ebubekiragbaba ebubekiragbaba http://ebubekir.org Kullanıcı
  • Üyelik 07.02.2014
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek E-ticaret
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad E** A**
  • Mesajlar 1112
  • Beğeniler 202 / 160
  • Ticaret 23, (%100)
Öncelikle Merhaba Arkadaşlar uzun bir yazı oldu zaman ayırıp okuyanlara şimdiden teşekkürler.

1 yıldan biraz uzun süredir web işleriyle uğraşıyorum. www.antikkafa.com www.artokur.com www.yeni1haber.net www.hayaletmek.com sitelerini kurdum şimdiye kadar. Adsense var gelir yok çok fazla da hit alayım Adsenseden kazanayım gibi bir uğraşımda yok açıkcası sadece öğrenci harçlığı çıksın o kadar.

Aynı zamanda Gazetecilik ve AÖF Radyo ve Televizyon Programcılığı son sınıf öğrencisiyim eee haliyle tutuştuk son sene okul bitecek ne yapacağız 1.500 tl ile çalışılır mı ? Hayat kurulur mu ? Sorunları beni benden aldı. Site işlerine girdiğimde bir sosyal medya uzmanlık eğitimine burslu gibi kabul edilmiştim orada sitemi beğenen bir bayanla tanıştım bana kartını verdi ve istediğin zaman gel konuşalım iş olayını dedi.

Gittim kendisinin reklam ajansının olduğunu ve 20 kadar çalışanı olduğunu gördüm leventte ofisleri var baya şık falan onlara bir blog kurdum web siteleri için. Haftalık makale ve raporlama yaparak az biraz harçlık çıkarıyorum işte. Yazın staj yaptım birde orda ortam ve çalışma koşulları hoşuma gitti ve reklamcılık sektörü baya aklıma yattı, ardından TRT'de geleceğin iletişimcileri yarışmasında ödül aldım web sitemle ve TRT'de de staj yaptım.

Adobe photoshop, İndesign, wordpress az biraz da html ve illüstratör hakkında bilgi sahibiyim. After ve Edge Animete öğrenmeyİ planlıyorum ayrıca Analytics ve Adwords sertifikalarını almayı planlıyorum okul bitmeden. Adwords ya da animasyon konusunda kendimi uzmanlaştırmayı planlıyorum.

Ayrıca gelecek Ales ile (Marmara Üniversitesi Reklamcılık ve Tanıtım Bölümü)yüksek lisansı kazanıp aynı zamanda çalışmayı planlıyorum.

Sonuç; (Hayalim)

Reklam ajansına okul bitince girip 3-4 yıl çalışmayı aynı zamanda yüksek lisans yapıp yeterince çevre sahibi olursam kendi reklam ajansımı kurmayı hedefliyorum ailem yeterli bütçeyi sağlayacaktır şirket işleri vs için. Ama burada önemli olan çevre ve yeterli iş getirebilme kapasitesi şirkete.

Sizce doğru yoldamıyım önerileriniz nelerdir ne tavsiye edersiniz ?

wmaraci
reklam

Hermes Hermes Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 24.11.2011
  • Yaş/Cinsiyet 42 / E
  • Meslek Seo | Sosyal Medya | Yazılım
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad S** Y**
  • Mesajlar 2777
  • Beğeniler 397 / 1093
  • Ticaret 90, (%98)
Gayet güzel bir yoldasınız.

Sadece şirket açma konusunda acele etmeyin. Okul vs bittikten sonra, sektördeki 2-3 firmada iyice pişmeyi tercih edin. En az 5 yıl tecrübe edinip sektörün tozunu yuttuktan sonra şirket açma / ofis kurma gibi düşüncelere girmeniz daha iyi olacaktır.
ebubekiragbaba

kişi bu mesajı beğendi.

isyerlerimcom isyerlerimcom İçerik Uzmanı Kullanıcı
  • Üyelik 29.08.2015
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek Turizm
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad E** İ**
  • Mesajlar 738
  • Beğeniler 254 / 253
  • Ticaret 27, (%100)
Sitelerini inceledim, gerçekten bazı paylaşımlarında okuduğun yada uzman olduğun herneyse, o bölümlerin hakkını vermişsin.

Web işini madem zamanında sadece harçlık çıksın diye yapıyordun, bence öyle devam et. Esas seni geleceğe hazırlayacak olan, bölümünle ilgili mesleğin olacak.

