Öncelikle Merhaba Arkadaşlar uzun bir yazı oldu zaman ayırıp okuyanlara şimdiden teşekkürler.
1 yıldan biraz uzun süredir web işleriyle uğraşıyorum. www.antikkafa.com www.artokur.com www.yeni1haber.net www.hayaletmek.com sitelerini kurdum şimdiye kadar. Adsense var gelir yok çok fazla da hit alayım Adsenseden kazanayım gibi bir uğraşımda yok açıkcası sadece öğrenci harçlığı çıksın o kadar.
Aynı zamanda Gazetecilik ve AÖF Radyo ve Televizyon Programcılığı son sınıf öğrencisiyim eee haliyle tutuştuk son sene okul bitecek ne yapacağız 1.500 tl ile çalışılır mı ? Hayat kurulur mu ? Sorunları beni benden aldı. Site işlerine girdiğimde bir sosyal medya uzmanlık eğitimine burslu gibi kabul edilmiştim orada sitemi beğenen bir bayanla tanıştım bana kartını verdi ve istediğin zaman gel konuşalım iş olayını dedi.
Gittim kendisinin reklam ajansının olduğunu ve 20 kadar çalışanı olduğunu gördüm leventte ofisleri var baya şık falan onlara bir blog kurdum web siteleri için. Haftalık makale ve raporlama yaparak az biraz harçlık çıkarıyorum işte. Yazın staj yaptım birde orda ortam ve çalışma koşulları hoşuma gitti ve reklamcılık sektörü baya aklıma yattı, ardından TRT'de geleceğin iletişimcileri yarışmasında ödül aldım web sitemle ve TRT'de de staj yaptım.
Adobe photoshop, İndesign, wordpress az biraz da html ve illüstratör hakkında bilgi sahibiyim. After ve Edge Animete öğrenmeyİ planlıyorum ayrıca Analytics ve Adwords sertifikalarını almayı planlıyorum okul bitmeden. Adwords ya da animasyon konusunda kendimi uzmanlaştırmayı planlıyorum.
Ayrıca gelecek Ales ile (Marmara Üniversitesi Reklamcılık ve Tanıtım Bölümü)yüksek lisansı kazanıp aynı zamanda çalışmayı planlıyorum.
Sonuç; (Hayalim)
Reklam ajansına okul bitince girip 3-4 yıl çalışmayı aynı zamanda yüksek lisans yapıp yeterince çevre sahibi olursam kendi reklam ajansımı kurmayı hedefliyorum ailem yeterli bütçeyi sağlayacaktır şirket işleri vs için. Ama burada önemli olan çevre ve yeterli iş getirebilme kapasitesi şirkete.
Sizce doğru yoldamıyım önerileriniz nelerdir ne tavsiye edersiniz ?