-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Site
-
-
Ad Soyad
O** A**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
Öncelikle hepinize merhaba, 2 aya yakın bir süredir bir proje üzerinde çalışmaktayım. Proje konusuna biraz detaylı bakacak olursak içerisinde site ve youtube barınıyor. Nasıl derseniz şöyle ki, mobil uygulamaları, oyunları inceliyorum, fitness ile ilgili videolar çekiyorum, eğlenceli videolar çekiyorum, herhangi bir yerden edindiğim videoları eğlenceli hale getirerek kanalıma ekliyorum ve daha sonra gerekli videolar hakkında makaleler yazıyorum.
Örneğin, bir oyun incelediysem bu oyunu yazıya döküyorum daha sonra siteme içerik olarak ekliyorum. Fitness videosu çekiyorsam bunu da daha detaylı şekilde anlatıcı bir tarzda yazıya döküyorum ve tekrardan siteye içerik olarak ekliyorum. Komik videolar çekip bunlarıda içerik olarak ekliyorum.
İçerikler sadece youtube->site şeklinde değil, site içerisinde 6 farklı kategori bulunuyor. Bu kategorilere farklı makalelerde ekliyorum yani bir nevi çift koldan çalışıyorum. Bu yaptıklarımı özgün görseller ile destekliyorum ki nereye ait olduğu belli olsun. İçerikleri facebook sayfası üzerinden desteklemeye çalışıyorum, zaten bugüne kadar gelen bütün hit facebooktan denebilir.
İşte tamda benim yakındığım nokta burası; o kadar didiniyorum, çalışıyorum ama hiç bir şekilde arama motorlarından ziyaretçi elde edemiyorum. İçerik, video oluşturmayı geçtim; bu video ve içeriğe gelen ziyaretçileri bile kendim didinerek elde ediyorum. Facebook gruplarında paylaşa paylaşa atılmadığım grup kalmadı, insanların ilgisini çekecek bir şeyler yapmaya çalışıyorum ama olmuyor. Benim sizden istediğim bir abi tavsiyesi ne yapabilirim yoksa gerçekten pes edeceğim.
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Fotoğraf, Grafik, Radyoloji
-
-
Ad Soyad
G** Ç**
-
-
-
Ticaret
4, (%100)
Madem video çekebiliyosun vlog oluştur. Youtube'da ilginç şeyler yap. Yabancı kanalları izle orda ilginç deneyle falan oluyor. Örneğin: youtube.com/user/pratikbilgiler oha diyorum kanalları bu şekilde meşhur oldular ve yüzbinlerce takipçileri var.
İlk başladıklarında onlar da bu dertlerden muzdariplerdi. Ama şimdi parayı kırıyolar. Sadece sabır ve düzenli video eklemek gerekli. Düzenli ve özgün güncel video çeker yüklersen bi süre sonra youtube aramalarında da çıkarsın. Aboneler artmaya başlayacak o şekilde. Ama sabır önce ve çalışma.
Selamunaleyküm.
-
-
Yaş/Cinsiyet
47 / E
-
Meslek
Hosting, Domain, Marka, Patent
-
-
Ad Soyad
S** E**
-
-
-
Ticaret
20, (%100)
Gündemdeki en sansayonel konularda özgün yazılar paylaşarak. Şimdiye kadar doğru olması da gerekmiyordu. Ama Google'ın yeni yürütmeye başlayacağı Doğru Bilgiye Dayalı Güven Algoritması ile asparagas haberler yapanlar bu konuda sıkıntı yaşayacak.
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
öğrenci
-
-
Ad Soyad
C** T**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
Fikirlerim kesinlikle kendi düşüncelerim, bir kaynağa dayanmaz önceden belirteyim.
Temanın geçişlerinde bulunan o animasyon oldukça yorucu. Kimse onu beklemez. Ayrıca google'de sevmez. Büyük sitelerin hiçbirinde benzer bir yapı göremezsin.
Fitness bölümüne baktım. İlgi çekici bir şey yok. Sadece senin sitede bulunabilecek bir bilgi yok. Düşün onca profesyonel varken neden senin egzersiz videolarını izlesin insanlar. Mesela onlara hiç görmedikleri egzersizleri sunabilirsin. Yada bir antrenman.
Teknoloji yazılarından herhangi birine tıkladım. İçerik kopya ( en azından başı ) . Google onca otoriter site varken neden senin içeriğini ( hemde kopya ) üste çıkarsın. Herkesten önce telefonu sipariş edip incelemen büyük değer katar. ( teknolojiye atarlanan adama bakabilirsin. Adam paralarının olmadığı için çakma telefonları parçaladığını söylüyor. Çakma makma adam değer katıyor)
Siten hiçbir uzmanlık alanına hitap etmiyor. Seni anlıyorum wikihow gibi bir site düşünüyorsun ama gerçekten her alana hitap eden bir site kurman için abartmıyorum on binlerce tl'yi sadece reklamlara harcamalısın.
Önerilerim:
Kesinlikle özgün ol. Google'dan hit istiyorsan özgün olmalı ve gerçekten hiç bulunmayan bilgileri insanlara sunmalısın. İngilizce blogları takip et, ilk sen çevir koy. Farkı göreceksin.
Lütfen temanı değiştir. Sade ama hızlı bir tema edin. HTML bile olabilir. Yeterki sade anlaşılır ve kaliteli olsun. ( zaytung'un sitesine bak. asp kullanıyor ve link yapısı seo'ya tamamen aykırı. Ama site anlaşılır ve hızlı. Bu kullanıcı için yeterli)
Ne olur kullanıcıya değer kat. Kullanıcıya değer katmadığın bir yazı ile googledan alacağın hit 1 ay olur. Sonra google kullanıcıların sitende 20 sn kaldıklarını görüp seni en son sıraya gömecektir. Emin olabilirsin.
(imla kurallarına dikkat etmedim. Affola.)
1 kişi bu mesajı beğendi.