Bu tip web işlerini biliyorsun ki; çoğu kişi ekstra kazançlar için yada sadece hobi için yapar. ( Asıl işleri bu olanlar haricinde )

Şuanki bilgin ve ileride edineceğin mesleki bilginle beraber, ilk başlarda iyi bir alanda iş faaliyetlerine başlarsan, eminim şimdiki kafa karışıklığına sebep olan bir çok konuda, çok daha başarılı olacaksın. Bence biraz zamana bırak, ama şansa bırakma - kesinlikle eğitim çağında mesleğini iyi öğrenmeye çalış.

Ek Olarak: Sitelerini inceledim, gerçekten bazı paylaşımlarında okuduğun yada uzman olduğun herneyse, o bölümlerin hakkını vermişsin.

Web işini madem zamanında sadece harçlık çıksın diye yapıyordun, bence öyle devam et. Esas seni geleceğe hazırlayacak olan, bölümünle ilgili mesleğin olacak.

Hazır Makale ve İçerik Siparişi | MakaleyazNET

• Üyelik 07.02.2014
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek E-ticaret
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad E** A**
  • Mesajlar 1112
  • Beğeniler 202 / 160
  • Ticaret 23, (%100)

syelkenci adlı üyeden alıntı

Gayet güzel bir yoldasınız.

Sadece şirket açma konusunda acele etmeyin. Okul vs bittikten sonra, sektördeki 2-3 firmada iyice pişmeyi tercih edin. En az 5 yıl tecrübe edinip sektörün tozunu yuttuktan sonra şirket açma / ofis kurma gibi düşüncelere girmeniz daha iyi olacaktır.

Teşekkürler hocam yorum için. Bende biraz çevre yapmak sektörü anlamak için dediğiniz gibi 5 yıl civarında beklemeyi planlıyorum.

isyerlerimcom adlı üyeden alıntı

Sitelerini inceledim, gerçekten bazı paylaşımlarında okuduğun yada uzman olduğun herneyse, o bölümlerin hakkını vermişsin.

Bu tip web işlerini biliyorsun ki; çoğu kişi ekstra kazançlar için yada sadece hobi için yapar. ( Asıl işleri bu olanlar haricinde )

Şuanki bilgin ve ileride edineceğin mesleki bilginle beraber, ilk başlarda iyi bir alanda iş faaliyetlerine başlarsan, eminim şimdiki kafa karışıklığına sebep olan bir çok konuda, çok daha başarılı olacaksın. Bence biraz zamana bırak, ama şansa bırakma - kesinlikle eğitim çağında mesleğini iyi öğrenmeye çalış.

Ek Olarak: Sitelerini inceledim, gerçekten bazı paylaşımlarında okuduğun yada uzman olduğun herneyse, o bölümlerin hakkını vermişsin.

Yorum için teşekkürler hocam. Her ne kadar bu web işlerini hobi olarak yapıyor olsam da gelecekte yapacağım reklamcılık hayalimde dijital ortamda olduğu için bana en azından web ortamında işlerin nasıl ilerlediğini öğretiyor en azından ben öyle düşünüyorum. Edge Animete, Photoshop, Adwords,Html konularında kendimi yeterince geliştirebilirsem bir şeyleri başarabilirim gibi geliyor umarım yeterince hırs gösterebilirim...

wmaraci
wmaraci

negiu negiu WM olmaya çalışıyoruz Kullanıcı
  • Üyelik 17.03.2015
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek Fizyoterapist
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad F** U**
  • Mesajlar 526
  • Beğeniler 2 / 183
  • Ticaret 0, (%0)
Hedeflerinizi zaten çok güzel belirlemişsiniz ancak çevre bazen yeterli iş getirisi sağlamıyor, sonra hayal kırıklığı yaşamayın ^^ Başarılar.

• Üyelik 07.02.2014
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek E-ticaret
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad E** A**
  • Mesajlar 1112
  • Beğeniler 202 / 160
  • Ticaret 23, (%100)

negiu adlı üyeden alıntı

Hedeflerinizi zaten çok güzel belirlemişsiniz ancak çevre bazen yeterli iş getirisi sağlamıyor, sonra hayal kırıklığı yaşamayın ^^ Başarılar.

evet hocam haklısınız bende zaten bu çalışacağım sürede mümkün olursa arkama bi reklam şirketi sahbini vs almayı planlıyorum yada başka planlar girebilir zamanla devreye bu konuda.

Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al